Сирні булочки
Сирні булочки — це одночасно і смачна і корисна випічка. Мало хто відмовиться скуштувати такі з чайком, сидячи вдома, або ж в обідню перерву на роботі. Більше того, таке ласощі із задоволенням їдять навіть діти, які не хочуть їсти сир в будь-якому іншому вигляді. Почитайте нашу добірку рецептів цих чудових булочок і приготуйте їх для своїх рідних та друзів.
Інгредієнти:
сир — 220 г;
яйця — 1 шт.;
кориця — щіпка;
цукор — третину склянки;
сіль;
борошно — 180-200 г;
розпушувач — 05 ч. ложки.
Приготування
Змішуємо в мисці сир, яйце, сіль і цукор. Розтираємо їх — потрібно отримати масу, однорідну по консистенції. Посипаємо цю масу корицею. Додаємо розпушувач, борошно. Місимо тісто. Формуємо булочки. Найшвидший спосіб — розкачати їх в руках у вигляді невеликих кульок. Деко застеляємо пергаментом або ж змащуємо жиром. Кладемо туди сирні кульки. Випікаємо максимум 15 хвилин. Швидкі булочки готові.
Інгредієнти:
масло вершкове — 80-100 г;
сир — 250 г;
молоко — 5 ст. ложок;
ванілін — щіпка;
цукор — 3/4 склянки;
борошно — 325-350 г;
яєчні білки — 2 шт.;
розпушувач — 1 ч. ложка.
Приготування
Просіваємо борошно разом з іншими сипучими продуктами — ваніліном і розпушувачем. Цукор розтираємо з білком. До білково-цукрової суміші додаємо сир і молоко. Розтоплюємо Масло трохи і теж відправляємо до суміші. Всипаємо туди борошно з ваніліном і розпушувачем. Робимо тісто, а потім даємо йому постояти.
Далі можна робити булочки будь-якої форми, яка вам подобається. Приміром, красиво з цього тіста виходять кіски. Для цього слід відщипнути від тесту невеликий шматок і розділити його на три. Розкачати ці три частини на тонкі ковбаски і заплести їх у вигляді кісок. Так поступити з усім тестом.
Інгредієнти:
Для булочок:
борошно — 400 г;
молоко — 200 мл;
цукор — 200 г;
фундук — 85-100 г;
масло вершкове — 40-50 г;
дріжджі — 025 ч. ложки;
сіль;
м'ята — 5-7 листочків;
сир — 500 г;
ванілін — щіпка;
яйця — 2 шт.
Для сметанною заливки:
сметана — 230-250 г;
цукрова пудра — 5 ст. ложок.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо. Додаємо в нього трохи цукру — 3 ст. ложки. Молоко зовсім трохи підігріваємо. Розвести в ньому дріжджі, не забувши додати 1 ч. ложку цукру. З'єднуємо ці інгредієнти. Всипаємо борошно, сіль і робимо тісто. Даємо йому постояти 2 години.
Сир з'єднайте з цукром, ваніліном, подрібненим фундуком і дрібно посіченою м'ятою. Додаємо яйця і перемішуємо. Можна скористатися віником, так як потрібно отримати однорідну масу.
Розкачуємо тісто, розподіляємо по ньому сир і закатуємо у вигляді рулету. Потім рулет ріжемо на шматочки товщиною 3 див. Укладаємо булочки на деко, застелене перед цим пергаментом. Випікаємо. Дістаємо, коли бачимо, що булочки придбали рум'яну скоринку.
Сметану перемішуємо з пудрою. Даємо постояти — цукор повинен розчинитися в сметані. Гарячі булочки заливаємо цією сумішшю і закриваємо фольгою. Після того як вони охолонуть, фольгу прибираємо і подаємо булочки на стіл.
Інгредієнти:
сир — 280-300 г;
розпушувач — 1 ч. ложка;
кунжут білий — 2 ч. ложки;
яйця — 1 шт.;
цукор — 1 ст. ложка;
борошно — 1 склянка;
сіль;
рослинне масло — для дека.
