Тірамісу — це класичний італійський десерт, який готують у всьому світі. У класичному варіанті його готують з печива савоярді з сиром маскарпоне, він славиться своєю легкістю і чудовим ніжним смаком. І якщо вам хочеться здивувати своїх близьких чимось оригінальним, ми навчимо вас, як приготувати цей десерт тірамісу з маскарпоне в домашніх умовах.
Торт тірамісу в домашніх умовах
Інгредієнти: яйця – 6 шт.; какао – 130 г; цукор білий (дрібний) – 135 г; лікер Амаретто – 70 мл; кава еспресо – 325 мл; печиво савоярді – 280 м; маскарпоне – 05 кг; ваніль. Приготування Відокремте жовтки від білків. Білки поставте в холодильник охолоджуватися, а в жовтки додайте цукор, ванілін і половину Амаретто, перемішати з допомогою міксера. Додайте в крем маскарпоне. Візьміть охолоджені білки, додайте трохи солі і дуже добре збийте. Перевірити готовність білків можна, перевернувши ємність, якщо нічого не падає, значить, білки готові. Тепер їх частинами додайте в крем і акуратно вмішайте ложкою, рухаючись знизу вгору.
У кави додайте решту Амаретто, кожне печиво вмочайте в цьому сиропі і викладайте в роз'ємну форму, зверху викладіть крем і рясно посипте какао. Повторіть ту ж процедуру з печивом, кремом і какао ще раз. Поставте застигати в холодильник на 6 годин. При подачі тортик дістаньте з форми і злегка посипте цукровою пудрою.
Тірамісу без маскарпоне Один з головних інгредієнтів тірамісу – це сир маскарпоне, але його не скрізь можна купити, і коштує він недешево. Тому ми хочемо запропонувати рецепт десерту тірамісу без маскарпоне і зараз розповімо, як його приготувати.
Інгредієнти: сирок дитячий ніжний – 300 г; вершки 33% жирності – 250 мл; цукор – 150 г; печиво савоярді – 300 г; какао – 4 ст. ложки; кава готовий міцний – 1 стакан. Приготування Охолоджені вершки збийте міксером, поки вони не стануть густими. Сирки розімніть і поступово вводите в вершки. У цьому варіанті приготування тірамісу без маскарпоне, крем виходить більш густим і менше просочує печиво, тому його необхідно більш ретельно намочити в каву. Викладаємо тісто у форму, зверху покриваємо шаром крему. Так робимо 2 кулі, а зверху рясно посипаємо какао-порошком. Для остаточного приготування десерт повинен постояти в холодильнику не менше 6 годин.
Ягідний дитячий тірамісу Інгредієнти: жовтки – 2 шт.; цукрова пудра – 500 г; ванільний цукор – за смаком вершки тварини 33%– 200 г; сир маскарпоне – 500 г; ягоди (полуниця, чорниця, ожина) класичний бісквіт - 300 г; сік вишневий – 1 стакан. Приготування Збивайте вершки на середній швидкості до густої консистенції, щоб вони не текли. Збийте жовтки з цукровою пудрою в не дуже широкому посуді до світлої гладкою піни. Сир Маскарпоне перемішайте до однорідності. Тепер з'єднайте всі три інгредієнта в одному посуді, додайте ванільний цукор і обережно перемішайте на маленькій швидкості.
Бісквіт розріжте на тонкі пластини, візьміть формочки або стаканчики і виріжте ними бісквіти потрібної форми, по 2 штуки на порцію. Викладіть їх на дно і добре просочити соком. У крем додайте жменю ягід чорниці і при перемішуванні частина їх роздушіть, щоб надати крему характерний колір. Викладіть кремову масу на бісквіт і покрийте шаром, нарізаною на пластинки полуниці. Закрийте другим бісквітом, знову просочіть його соком. У такому вигляді десерт повинен провести в холодильнику не менше трьох годин. Дістаньте тірамісу з холодильника, переверніть формочки і вийміть застиглий десерт. Зверху прикрасьте залишками крему з кондитерського шприца, притрусіть пудрою, прикрасити порізаної на четвертинки полуницею і гілочками м'яти.
Печиво савоярді У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати печиво савоярді – один з двох головних компонентів для тірамісу. Воно є основою знаменитого італійського десерту. Цей рецепт дуже простий, основна робота виконується міксером, оскільки всі інгредієнти повинні бути дуже добре збиті. Завдяки цьому печиво вийде легким і повітряним. Такий продукт довго зберігається в закритій ємності.
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; цукор - 100 г; борошно - 100 г; сіль – щіпка; вершкове масло - 1 ст. ложка; цукрова пудра - 4 ч. ложки. Приготування Збийте білки з дрібкою солі в густу піну. Жовтки розітріть до білого з цукром. Просіяне борошно поступово додайте жовтки. Обережно вмішайте в тісто білки. Лист для випікання змастіть маслом і присипте борошном. Духовку розігрійте до 150 градусів. Кондитерський шприц (або поліетиленовий пакет з відрізаним куточком) заповніть тестом і видавіть на лист палички довжиною близько 10 див. Зверху присипте через сито цукровою пудрою. Випікайте 20 хвилин.