Розтягаї можна назвати одним з найбільш знакових видів випічки в російській кухні. Невеликі відкриті пиріжки з різноманітними начинками не рідко ставали почесними гостями на царських трапезах і миготіли у класичних літературних творах. Віддати данину цій приголомшливій випічці сьогодні вирішили й ми.
Рецепт розтягаїв з рибою
Серед рецептів всіх начинок для розтягаїв, класикою є риба. Як правило червона, ніби лососевих, але згодиться і що-небудь простіше: біле філе або навіть дрібна рибка, наприклад, мойва.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 245 г; інстантні дріжджі - 5 г; вершкове масло - 25 г; молоко - 125 мл; яйце - 1 шт. Для начинки:
рибне філе - 540 г; вершкове масло - 85 м; ріпчаста цибуля - 145 р. Приготування Рецепт приготування расстегая починається з тіста, а точніше, з опари для нього. Для опари досить з'єднати всі інгредієнти для тіста разом з половинним кількістю борошна. Через 40 хвилин проведених в теплі опара спіниться і це стане знаком для додавання залишилася борошна. Отримане тісто залишають на расстойку, приблизно на 40 хвилин.
Половину рибного філе збийте блендером з цибулею до отримання однорідної пасти. Розділіть пасту на рівні порції і скачайте в кульки. Залишився філе наріжте тонкими пластинами. Кожну порцію тіста розплющить долонями, викладіть в центр кульки з фаршу і покладіть шматочок масла. Накрийте рибний фарш шматочком філе і защепніть краю, залишаючи невеликий отвір в центрі. Розтягаї за цим рецептом випікаються при 200 градусах до зарум'янювання.
За аналогією можна відтворити і рецепт розтягаїв з куркою, для якого всю птицю слід перетворити у фарш з цибулею, скачати з фаршу невеликі кульки і розмістити їх в коржиках з тіста. Крім цибулі до м'яса можна додавати часник, гриби, бекон, інші овочі або зелень.
Рецепт розтягаїв з повидлом
Не меншою популярністю користуються і солодкі пиріжки. Розтягаї за рецептом далі готуються з яблуками, а точніше з яблучним повидлом на основі того ж здобного тіста.
Інгредієнти: здобне дріжджове тісто - 430 г; яблучне повидло - 310 г; яєчні жовтки - 2 шт.; молоко - 35 мл Приготування Розділивши тісто на порції, округліть кожну і розплющите долонею. В центр викладіть щедру порцію яблучного повидла і скріпіть краю тесту будь-яким зручним чином. Змастіть розтягаї сумішшю з жовтків і молока перед випіканням в духовці при 200 градусах 15-18 хвилин.