Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розтягаї - рецепт

Розтягаї - рецепт

3-11-2015, 20:42
1 770
Розтягаї - рецепт
Розтягаї можна назвати одним з найбільш знакових видів випічки в російській кухні. Невеликі відкриті пиріжки з різноманітними начинками не рідко ставали почесними гостями на царських трапезах і миготіли у класичних літературних творах. Віддати данину цій приголомшливій випічці сьогодні вирішили й ми.

Рецепт розтягаїв з рибою


Серед рецептів всіх начинок для розтягаїв, класикою є риба. Як правило червона, ніби лососевих, але згодиться і що-небудь простіше: біле філе або навіть дрібна рибка, наприклад, мойва.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 245 г;

  • інстантні дріжджі - 5 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • молоко - 125 мл;

  • яйце - 1 шт.


  • Для начинки:

  • рибне філе - 540 г;

  • вершкове масло - 85 м;

  • ріпчаста цибуля - 145 р.


  • Приготування
    Рецепт приготування расстегая починається з тіста, а точніше, з опари для нього. Для опари досить з'єднати всі інгредієнти для тіста разом з половинним кількістю борошна. Через 40 хвилин проведених в теплі опара спіниться і це стане знаком для додавання залишилася борошна. Отримане тісто залишають на расстойку, приблизно на 40 хвилин.
    Половину рибного філе збийте блендером з цибулею до отримання однорідної пасти. Розділіть пасту на рівні порції і скачайте в кульки. Залишився філе наріжте тонкими пластинами. Кожну порцію тіста розплющить долонями, викладіть в центр кульки з фаршу і покладіть шматочок масла. Накрийте рибний фарш шматочком філе і защепніть краю, залишаючи невеликий отвір в центрі. Розтягаї за цим рецептом випікаються при 200 градусах до зарум'янювання.
    За аналогією можна відтворити і рецепт розтягаїв з куркою, для якого всю птицю слід перетворити у фарш з цибулею, скачати з фаршу невеликі кульки і розмістити їх в коржиках з тіста. Крім цибулі до м'яса можна додавати часник, гриби, бекон, інші овочі або зелень.

    Рецепт розтягаїв з повидлом


    Не меншою популярністю користуються і солодкі пиріжки. Розтягаї за рецептом далі готуються з яблуками, а точніше з яблучним повидлом на основі того ж здобного тіста.
    Інгредієнти:
    Розтягаї - рецепт


  • здобне дріжджове тісто - 430 г;

  • яблучне повидло - 310 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • молоко - 35 мл


  • Приготування
    Розділивши тісто на порції, округліть кожну і розплющите долонею. В центр викладіть щедру порцію яблучного повидла і скріпіть краю тесту будь-яким зручним чином. Змастіть розтягаї сумішшю з жовтків і молока перед випіканням в духовці при 200 градусах 15-18 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з щавлем
    Пиріжки з щавлем
    Щавель дуже часто використовується в традиційній українській кухні. Виражена кислинка цієї рослини поєднується з багатьма продуктами, навіть з
    Розтягаї з рибою
    Розтягаї з рибою
    Розтягаї - традиційне російське блюдо, яке представляє собою пиріг з рибою. Правда, від звичайного пирога розтягаї відрізняються невеликим отвором
    Пиріжки з м'ясом
    Пиріжки з м'ясом
    Росіяни розтягаї оспівані багатьма літературними класиками. Це історичне блюдо просто зобов'язана опинитися у вас на столі, а в приготуванні
    Розтягаї з куркою
    Розтягаї з куркою
    Розтягаї - це страва російської кухні, яку зазвичай подають до різних супів. Їх готують з м'ясом, рибою і куркою. Ось про останньому варіанті творах
    Пиріжки з листкового тіста
    Пиріжки з листкового тіста
    Розтягаї - смачне блюдо російської кухні, яке популярне у всьому світі. Їх готують з рибою, м'ясом, повидлом. І сьогодні ми розберемося, як його
    Розтягаї з повидлом
    Розтягаї з повидлом
    Ми звикли їсти пиріжки з м'ясною, рибною, овочевою начинкою. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові пиріжки з повидлом до чаю в сімейному