Приготування
Беремо глибоку миску, висипаємо туди сир. Розбиваємо туди яйце. Додаємо цукор, сіль. Використовуючи віночок, розтираємо ці продукти — добиваємося отримання однорідної маси. Як тільки ми отримали таку масу, додаємо розпушувач і борошно. Робимо тісто. Поділяємо його на 8-10 частин. Катаємо ці частини, щоб вийшли колобки. Розкладаємо їх, дотримуючись відстань, на деко, посипаємо кунжутом. Випікаємо хвилин 30.
Сирні булочки за 15 хвилин
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо в мисці сир, яйце, сіль і цукор. Розтираємо їх — потрібно отримати масу, однорідну по консистенції. Посипаємо цю масу корицею. Додаємо розпушувач, борошно. Місимо тісто. Формуємо булочки. Найшвидший спосіб — розкачати їх в руках у вигляді невеликих кульок. Деко застеляємо пергаментом або ж змащуємо жиром. Кладемо туди сирні кульки. Випікаємо максимум 15 хвилин. Швидкі булочки готові.
Сирне тісто для булочок в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Просіваємо борошно разом з іншими сипучими продуктами — ваніліном і розпушувачем. Цукор розтираємо з білком. До білково-цукрової суміші додаємо сир і молоко. Розтоплюємо Масло трохи і теж відправляємо до суміші. Всипаємо туди борошно з ваніліном і розпушувачем. Робимо тісто, а потім даємо йому постояти.
Далі можна робити булочки будь-якої форми, яка вам подобається. Приміром, красиво з цього тіста виходять кіски. Для цього слід відщипнути від тесту невеликий шматок і розділити його на три. Розкачати ці три частини на тонкі ковбаски і заплести їх у вигляді кісок. Так поступити з усім тестом.
Сирні булочки в сметанною заливці
Інгредієнти:
Для булочок:
Для сметанною заливки:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо. Додаємо в нього трохи цукру — 3 ст. ложки. Молоко зовсім трохи підігріваємо. Розвести в ньому дріжджі, не забувши додати 1 ч. ложку цукру. З'єднуємо ці інгредієнти. Всипаємо борошно, сіль і робимо тісто. Даємо йому постояти 2 години.
Сир з'єднайте з цукром, ваніліном, подрібненим фундуком і дрібно посіченою м'ятою. Додаємо яйця і перемішуємо. Можна скористатися віником, так як потрібно отримати однорідну масу.
Розкачуємо тісто, розподіляємо по ньому сир і закатуємо у вигляді рулету. Потім рулет ріжемо на шматочки товщиною 3 див. Укладаємо булочки на деко, застелене перед цим пергаментом. Випікаємо. Дістаємо, коли бачимо, що булочки придбали рум'яну скоринку.
Сметану перемішуємо з пудрою. Даємо постояти — цукор повинен розчинитися в сметані. Гарячі булочки заливаємо цією сумішшю і закриваємо фольгою. Після того як вони охолонуть, фольгу прибираємо і подаємо булочки на стіл.
Сирні булочки рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Беремо глибоку миску, висипаємо туди сир. Розбиваємо туди яйце. Додаємо цукор, сіль. Використовуючи віночок, розтираємо ці продукти — добиваємося отримання однорідної маси. Як тільки ми отримали таку масу, додаємо розпушувач і борошно. Робимо тісто. Поділяємо його на 8-10 частин. Катаємо ці частини, щоб вийшли колобки. Розкладаємо їх, дотримуючись відстань, на деко, посипаємо кунжутом. Випікаємо хвилин 30.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати булочки?
Булочки - це улюблений і простий вид випічки, адже не потрібно витрачати багато часу на формування виробів. А рецептів їх існує безліч, більшість з
Домашні булочки
Напевно, немає нічого смачніше домашньої випічки. Однак зараз багато хто не роблять подібні кулінарні подвиги і найчастіше купують вже готовий
Булочки з кунжутом
Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
Булочки на кефірі
Булочки на кефірі - це ніжна і повітряна випічка, яка сподобається як дітям, так і дорослим. Пропонуємо вам прості рецепти цієї дивовижної смаколики.
Булочки без дріжджів
Якщо вам хочеться чого-небудь солоденького і смачного, пропонуємо спекти булочки без дріжджів. Їх можна зробити на ряжанці, молоці, кефірі, сметані.