Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кавуновий мед

Кавуновий мед

18-09-2015, 21:21
618
Кавуновий мед
Кавуновий мед, або нардек, незаслужено обділений популярністю споживачів. Адже це не тільки смачний, але ще й корисний продукт, який не поступається за кількістю корисних елементів бджолиного меду. Він містить вітаміни А, групи В, С, Е і РР, а також багатий безліччю мікро - і макроелементів.
Його вживання допомагає впоратися з різними простудними і серцево-судинними захворюваннями. Якщо ви страждаєте низьким вмістом гемоглобіну в крові, то кавуновий мед допоможе його підвищити, а також буде прекрасним профілактичним засобом проти атеросклерозу.
Кавуновий мед вживають на десерт з чаєм або різноманітною випічкою, а також додають в каші або запіканки замість цукру.
Тепер, дізнавшись про всіх чудових якостях нардека, не приготувати його просто неможливо. А ми вам в цьому допоможемо та докладно розповімо, як це зробити.

Як приготувати кавуновий мед?


Рецепт приготування кавунового меду зовсім не складний, але, як і будь-яка робота, що вимагає уважності і акуратності.
Отже, для нардека вибираємо стиглі кавуни, краще пізніх сортів, вимиваємо їх зовні і розрізаємо на дві або чотири частини. За допомогою дерев'яної ложки виймаємо червону м'якоть і складаємо в емальований таз або велику каструлю. Раздавливаем її товкачем і протираємо через дрібне сито. З кавунового пюре за допомогою гвинтового преса або кількох шарів марлі видавлюємо сік, який прогріваємо до кипіння і ще один раз проціджуємо.
Для варіння меду з кавунового соку краще використовувати широкі миски, або казани, але при їх відсутності можна скористатися будь емальованому каструлею або посудом з товстим дном.
Переливаємо отриманий сік в підходящу ємність і визначаємо на вогонь. Витримуємо його на невеликому вогні до уварювання в об'ємі в п'ять-шість разів. Не забуваємо постійно помішувати. Особливо це важливо в кінці уварювання, коли маса загусне. Готовність визначаємо за щільною і не розтікається краплі. Консистенція кавунового меду схожа з бджолиним молодим медом або густими вершками.
Для тривалого зберігання розливаємо трохи остиглий мед з сухим, стерильним банкам і закатуємо прокип'яченими кришками.
Значно спростить процес приготування кавунового меду кухонні помічниця - мультиварка. Вам не потрібно буде довго стояти над ємністю з кавуновим соком. Достатньо лише кілька разів перемішати масу.

Кавуновий мед в мультиварці


Так само, як і при традиційному приготуванні з вимитих арбузов виймаємо м'якоть і перетворюємо її в пюре. Вичавлюємо сік за допомогою марлі або преса, ще раз проціджують і заливаємо його в ємність мультиварки, не перевищуючи за рівнем верхню допустиму межу.
З мультиварки витягаємо клапан і налаштовуємо пристрій на режим «Випічка». Встановлюємо максимально можливе час 65 хвилин. Через кілька хвилин знімаємо ложкою піднялася червону піну. Після сигналу повторно включаємо цю ж програму. За цей час два-три рази перемішаємо
Кавуновий мед
масу за допомогою дерев'яної ложки.
В залежності від якості кавунового соку час витримки його в мультиварці може значно варіюватися. Можливо, буде достатньо і двох циклів за 65 хвилин. Але в більшості випадків потрібно буде продовжити приготування, як мінімум ще один раз.
Готовий кавуновий мед має густу консистенцію, як у звичайного молодого меду.
Спостерігаємо за процесом, періодично відкриваючи кришку приладу, і оцінюємо готовність. Як тільки результат буде досягнутий, даємо меду трохи охолонути, розливаємо по стерильним баночках і закриваємо кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадний смузі
Шоколадний смузі
Смузі – корисний вітамінний напій, який готується шляхом збивання ягід і фруктів, з додаванням морозива або соку. А сьогодні ми розповімо, як зробити
Кавуновий пунш
Кавуновий пунш
Кавуновий пунш – чудовий солодкий напій, який чудово освіжає у спекотні дні. Давайте приготуємо його з додаванням лимона, полуниці і соку винограду.
Обліпиховий сік на зиму
Обліпиховий сік на зиму
Обліпиха дуже корисна ягода, що володіє цілющими властивостями. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити смачний обліпиховий сік на зиму. Ми
Коктейль з кавуна
Коктейль з кавуна
Кавун - це смачна і солодка ягода, яку ми любимо з дитинства. У самий розпал сезону її можна їсти не тільки в чистому вигляді, але і використовувати
Сливовий сік
Сливовий сік
Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий
Кавуновий сік
Кавуновий сік
Кавуновий сік - це чудовий напій для розвантажувальних днів. Містяться в ньому вітаміни допоможуть налагодити обмін речовин, поліпшити колір обличчя.