Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бісквітний пиріг

Бісквітний пиріг

3-11-2015, 20:42
721
Бісквітний пиріг
Мало хто може встояти перед пишним, ніжним бісквітом . Опитування виявили, що більшість людей воліють торти і тістечка, приготовані на бісквітній основі. І само собою, приготовлені вдома ласощі і смачніше і набагато корисніше покупних. Однак далеко не завжди є настрій і час, щоб повозитися з приготуванням торта. Є вихід – готуємо бісквітний пиріг. Це дешевше, простіше і набагато швидше.
Елементарний рецепт
Найпростіший рецепт бісквітного пирога включає мінімум компонентів і найпростіші операції. Готується недовго, правда, і з'їдається дуже швидко.
Інгредієнти:

  • яйце I сорту – 4 шт.;

  • цукровий пісок білий вітчизняного виробництва – 1 склянка;

  • ванілін – 1 пакетик;

  • мука в/с пшеничне якісна – 15 склянки;

  • вершкове масло – 20 р.


  • Приготування
    Готується бісквітний пиріг з допомогою міксера, простий рецепт все ж вимагає дотримання деяких тонкощів.
    Перше – яйця повинні бути досить холодні. Зрозуміло, що не треба їх спеціально охолоджувати, але і тримати в теплі не можна.
    Друге – білки відділяємо дуже акуратно. Якщо в них буде хоча б незначна кількість жовтка, не вийде піна. Білки починаємо збивати, краще використовувати міксер, хоча є фахівці, які і віночком добиваються потрібної консистенції. Білки вспениваем, потім обробляємо до отримання піків, і тільки після цього потроху всипаємо цукор. Окремо добре збиваємо жовтки з ваніліном. З'єднуємо обидві маси, тепер вже без міксера – лопаткою. Після того, як перемішаємо добре, починаємо всипати ретельно просіяне борошно. Знову використовуємо лопатку або ложку, щоб не зруйнувати структуру тесту. Форму змащуємо маслом, виливаємо тісто і печемо наш бісквітний пиріг в прогрітому духовій шафі близько півгодини.
    Якщо ви любите шоколад
    Є чимало варіантів, як приготувати шоколадний бісквітний пиріг. Найпростіший – додаємо в тісто або розтоплений на водяній бані шоколад – 200 г чорного гіркого на зазначений обсяг тесту, або разом з борошном, додаємо просіяне какао – на цей об'єм тіста знадобиться 3-4 ст. ложки хорошого какао. На какао не економте – якщо продукт неякісний, то і пиріг буде несмачним. Можна, звичайно, поєднати рецепти, додати какао і шоколад. Тут вже вирішуйте самі, наскільки шоколадний смак хочете отримати.
    Фруктові пироги
    Можна приготувати і варіант шарлотки – яблучний бісквітний пиріг. Яблука для пирога вибираємо кисло-солодкі, досить соковиті, бажано, осінні.
    Інгредієнти:

  • яблука сорту Голден або Злата – 4 шт.;

  • яйце – 6 шт.;

  • цукор-пісок рафінований вітчизняний – 15 склянки;

  • борошно пшеничне в/с якісна – 25 склянки;

  • сода – 1/3 ч. ложки;

  • лимон – 1/4 шт.;

  • масло «Фермерське» – 20 р.


  • Приготування
    Тісто замішуємо, точно дотримуючись описаної технології. Поділяємо охолоджені яйця, жовтки збиваємо до темно-кремового відтінку, білки – до жорсткості, потім вводимо цукор, гашену соду (насипати соду в їдальню ложку і видавлюємо на неї сік лимона), підмішуємо борошно, залишивши 2 ложки.
    Бісквітний пиріг
    Найкраще такий бісквітний пиріг виходить в мультиварці. Він у міру вологий, без твердої кірки. Так що змащуємо чашу мультиварки маслом, виливаємо в неї половину тіста. Яблука миємо і чистимо від шкірки, вирізаємо серцевину. Нарізати фрукти можна скибочками, часточками, кубиками. Обвалюємо їх у борошні, щоб вони не опустилися на дно, викладаємо в миску і заливаємо рештою тестом.
    Точно так само готується бісквітний пиріг зі сливами. Різниця тільки в тому, що сливи від шкірки чистити не треба – просто виймаємо кісточки і ріжемо їх часточками. Сливу для бісквітного пирога вибрати краще не водянисту, среднеосенних сортів, наприклад, чорнослив.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг без борошна
    Пиріг без борошна
    З різних причин деякі люди відмовляються від вживання пшеничного борошна. Проте, деколи дуже хочеться який-небудь випічки. На допомогу можуть прийти
    Бісквітний пиріг з яблуками
    Бісквітний пиріг з яблуками
    Бісквітна основа для випічки користується особливим успіхом у багатьох господинь. І абсолютно виправдано, адже знаючи кілька секретів вдалого
    Шарлотка на молоці
    Шарлотка на молоці
    Традиційну шарлотку багато хто не люблять готувати, так як потрібно багато зусиль докласти, щоб результат вийшов ідеальним. Тому існує безліч
    Супер вологий шоколадний пиріг без яєць
    Супер вологий шоколадний пиріг без яєць
    Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати спекти цей надзвичайно смачний, ароматний шоколадний пиріг. Він має вологу структуру, настільки ніжний, що
    Шоколадний пиріг рецепт
    Шоколадний пиріг рецепт
    Шоколадний пиріг - це смачне ласощі, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей і домочадців. Його можна подати до чашки гарячого шоколаду або