Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати медовий торт?

Як приготувати медовий торт?

10-08-2015, 20:50
1 041
Як приготувати медовий торт?
Для любителів медової випічки ми сьогодні розповімо, як приготувати медовий торт в домашніх умовах. Сам процес не дуже складний і не займає багато часу, а смак і аромат готового десерту просто приголомшливий.

Домашній медовий торт - рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – приблизно чотири склянки;

  • яйця – 3 шт.;

  • мед – 05 склянки;

  • цукровий пісок – 1 склянка;

  • сода – 12 г;

  • вершкове масло або маргарин – 150 г;

  • сіль – щіпка;

  • молоко – 60 мл;


  • Для крему:

  • сметана жирністю не менше 25% – 1 кг;

  • цукровий пісок – 1 склянка;

  • ванільний цукор – 1 пакетик.


  • Приготування
    Мед, молоко, цукор і сіль закладаємо в каструлю, прогріваємо до кипіння і варимо приблизно півтори хвилини. Додаємо маргарин і помішуємо до його розчинення. Не припиняючи помішувати, додаємо соду і витримуємо на вогні ще хвилини дві. Вимикаємо Плиту, але продовжуємо перемішувати ще п'ять хвилин.
    У трохи остигнула масу вводимо яйця, розмішуємо і, поступово підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке еластичне тісто. Витримуємо його двадцять хвилин, прикривши плівкою, і ділимо на шість або вісім частин. Кожну з них тонко розкачуємо на пергаменті до діаметра приблизно 28-30 сантиметрів. При необхідності можна підсипати трохи борошна для зручності розкачування.
    У кожному коржі робимо кілька проколів виделкою, щоб уникнути роздування, і розміщуємо їх разом з пергаментом на деку в духовці, прогрітій до 200 градусів. Випікаємо коржі приблизно десять хвилин. Коли вони набудуть привабливий золотистий колір, дістаємо з духовки і обрізаємо, скориставшись будь круглою формою. Краще це робити, поки коржі гарячі, так як після остигання вони стають дуже крихкими.
    Сметану змішати з цукровим піском і ванільним цукром і промазуємо щедро коржі отриманим кремом.
    На заключному етапі подрібнюємо обрізані частини коржів і присипаємо ними верх і боки торта.
    Такий тортик обов'язково потрібно залишити в холодильнику для просочування, ідеально на двадцять чотири години.

    Класичний медовий торт зі згущеним молоком


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 600 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • мед – 5 ст. ложок;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • вершкове масло або маргарин – 50 г;

  • молоко – 60 мл;


  • Для крему:

  • густа сметана жирністю не менше 25% – 350 г;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • згущене молоко варене – 1 банка;

  • вершкове масло – 200 р.


  • Приготування
    Для приготування тіста нам знадобляться дві глибокі ємності різного діаметра. У велику наливаємо воду і ставимо на вогонь. У меншій посуді збиваємо яйця з цукровим піском до пишноти. Додаємо мед, м'яке вершкове масло і соду, розмішуємо і ставимо на водяну баню у велику ємність, яку ми вже поставили на вогонь. Постійно помішуючи, витримуємо масу на вогні до збільшення обсягу приблизно в два рази і потемніння. Зазвичай для цього вистачає п'ятнадцяти хвилин. Потім всипаємо один стакан борошна і, постійно помішуючи, витримуємо на вогні ще хвилини дві. Потім знімаємо з вогню і, підсипаючи решту борошно, замішуємо м'яке тісто. Ділимо його на вісім рівних частин і визначаємо в холодильник на тридцять хвилин, прикривши плівкою.
    Потім розкачуємо на аркуші пергаментного паперу кожну грудочку дуже тонко, наколюємо виделкою і випікаємо в розігрітій до 185 градусів духовій шафі до рум'яності. Коржі печуться дуже швидко. В залежності від можливості духовки
    Як приготувати медовий торт?
    потрібно від двох до п'яти хвилин.
    Ще гарячим коржам надаємо круглу форму, приклавши кришку, тарілку або будь-яку іншу форму і обрізавши краю гострим ножем. Обрізки розминаємо качалкою, вони нам знадобляться пізніше.
    Для приготування крему збиваємо сметану з цукром, додаємо м'яке масло, варене згущене молоко і розбиваємо до однорідності міксером або віночком.
    Промазуємо рясно коржі отриманим кремом, обсипаємо крихтою з обрізків і залишаємо торт для просочення на кілька годин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем для медового торта
    Крем для медового торта
    Урізноманітнити смак звичного медового торта досить просто. Досить просочити його відповідним кремом, приготовленим за іншим рецептом. Існує
    Медовий торт з заварним кремом
    Медовий торт з заварним кремом
    Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
    Медовий торт - класичний рецепт
    Медовий торт - класичний рецепт
    Традиційний у багатьох сім'ях торт, звичайно ж «Медовик». Він абсолютно простий у виконанні, склад його не б'є по кишені і на смак виходить чудовим.
    Медовий торт зі сметанним кремом
    Медовий торт зі сметанним кремом
    «Медовик» - дуже популярний святковий десерт у багатьох сім'ях. Він чудово смачний і простий у виконанні, а також досить бюджетний. Рецептів існує
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.
    Торт з заварним кремом
    Торт з заварним кремом
    Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з