Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сливовий пиріг - перевертиш

Сливовий пиріг - перевертиш

3-11-2015, 20:42
796
Сливовий пиріг - перевертиш
Якщо вам захотілося спекти смачний і оригінальний пиріг, щоб фрукти були зверху, то сливовий пиріг-перевертиш – те, що потрібно для чаювання.

Рецепт сливового пирога-перевертыша


Інгредієнти:

  • цукор – 15 ст.;

  • сливи – 15 шт.;

  • яйце – 2 шт.;

  • молоко – 100 мл;

  • масло вершкове – 150 г;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • борошно – 200 г;

  • ванілін.


  • Приготування
    Яйця гарненько розтираємо з цукром, а потім ретельно збиваємо міксером і поступово вводимо молоко, розпушувач і борошно. Замішуємо однорідне тісто і переходимо до приготування начинки. Фрукти промиваємо, розламуємо їх на половинки і виймаємо кісточки. У формі розтоплюємо трохи цукру з вершковим маслом і в отриманий сироп викладаємо сливи. Зверху виливаємо тісто і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні. Відправляємо форму в прогріту духовку і випікаємо пиріг 30 хвилин. Після закінчення часу, трохи охолоджуємо ласощі і акуратно перевертаємо на тарілку. Готовий пиріг-перевертиш з злив виходить в розрізі дуже красивим і смачним.

    Рецепт пирога-перевертыша зі сливою


    Інгредієнти:

  • сливи – 13 шт.;

  • біла мука – 1 ст.;

  • яйце – 2 шт.;

  • вода – 2 ст. ложки;

  • розпушувач – 15 ч. ложки;

  • цукор – 15 ст.;

  • маргарин – 130 г;

  • молоко – 50 мл;

  • ванілін – щіпка.


  • Приготування
    Для приготування сливового пирога-перевертыша в мультиварці беремо миску, висипаємо склянку цукру, збиваємо його блендером з яйцями, а потім викладаємо туди розм'якшений маргарин. Перемішуємо все до отримання однорідної консистенції, всипаємо борошно, додаємо ванілін і розпушувач. Далі вливаємо тепле молоко і замішуємо тісто. Сливи промиваємо, обсушуємо і поділяємо на половинки, виймаючи кісточки. Маргарин викладаємо у форму мультиварки, встановлюємо програму «Смаження» і чекаємо, поки він повністю розтопиться. Тепер всипаємо цукор, що залишився і все перемішуємо. Коли утвориться карамель, вливаємо кілька ложок води і розмішуємо. Після цього викладаємо половинки слив і зверху заливаємо тістом, рівномірно розподіляючи його по фруктам. Закриваємо кришку приладу, виставляємо режим «Випічка» і чекаємо на 1 годину. Почувши звуковий сигнал, беремо кошик для варіння на пару і перевертаємо швидко з її допомогою пиріг на широке красиве блюдо.

    Сливовий пиріг перевертиш з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • сливи – 10 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • масло вершкове – 5 ст. ложок;

  • цукор – 1 ст.;

  • вершки, шоколад – за бажанням;

  • листкове тісто – 1 аркуш.


  • Приготування
    Сливи промиваємо, розламуємо навпіл і виймаємо кісточки. Потім викладаємо фрукти в миску, поливаємо лимонним соком, сахарим за смаком і перемішуємо. Залишаємо на 15 хвилин, а тим часом розтоплюємо на середньому вогні в глибокій сковорідці вершкове масло. Тепер всипаємо залишився цукровий пісок, перемішуємо і варимо до отримання світлої карамелі. Після цього знімаємо посуд з вогню, викладаємо в один шар підготовлені сливи, повертаємо на плиту і проварюємо фрукти в карамелі 15 хвилин, помішуючи.
    Сливовий пиріг - перевертиш
    Духовку запалюємо і розігріваємо до температури 200 градусів. Листкове тісто викладаємо на стіл, притрушуємо злегка борошном і розгортаємо в пласт. Беремо велику плоску тарілку і акуратно вирізаємо рівний круг. Робимо вилочкою декілька отворів у коржі і накриваємо їм сливи. Заправляємо краї тіста під фрукти і відправляємо форму в духовку. Випікаємо пиріг 20 хвилин, поки тісто не покриється апетитною рум'яною скоринкою. Після цього обережно виймаємо сковороду і швидким рухом перевертаємо листковий пиріг на плоске блюдо. Перед подачею прикрашаємо ласощі збитими вершками і за бажанням посипаємо тертим шоколадом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шарлотка з сливами в мультиварці
    Шарлотка з сливами в мультиварці
    Коли на кухні з'явилася диво-помічниця мультиварка, таке клопітка заняття, як випічка пирогів стала приносити лише задоволення. Пропонуємо
    Пісочний пиріг з абрикосами
    Пісочний пиріг з абрикосами
    Найпростіший спосіб пригостити смачненьким несподіваних гостей - це приготувати найпростіший пісочний пиріг. Для начинки або доповнення пропонуємо
    Тарт Татен зі сливами
    Тарт Татен зі сливами
    Класичний французький десерт тарт являє собою відкритий пиріг з пісочного тіста з яблуками, покритими паленої карамеллю. До речі, тарт, запечений в
    Сливовий сік
    Сливовий сік
    Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий
    Пиріг зі сливами
    Пиріг зі сливами
    Якщо ви хочете побалувати своїх домашніх чимось смачненьким, але не хочете купувати дорогі продукти, спечіть пиріг зі сливами. Це нескладно,
    Сливовий пиріг
    Сливовий пиріг
    Якщо ви любите сливи і сливове варення, то можете приготувати з ними смачний сливовий пиріг. Він підійде і для простого чаювання, і для святкового