Розтягаї - рецепт
Розтягаї можна назвати одним з найбільш знакових видів випічки в російській кухні. Невеликі відкриті пиріжки з різноманітними начинками не рідко ставали почесними гостями на царських трапезах і миготіли у класичних літературних творах. Віддати данину цій приголомшливій випічці сьогодні вирішили й ми.
Серед рецептів всіх начинок для розтягаїв, класикою є риба. Як правило червона, ніби лососевих, але згодиться і що-небудь простіше: біле філе або навіть дрібна рибка, наприклад, мойва.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 245 г;
інстантні дріжджі - 5 г;
вершкове масло - 25 г;
молоко - 125 мл;
яйце - 1 шт.
Для начинки:
рибне філе - 540 г;
вершкове масло - 85 м;
ріпчаста цибуля - 145 р.
Приготування
Рецепт приготування расстегая починається з тіста, а точніше, з опари для нього. Для опари досить з'єднати всі інгредієнти для тіста разом з половинним кількістю борошна. Через 40 хвилин проведених в теплі опара спіниться і це стане знаком для додавання залишилася борошна. Отримане тісто залишають на расстойку, приблизно на 40 хвилин.
Половину рибного філе збийте блендером з цибулею до отримання однорідної пасти. Розділіть пасту на рівні порції і скачайте в кульки. Залишився філе наріжте тонкими пластинами. Кожну порцію тіста розплющить долонями, викладіть в центр кульки з фаршу і покладіть шматочок масла. Накрийте рибний фарш шматочком філе і защепніть краю, залишаючи невеликий отвір в центрі. Розтягаї за цим рецептом випікаються при 200 градусах до зарум'янювання.
За аналогією можна відтворити і рецепт розтягаїв з куркою, для якого всю птицю слід перетворити у фарш з цибулею, скачати з фаршу невеликі кульки і розмістити їх в коржиках з тіста. Крім цибулі до м'яса можна додавати часник, гриби, бекон, інші овочі або зелень.
Не меншою популярністю користуються і солодкі пиріжки. Розтягаї за рецептом далі готуються з яблуками, а точніше з яблучним повидлом на основі того ж здобного тіста.
Інгредієнти:
здобне дріжджове тісто - 430 г;
яблучне повидло - 310 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
молоко - 35 мл
Приготування
Розділивши тісто на порції, округліть кожну і розплющите долонею. В центр викладіть щедру порцію яблучного повидла і скріпіть краю тесту будь-яким зручним чином. Змастіть розтягаї сумішшю з жовтків і молока перед випіканням в духовці при 200 градусах 15-18 хвилин.
Рецепт розтягаїв з рибою
Серед рецептів всіх начинок для розтягаїв, класикою є риба. Як правило червона, ніби лососевих, але згодиться і що-небудь простіше: біле філе або навіть дрібна рибка, наприклад, мойва.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Рецепт приготування расстегая починається з тіста, а точніше, з опари для нього. Для опари досить з'єднати всі інгредієнти для тіста разом з половинним кількістю борошна. Через 40 хвилин проведених в теплі опара спіниться і це стане знаком для додавання залишилася борошна. Отримане тісто залишають на расстойку, приблизно на 40 хвилин.
Половину рибного філе збийте блендером з цибулею до отримання однорідної пасти. Розділіть пасту на рівні порції і скачайте в кульки. Залишився філе наріжте тонкими пластинами. Кожну порцію тіста розплющить долонями, викладіть в центр кульки з фаршу і покладіть шматочок масла. Накрийте рибний фарш шматочком філе і защепніть краю, залишаючи невеликий отвір в центрі. Розтягаї за цим рецептом випікаються при 200 градусах до зарум'янювання.
За аналогією можна відтворити і рецепт розтягаїв з куркою, для якого всю птицю слід перетворити у фарш з цибулею, скачати з фаршу невеликі кульки і розмістити їх в коржиках з тіста. Крім цибулі до м'яса можна додавати часник, гриби, бекон, інші овочі або зелень.
Рецепт розтягаїв з повидлом
Не меншою популярністю користуються і солодкі пиріжки. Розтягаї за рецептом далі готуються з яблуками, а точніше з яблучним повидлом на основі того ж здобного тіста.
Інгредієнти:
Приготування
Розділивши тісто на порції, округліть кожну і розплющите долонею. В центр викладіть щедру порцію яблучного повидла і скріпіть краю тесту будь-яким зручним чином. Змастіть розтягаї сумішшю з жовтків і молока перед випіканням в духовці при 200 градусах 15-18 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з щавлем
Щавель дуже часто використовується в традиційній українській кухні. Виражена кислинка цієї рослини поєднується з багатьма продуктами, навіть з
Розтягаї з рибою
Розтягаї - традиційне російське блюдо, яке представляє собою пиріг з рибою. Правда, від звичайного пирога розтягаї відрізняються невеликим отвором
Пиріжки з м'ясом
Росіяни розтягаї оспівані багатьма літературними класиками. Це історичне блюдо просто зобов'язана опинитися у вас на столі, а в приготуванні
Розтягаї з куркою
Розтягаї - це страва російської кухні, яку зазвичай подають до різних супів. Їх готують з м'ясом, рибою і куркою. Ось про останньому варіанті творах
Пиріжки з листкового тіста
Розтягаї - смачне блюдо російської кухні, яке популярне у всьому світі. Їх готують з рибою, м'ясом, повидлом. І сьогодні ми розберемося, як його
Розтягаї з повидлом
Ми звикли їсти пиріжки з м'ясною, рибною, овочевою начинкою. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові пиріжки з повидлом до чаю в сімейному