Неймовірно смачний цукровий пиріг підкорив серця споживачів усього світу своєю простотою і приголомшливою ніжною вершковою ноткою. У кожній кухні є свій варіант приготування такого десерту і кожен з них вартий уваги і по-своєму гарний. Ми пропонуємо вам рецепт німецького цукрового пирога і розповімо також, як готують його у Північній Франції.
Рецепт німецького цукрового пирога з вершками
Інгредієнти: незбиране молоко – 100 мл; яйця – 2 шт.; вершкове масло – 100 г; свіжі пресовані дріжджі – 15 г; ванільний цукор – 20 г; пшеничне борошно – 250 г; вершки жирністю більше 20% – 200 мл; рослинна олія; Для посипання:
цукровий пісок – 125 г; вершкове масло – 60 р. Приготування В тепленькому молочку розчиняємо ванільний цукор і дріжджі і чекаємо їх пожвавлення протягом п'ятнадцяти хвилин.
Після закінчення часу, змішуємо молочно-дріжджову суміш зі злегка збитими яйцями і розм'якшеним вершковим маслом за допомогою віночка, а потім всипаємо просіяне пшеничне борошно і заводимо тісто. Воно вийде в'язке і липке, нехай вас це не бентежить, так і повинно бути. Тепер прикриваємо посуд з тестом чистою тканиною або рушником і даємо йому підійти в теплому місці протягом години. За цей час маса збільшиться приблизно втричі, тепер слід її обім'яти і перекласти в попередньо промаслений форму для випічки. Даємо тісту знову піднятися вже у формі приблизно протягом тридцяти хвилин.
Тепер змащуємо палець рослинним маслом і протикаємо їм тісто по всьому периметру, періодично знову промасливая. М'яке вершкове масло розтираємо з цукровим піском і розподіляємо отриману цукрово-масляну крихту по поверхні пирога. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і витримуємо протягом тридцяти п'яти хвилин. Далі виймаємо пиріг з духовки, заливаємо зверху рівномірно вершками і відправляємо для запікання ще на сім хвилин.
Такий цукровий пиріг можна приготувати і в мультиварці . Для цього приготовлене тісто перекладаємо в промаслений і застелену пергаментом мультикастрюлю і залишаємо в режимі «Підігрів» на двадцять хвилин. Потім робимо за допомогою пальця поглиблення, розподіляємо цукрово-масляну посипання і включаємо режим «Випічка» на тридцять-сорок хвилин. Далі заливаємо пиріг вершками і залишаємо в режимі «Підігрів» ще на п'ятнадцять хвилин.
Французький пиріг з цукровою начинкою зі сметаною
Інгредієнти: незбиране молоко – 100 мл; яйця – 2 шт.; свіжі дріжджі – 15 г; вершкове масло – 85 м; ванільний цукор – 20 г; борошно пшеничне – 280 м; сіль – щіпка; Для начинки:
яйце – 1 шт.; сметана жирністю від 25% – 75 г; масло вершкове – 40 г; цукор коричневий – 85 р. Приготування Дріжджі розпускаємо в теплому молоці, додаємо ванільний цукор, перемішуємо суміш до розчинення і даємо постояти в теплому місці протягом п'ятнадцяти хвилин. За цей час взобьем яйця з дрібкою солі і змішаємо віночком з розтопленим і трохи остившім вершковим маслом. Змішуємо в мисці вспенившуюся молочно-дріжджову масу
і збиті яйця, всипаємо просіяне пшеничне борошно і гарненько перемішуємо. Повинно вийти в'язке липнущее тісто, яке ми викладаємо в промаслений попередньо форму і залишаємо для підходу мінімум на одну годину в теплому місці. Далі промасленим пальцем акуратно протикаємо тісто по всьому периметру і заливаємо сумішшю збитого яйця і сметани. Потім притрушиваем зверху пиріг коричневим цукром і розкладаємо шматочки вершкового масла.
Відправляємо пиріг в прогріту до 180 градусів духовку і витримуємо при такому температурному режимі протягом тридцяти хвилин.