Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цукровий пиріг

Цукровий пиріг

25-12-2015, 13:24
793
Цукровий пиріг
Неймовірно смачний цукровий пиріг підкорив серця споживачів усього світу своєю простотою і приголомшливою ніжною вершковою ноткою. У кожній кухні є свій варіант приготування такого десерту і кожен з них вартий уваги і по-своєму гарний. Ми пропонуємо вам рецепт німецького цукрового пирога і розповімо також, як готують його у Північній Франції.

Рецепт німецького цукрового пирога з вершками


Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 100 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • вершкове масло – 100 г;

  • свіжі пресовані дріжджі – 15 г;

  • ванільний цукор – 20 г;

  • пшеничне борошно – 250 г;

  • вершки жирністю більше 20% – 200 мл;

  • рослинна олія;


  • Для посипання:

  • цукровий пісок – 125 г;

  • вершкове масло – 60 р.


  • Приготування
    В тепленькому молочку розчиняємо ванільний цукор і дріжджі і чекаємо їх пожвавлення протягом п'ятнадцяти хвилин.
    Після закінчення часу, змішуємо молочно-дріжджову суміш зі злегка збитими яйцями і розм'якшеним вершковим маслом за допомогою віночка, а потім всипаємо просіяне пшеничне борошно і заводимо тісто. Воно вийде в'язке і липке, нехай вас це не бентежить, так і повинно бути. Тепер прикриваємо посуд з тестом чистою тканиною або рушником і даємо йому підійти в теплому місці протягом години. За цей час маса збільшиться приблизно втричі, тепер слід її обім'яти і перекласти в попередньо промаслений форму для випічки. Даємо тісту знову піднятися вже у формі приблизно протягом тридцяти хвилин.
    Тепер змащуємо палець рослинним маслом і протикаємо їм тісто по всьому периметру, періодично знову промасливая. М'яке вершкове масло розтираємо з цукровим піском і розподіляємо отриману цукрово-масляну крихту по поверхні пирога. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і витримуємо протягом тридцяти п'яти хвилин. Далі виймаємо пиріг з духовки, заливаємо зверху рівномірно вершками і відправляємо для запікання ще на сім хвилин.
    Такий цукровий пиріг можна приготувати і в мультиварці . Для цього приготовлене тісто перекладаємо в промаслений і застелену пергаментом мультикастрюлю і залишаємо в режимі «Підігрів» на двадцять хвилин. Потім робимо за допомогою пальця поглиблення, розподіляємо цукрово-масляну посипання і включаємо режим «Випічка» на тридцять-сорок хвилин. Далі заливаємо пиріг вершками і залишаємо в режимі «Підігрів» ще на п'ятнадцять хвилин.

    Французький пиріг з цукровою начинкою зі сметаною


    Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 100 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • свіжі дріжджі – 15 г;

  • вершкове масло – 85 м;

  • ванільний цукор – 20 г;

  • борошно пшеничне – 280 м;

  • сіль – щіпка;


  • Для начинки:

  • яйце – 1 шт.;

  • сметана жирністю від 25% – 75 г;

  • масло вершкове – 40 г;

  • цукор коричневий – 85 р.


  • Приготування
    Дріжджі розпускаємо в теплому молоці, додаємо ванільний цукор, перемішуємо суміш до розчинення і даємо постояти в теплому місці протягом п'ятнадцяти хвилин. За цей час взобьем яйця з дрібкою солі і змішаємо віночком з розтопленим і трохи остившім вершковим маслом. Змішуємо в мисці вспенившуюся молочно-дріжджову масу
    Цукровий пиріг
    і збиті яйця, всипаємо просіяне пшеничне борошно і гарненько перемішуємо. Повинно вийти в'язке липнущее тісто, яке ми викладаємо в промаслений попередньо форму і залишаємо для підходу мінімум на одну годину в теплому місці. Далі промасленим пальцем акуратно протикаємо тісто по всьому периметру і заливаємо сумішшю збитого яйця і сметани. Потім притрушиваем зверху пиріг коричневим цукром і розкладаємо шматочки вершкового масла.
    Відправляємо пиріг в прогріту до 180 градусів духовку і витримуємо при такому температурному режимі протягом тридцяти хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Відкритий пиріг з варенням
    Відкритий пиріг з варенням
    Будь-які відкриті пироги завжди виглядають красиво і виходять неймовірно смачними, адже часто кількість наповнення перевершує основу. Далі
    Бісквітний пиріг з яблуками
    Бісквітний пиріг з яблуками
    Бісквітна основа для випічки користується особливим успіхом у багатьох господинь. І абсолютно виправдано, адже знаючи кілька секретів вдалого
    Заливний пиріг з абрикосами
    Заливний пиріг з абрикосами
    Заливні пироги відрізняються своєю легкістю і простотою виконання, як раз те що потрібно влітку. А головне, в сезон його можна доповнювати свіжими
    Пиріг з консервованими персиками
    Пиріг з консервованими персиками
    Прекрасне поєднання бісквітного або пісочного тіста з вишуканим смаком соковитого консервованого персика не залишить байдужим навіть найвибагливіших