Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Відкритий пиріг з сиром

Відкритий пиріг з сиром

25-12-2015, 13:29
1 988
Відкритий пиріг з сиром
Домашня випічка – це завжди неймовірно смачно. А можна її зробити ще й корисною. Як приготувати відкритий пиріг з сиром, ми вам зараз і розповімо.

Відкритий пиріг з сиром з дріжджового тіста


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне – 700 г;

  • дріжджі сухі – 25 ч. ложки;

  • яйця – 2 шт.;

  • маргарин – 100 г;

  • цукор – 3/4 склянки;

  • молоко – 300 мл;

  • жовток – 1 шт.;

  • масло рослинне – 50 мл


  • Для начинки:

  • сир – 250 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • жирна сметана – 60 м;

  • цукровий пісок – 125 р.


  • Приготування
    Сухі дріжджі розвести теплим молоком, додаємо до них ложку цукру, борошна, перемішуємо і даємо постояти приблизно чверть години. У миску просіваємо приблизно 3/4 борошна, додаємо яйця, розтоплений маргарин, цукор і вливаємо дріжджову суміш. Замішуємо тісто, поступово підсипаючи решту борошна і додаючи рослинне масло. Вимішуємо, щоб тісто добре відставало від рук. Після цього ставимо його в тепло годинки на півтора. А коли воно підійде, перекладаємо його на робочу поверхню, попередньо злегка притрусивши її борошном. Трохи тіста залишаємо для прикраси, а основну частину розгортаємо в пласт бажаної форми. Скачуємо з тіста джгутик і розміщуємо по краю, щоб він утримував начинку. Для якої сирок додаємо сметану, цукор, яйце і ретельно розмішуємо. Викладаємо масу зверху на пласт. З решти тіста робимо прикраси для пирога. Відправляємо його в помірно прогріту духовку і чекаємо хвилин 40. Після цього дістаємо, остуджуємо і насолоджуємося його найніжнішим смаком.

    Відкритий пиріг з сиром з пісочного тіста


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно 130 г;

  • цукор – 50 г;

  • вершкове масло 73% жирності розм'якшене вершкове – 50 г;

  • яйце – 1 шт.


  • Для сирної начинки:

  • м'який сир – 250 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • сметана 20% жирності – 2 ст. ложки;

  • ванілін – щіпка;

  • картопляний крохмаль – 1 ст. ложка;

  • цукор – 50 г;

  • ягоди.


  • Приготування
    У розм'якшене масло додаємо цукор і ретельно збиваємо масу міксером. Вбиваємо яйце і продовжуємо збивати. В отриману суміш просіваємо борошно. Замішуємо м'яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою, щоб уникнути обвітрювання і ставимо в холодильник на 40 хвилин. Самі тим часом займемося начинкою. Перетертий сир змішуємо зі сметаною, цукром, ваніліном, яйцем, крохмалем і ретельно перемішуємо. Форму змащуємо маслом, кладемо в неї тісто і розподіляємо руками, формуючи бортики. Викладаємо сирну начинку, поверх якої за бажанням можна розкласти будь-які ягоди, злегка вдавлюючи їх в крем. Випікаємо відкритий пиріг з сиром та ягодами при 180 градусах 30-35 хвилин.

    Відкритий пиріг з листкового тіста з сиром


    Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г;

  • сир 5% жирності – 400 г;

  • сметана 15% жирності – 200 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • помідори – 5 шт.;

  • кріп – 1 пучок;

  • петрушка – 1 пучок.


  • Приготування
    Помідори нарізаємо часточками. Розміщуємо їх на деко, скроплюємо оливковою олією і притрушиваем сумішшю спецій. Ставимо в духовку, нагріту до 100 градусів на 15 години, щоб вони подвялились. Потім остуджуємо їх і нарізаємо кубиками середньої величини. Перетертий сир змішуємо з яйцем, подрібненою зеленню і підсолюємо за смаком. Кладемо сметану, помідори і добре перемішуємо. Розкачуємо листкове тісто, поміщаємо його у форму так, щоб вийшло зробити бортики. Зверху розміщуємо сирну масу. Пиріг буде випікатися близько 40 хвилин при 180 градусах.

    Рецепт відкритого пирога з сиром та ягодами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 200 г;

  • цукор – 100 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • вершкове масло 73% жирності – 150 г;

  • яйця – 1 шт.


  • Для начинки:

  • сир – 500 г;

  • цукор – 100 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сметана – 100 г;

  • ягоди – 300 р.


  • Приготування
    Відкритий пиріг з сиром

    Борошно просіваємо разом з розпушувачем. Вершкове масло ріжемо шматочками і разом з борошном розтираємо до крихти. Додаємо інші інгредієнти і замішуємо тісто. Щоб воно не обвітрилося, кладемо його в поліетиленовий пакет і прибираємо в холодильник на півгодини.
    Готуємо начинку: сир перетираємо за допомогою блендера або ж через сито, додаємо залишилися інгредієнти і збиваємо міксером до однорідності. Охолоджене тісто поміщаємо в роз'ємну форму таким чином, щоб вийшли бортики висотою не менше 4 див. Виливаємо начинку і зверху викладаємо ягоди. При помірній температурі випікаємо 40 хвилин. Охолоджуємо його прямо у формі, а потім вже знімаємо бортики. Приємного чаювання!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісочне тісто для пирога
    Пісочне тісто для пирога
    З усіх різновидів тіста - пісочне можна назвати універсальним, адже воно чудово поєднується з будь-яким наповненням і його щільна текстура здатна
    Відкритий пиріг з варенням
    Відкритий пиріг з варенням
    Будь-які відкриті пироги завжди виглядають красиво і виходять неймовірно смачними, адже часто кількість наповнення перевершує основу. Далі
    Пісочний пиріг з абрикосами
    Пісочний пиріг з абрикосами
    Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо
    Відкритий пиріг з вишнею
    Відкритий пиріг з вишнею
    Солодкість тіста й легка кислинка вишневої начинки настільки добре поєднуються один з одним, що вже більше нічого не треба для повноти смаку.
    Пиріг з червоною смородиною
    Пиріг з червоною смородиною
    Пиріг з червоною смородиною - приголомшливий десерт, який можна готувати кожен день, особливо зараз, в пору ягід і фруктів. Якщо вам потрібен
    Пісочний пиріг з сиром
    Пісочний пиріг з сиром
    Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам