Для любителів медової випічки ми сьогодні розповімо, як приготувати медовий торт в домашніх умовах. Сам процес не дуже складний і не займає багато часу, а смак і аромат готового десерту просто приголомшливий.
Домашній медовий торт - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – приблизно чотири склянки; яйця – 3 шт.; мед – 05 склянки; цукровий пісок – 1 склянка; сода – 12 г; вершкове масло або маргарин – 150 г; сіль – щіпка; молоко – 60 мл; Для крему:
сметана жирністю не менше 25% – 1 кг; цукровий пісок – 1 склянка; ванільний цукор – 1 пакетик. Приготування Мед, молоко, цукор і сіль закладаємо в каструлю, прогріваємо до кипіння і варимо приблизно півтори хвилини. Додаємо маргарин і помішуємо до його розчинення. Не припиняючи помішувати, додаємо соду і витримуємо на вогні ще хвилини дві. Вимикаємо Плиту, але продовжуємо перемішувати ще п'ять хвилин.
У трохи остигнула масу вводимо яйця, розмішуємо і, поступово підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке еластичне тісто. Витримуємо його двадцять хвилин, прикривши плівкою, і ділимо на шість або вісім частин. Кожну з них тонко розкачуємо на пергаменті до діаметра приблизно 28-30 сантиметрів. При необхідності можна підсипати трохи борошна для зручності розкачування.
У кожному коржі робимо кілька проколів виделкою, щоб уникнути роздування, і розміщуємо їх разом з пергаментом на деку в духовці, прогрітій до 200 градусів. Випікаємо коржі приблизно десять хвилин. Коли вони набудуть привабливий золотистий колір, дістаємо з духовки і обрізаємо, скориставшись будь круглою формою. Краще це робити, поки коржі гарячі, так як після остигання вони стають дуже крихкими.
Сметану змішати з цукровим піском і ванільним цукром і промазуємо щедро коржі отриманим кремом.
На заключному етапі подрібнюємо обрізані частини коржів і присипаємо ними верх і боки торта.
Такий тортик обов'язково потрібно залишити в холодильнику для просочування, ідеально на двадцять чотири години.
Класичний медовий торт зі згущеним молоком
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 600 г; яйця – 3 шт.; мед – 5 ст. ложок; цукровий пісок – 200 г; сода – 1 ч. ложка; вершкове масло або маргарин – 50 г; молоко – 60 мл; Для крему:
густа сметана жирністю не менше 25% – 350 г; цукровий пісок – 100 г; згущене молоко варене – 1 банка; вершкове масло – 200 р. Приготування Для приготування тіста нам знадобляться дві глибокі ємності різного діаметра. У велику наливаємо воду і ставимо на вогонь. У меншій посуді збиваємо яйця з цукровим піском до пишноти. Додаємо мед, м'яке вершкове масло і соду, розмішуємо і ставимо на водяну баню у велику ємність, яку ми вже поставили на вогонь. Постійно помішуючи, витримуємо масу на вогні до збільшення обсягу приблизно в два рази і потемніння. Зазвичай для цього вистачає п'ятнадцяти хвилин. Потім всипаємо один стакан борошна і, постійно помішуючи, витримуємо на вогні ще хвилини дві. Потім знімаємо з вогню і, підсипаючи решту борошно, замішуємо м'яке тісто. Ділимо його на вісім рівних частин і визначаємо в холодильник на тридцять хвилин, прикривши плівкою.
Потім розкачуємо на аркуші пергаментного паперу кожну грудочку дуже тонко, наколюємо виделкою і випікаємо в розігрітій до 185 градусів духовій шафі до рум'яності. Коржі печуться дуже швидко. В залежності від можливості духовки
потрібно від двох до п'яти хвилин.
Ще гарячим коржам надаємо круглу форму, приклавши кришку, тарілку або будь-яку іншу форму і обрізавши краю гострим ножем. Обрізки розминаємо качалкою, вони нам знадобляться пізніше.
Для приготування крему збиваємо сметану з цукром, додаємо м'яке масло, варене згущене молоко і розбиваємо до однорідності міксером або віночком.
Промазуємо рясно коржі отриманим кремом, обсипаємо крихтою з обрізків і залишаємо торт для просочення на кілька годин.