Сирні булочки — це одночасно і смачна і корисна випічка. Мало хто відмовиться скуштувати такі з чайком, сидячи вдома, або ж в обідню перерву на роботі. Більше того, таке ласощі із задоволенням їдять навіть діти, які не хочуть їсти сир в будь-якому іншому вигляді. Почитайте нашу добірку рецептів цих чудових булочок і приготуйте їх для своїх рідних та друзів.
Сирні булочки за 15 хвилин
Інгредієнти: сир — 220 г; яйця — 1 шт.; кориця — щіпка; цукор — третину склянки; сіль; борошно — 180-200 г; розпушувач — 05 ч. ложки. Приготування Змішуємо в мисці сир, яйце, сіль і цукор. Розтираємо їх — потрібно отримати масу, однорідну по консистенції. Посипаємо цю масу корицею. Додаємо розпушувач, борошно. Місимо тісто. Формуємо булочки. Найшвидший спосіб — розкачати їх в руках у вигляді невеликих кульок. Деко застеляємо пергаментом або ж змащуємо жиром. Кладемо туди сирні кульки. Випікаємо максимум 15 хвилин. Швидкі булочки готові.
Сирне тісто для булочок в духовці
Інгредієнти: масло вершкове — 80-100 г; сир — 250 г; молоко — 5 ст. ложок; ванілін — щіпка; цукор — 3/4 склянки; борошно — 325-350 г; яєчні білки — 2 шт.; розпушувач — 1 ч. ложка. Приготування Просіваємо борошно разом з іншими сипучими продуктами — ваніліном і розпушувачем. Цукор розтираємо з білком. До білково-цукрової суміші додаємо сир і молоко. Розтоплюємо Масло трохи і теж відправляємо до суміші. Всипаємо туди борошно з ваніліном і розпушувачем. Робимо тісто, а потім даємо йому постояти.
Далі можна робити булочки будь-якої форми, яка вам подобається. Приміром, красиво з цього тіста виходять кіски. Для цього слід відщипнути від тесту невеликий шматок і розділити його на три. Розкачати ці три частини на тонкі ковбаски і заплести їх у вигляді кісок. Так поступити з усім тестом.
Сирні булочки в сметанною заливці
Інгредієнти: Для булочок:
борошно — 400 г; молоко — 200 мл; цукор — 200 г; фундук — 85-100 г; масло вершкове — 40-50 г; дріжджі — 025 ч. ложки; сіль; м'ята — 5-7 листочків; сир — 500 г; ванілін — щіпка; яйця — 2 шт. Для сметанною заливки:
сметана — 230-250 г; цукрова пудра — 5 ст. ложок. Приготування Вершкове масло розтоплюємо. Додаємо в нього трохи цукру — 3 ст. ложки. Молоко зовсім трохи підігріваємо. Розвести в ньому дріжджі, не забувши додати 1 ч. ложку цукру. З'єднуємо ці інгредієнти. Всипаємо борошно, сіль і робимо тісто. Даємо йому постояти 2 години.
Сир з'єднайте з цукром, ваніліном, подрібненим фундуком і дрібно посіченою м'ятою. Додаємо яйця і перемішуємо. Можна скористатися віником, так як потрібно отримати однорідну масу.
Розкачуємо тісто, розподіляємо по ньому сир і закатуємо у вигляді рулету. Потім рулет ріжемо на шматочки товщиною 3 див. Укладаємо булочки на деко, застелене перед цим пергаментом. Випікаємо. Дістаємо, коли бачимо, що булочки придбали рум'яну скоринку.
Сметану перемішуємо з пудрою. Даємо постояти — цукор повинен розчинитися в сметані. Гарячі булочки заливаємо цією сумішшю і закриваємо фольгою. Після того як вони охолонуть, фольгу прибираємо і подаємо булочки на стіл.
Сирні булочки рецепт
Інгредієнти: сир — 280-300 г; розпушувач — 1 ч. ложка; кунжут білий — 2 ч. ложки; яйця — 1 шт.; цукор — 1 ст. ложка; борошно — 1 склянка; сіль; рослинне масло — для дека. Приготування Беремо глибоку миску, висипаємо туди сир. Розбиваємо туди яйце. Додаємо цукор, сіль. Використовуючи віночок, розтираємо ці продукти — добиваємося отримання однорідної маси. Як тільки ми отримали таку масу, додаємо розпушувач і борошно. Робимо тісто. Поділяємо його на 8-10 частин. Катаємо ці частини, щоб вийшли колобки. Розкладаємо їх, дотримуючись відстань, на деко, посипаємо кунжутом. Випікаємо хвилин 30.