Як зробити морозиво «Пломбір»?
Сьогодні в будь-якому магазині на вибір пропонуються десятки сортів охолоджуючого десерту від сотень виробників. У цих умовах складно буває зупинитися на чому-небудь одному, тим більше, що сучасні компанії в більшості своїй, хоча і заявляють про прихильність до радянської рецептурою, на ділі у всю додають ароматизатори, замінники, загусники, консерванти та інші шкідливим речовини. Вихід один – радувати близьких десертом домашнього приготування, а для початківців кулінарів розповімо, як зробити вдома морозиво «Пломбір».
Домашній «Пломбір»
Досвідчені господині знають, як зробити вершкове морозиво «Пломбір» будинку. Іншим варто врахувати кілька нюансів. Чим жирніше вершки, тим смачніше і ніжніше будемо морозиво. Замість курячих краще використовувати перепелині яйця. Кількість цукру вказано середнє. Любите менш солодке морозиво, достатньо буде 100 г, ласуни можуть додати побільше.
Інгредієнти:
молоко пастеризоване не менше 3% жирності – 1 стакан;
вершки не менше 25% жирності – 15 склянки;
цукровий пісок білий – 2/3 склянки;
яйце – 3 шт.
Приготування
Заздалегідь підготуємо ємність, яку можна використовувати як парову баню (2 каструлі чи миски різного діаметру), в меншій яєчні жовтки (відокремлюємо їх від білків акуратно) розмішуємо з цукром до тих пір, поки крупинки не перестануть відчуватися, вливаємо молоко і на водяній бані готуємо до загустіння маси, постійно помішуючи. Це важливо – інакше суміш буде горіти по краях. Коли маса загусла до стану сметани, знімаємо і охолоджуємо, а тим часом використовуємо міксер, щоб збити вершки. Обидві маси потрібно з'єднати акуратно, перемішуючи, але не збиваючи, так що насадки на міксері (якщо користуємося ним) змінюємо. Заморожуємо.
У тих, хто готує вперше, виникає питання: як зробити морозиво «Пломбір» м'яким і ніжним. Це нескладно – просто врахуйте одну тонкість. В процесі заморожування кожні 20-40 хвилин масу потрібно перемішувати, щоб вона промораживалась рівномірно.
Інгредієнти:
незбиране молоко – 4 склянки;
цукор – 1 склянка;
шоколад гіркий з вмістом какао 56% – 2 плитки по 100 г;
какао-порошок – 1 склянка;
шоколад чорний з вмістом какао 70% – 2 плитки по 100 г;
ванілін – 2 пакетика;
перепелине яйце – 12-15 шт.
Приготування
Починаємо з того, що готуємо водяну баню, тільки тепер у ній потрібно розтопити шоколад. Для цього, шоколад ламаємо дрібно, змішати з молоком і починаємо прогрівати, поступово додаючи какао і постійно помішуючи, щоб суміш не горіла. Коли маса зварилася і загусла, відставимо її в сторону і ретельно віночком або міксером збиваємо яйця з цукром і ваніліном до отримання однорідної кремоподібної маси. Обережно, тонкою цівкою, безперервно розмішуючи, вливаємо шоколад. Суміш заморожуємо, розмішуючи по мірі застигання кожні півгодини.
Домашній «Пломбір»
Досвідчені господині знають, як зробити вершкове морозиво «Пломбір» будинку. Іншим варто врахувати кілька нюансів. Чим жирніше вершки, тим смачніше і ніжніше будемо морозиво. Замість курячих краще використовувати перепелині яйця. Кількість цукру вказано середнє. Любите менш солодке морозиво, достатньо буде 100 г, ласуни можуть додати побільше.
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь підготуємо ємність, яку можна використовувати як парову баню (2 каструлі чи миски різного діаметру), в меншій яєчні жовтки (відокремлюємо їх від білків акуратно) розмішуємо з цукром до тих пір, поки крупинки не перестануть відчуватися, вливаємо молоко і на водяній бані готуємо до загустіння маси, постійно помішуючи. Це важливо – інакше суміш буде горіти по краях. Коли маса загусла до стану сметани, знімаємо і охолоджуємо, а тим часом використовуємо міксер, щоб збити вершки. Обидві маси потрібно з'єднати акуратно, перемішуючи, але не збиваючи, так що насадки на міксері (якщо користуємося ним) змінюємо. Заморожуємо.
У тих, хто готує вперше, виникає питання: як зробити морозиво «Пломбір» м'яким і ніжним. Це нескладно – просто врахуйте одну тонкість. В процесі заморожування кожні 20-40 хвилин масу потрібно перемішувати, щоб вона промораживалась рівномірно.
Як зробити шоколадне морозиво «Пломбір» без вершків?
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з того, що готуємо водяну баню, тільки тепер у ній потрібно розтопити шоколад. Для цього, шоколад ламаємо дрібно, змішати з молоком і починаємо прогрівати, поступово додаючи какао і постійно помішуючи, щоб суміш не горіла. Коли маса зварилася і загусла, відставимо її в сторону і ретельно віночком або міксером збиваємо яйця з цукром і ваніліном до отримання однорідної кремоподібної маси. Обережно, тонкою цівкою, безперервно розмішуючи, вливаємо шоколад. Суміш заморожуємо, розмішуючи по мірі застигання кожні півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити морозиво «Пломбір» в домашніх умовах?
Сьогодні складно купити даний, смачне морозиво. Склад магазинного десерту краще не знати. А адже його можна створити в домашніх умовах, до того ж,
Як приготувати морозиво в домашніх умовах?
Напевно всі діти люблять морозиво, та й багато дорослих не проти поласувати, особливо спекотним літом. Особливо приємно, якщо цей прохолодний десерт
Морозиво з сиру
Найпопулярнішим прохолодним напоєм по праву можна назвати морозиво. Варіантів його створення існує досить багато. А одним з вельми незвичайних можна
Як зробити шоколадний крем?
Існує безліч рецептів шоколадного крему. Можна приготувати вершковий зі згущеним молоком, заварний з яйцями або навіть сирний крем. Приготувати його
Шоколадне морозиво
Любителів шоколадного морозива дуже багато. Якщо ви до них ставитеся, то не варто купувати дане ласощі, а робити його будинку. Рецепти зараз ми вам
Шоколадне парфе
Парфе - це популярна страва французької кухні, головним компонентом якого є збиті вершки. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне шоколадне