Як приготувати медовий торт?
![Як приготувати медовий торт? Як приготувати медовий торт?](/uploads/posts/2015-08/yak-prigotuvati-medoviy-tort_241.jpeg)
Домашній медовий торт - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Мед, молоко, цукор і сіль закладаємо в каструлю, прогріваємо до кипіння і варимо приблизно півтори хвилини. Додаємо маргарин і помішуємо до його розчинення. Не припиняючи помішувати, додаємо соду і витримуємо на вогні ще хвилини дві. Вимикаємо Плиту, але продовжуємо перемішувати ще п'ять хвилин.
У трохи остигнула масу вводимо яйця, розмішуємо і, поступово підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке еластичне тісто. Витримуємо його двадцять хвилин, прикривши плівкою, і ділимо на шість або вісім частин. Кожну з них тонко розкачуємо на пергаменті до діаметра приблизно 28-30 сантиметрів. При необхідності можна підсипати трохи борошна для зручності розкачування.
У кожному коржі робимо кілька проколів виделкою, щоб уникнути роздування, і розміщуємо їх разом з пергаментом на деку в духовці, прогрітій до 200 градусів. Випікаємо коржі приблизно десять хвилин. Коли вони набудуть привабливий золотистий колір, дістаємо з духовки і обрізаємо, скориставшись будь круглою формою. Краще це робити, поки коржі гарячі, так як після остигання вони стають дуже крихкими.
Сметану змішати з цукровим піском і ванільним цукром і промазуємо щедро коржі отриманим кремом.
На заключному етапі подрібнюємо обрізані частини коржів і присипаємо ними верх і боки торта.
Такий тортик обов'язково потрібно залишити в холодильнику для просочування, ідеально на двадцять чотири години.
Класичний медовий торт зі згущеним молоком
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Для приготування тіста нам знадобляться дві глибокі ємності різного діаметра. У велику наливаємо воду і ставимо на вогонь. У меншій посуді збиваємо яйця з цукровим піском до пишноти. Додаємо мед, м'яке вершкове масло і соду, розмішуємо і ставимо на водяну баню у велику ємність, яку ми вже поставили на вогонь. Постійно помішуючи, витримуємо масу на вогні до збільшення обсягу приблизно в два рази і потемніння. Зазвичай для цього вистачає п'ятнадцяти хвилин. Потім всипаємо один стакан борошна і, постійно помішуючи, витримуємо на вогні ще хвилини дві. Потім знімаємо з вогню і, підсипаючи решту борошно, замішуємо м'яке тісто. Ділимо його на вісім рівних частин і визначаємо в холодильник на тридцять хвилин, прикривши плівкою.
Потім розкачуємо на аркуші пергаментного паперу кожну грудочку дуже тонко, наколюємо виделкою і випікаємо в розігрітій до 185 градусів духовій шафі до рум'яності. Коржі печуться дуже швидко. В залежності від можливості духовки
![Як приготувати медовий торт? Як приготувати медовий торт?](/uploads/posts/2015-08/yak-prigotuvati-medoviy-tort_412.jpeg)
Ще гарячим коржам надаємо круглу форму, приклавши кришку, тарілку або будь-яку іншу форму і обрізавши краю гострим ножем. Обрізки розминаємо качалкою, вони нам знадобляться пізніше.
Для приготування крему збиваємо сметану з цукром, додаємо м'яке масло, варене згущене молоко і розбиваємо до однорідності міксером або віночком.
Промазуємо рясно коржі отриманим кремом, обсипаємо крихтою з обрізків і залишаємо торт для просочення на кілька годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Крем для медового торта](/uploads/posts/2015-08/krem-dlya-medovogo-torta_751.jpeg)
Крем для медового торта
Урізноманітнити смак звичного медового торта досить просто. Досить просочити його відповідним кремом, приготовленим за іншим рецептом. Існує
![Медовий торт з заварним кремом](/uploads/posts/2015-08/medoviy-tort-z-zavarnim-kremom_671.jpeg)
Медовий торт з заварним кремом
Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
![Медовий торт - класичний рецепт](/uploads/posts/2015-08/medoviy-tort-klasichniy-recept_971.jpeg)
Медовий торт - класичний рецепт
Традиційний у багатьох сім'ях торт, звичайно ж «Медовик». Він абсолютно простий у виконанні, склад його не б'є по кишені і на смак виходить чудовим.
![Медовий торт зі сметанним кремом](/uploads/posts/2015-08/medoviy-tort-z-smetannim-kremom_121.jpeg)
Медовий торт зі сметанним кремом
«Медовик» - дуже популярний святковий десерт у багатьох сім'ях. Він чудово смачний і простий у виконанні, а також досить бюджетний. Рецептів існує
![Торт зі згущеним молоком](/uploads/posts/2015-01/tort-z-zguschenim-molokom_601.jpeg)
Торт зі згущеним молоком
Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.
![Торт з заварним кремом](/uploads/posts/2015-01/tort-z-zavarnim-kremom_751.jpeg)
Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з