Вернуться назад Распечатать

Як зробити морозиво «Пломбір»?

Як зробити морозиво «Пломбір»?
Сьогодні в будь-якому магазині на вибір пропонуються десятки сортів охолоджуючого десерту від сотень виробників. У цих умовах складно буває зупинитися на чому-небудь одному, тим більше, що сучасні компанії в більшості своїй, хоча і заявляють про прихильність до радянської рецептурою, на ділі у всю додають ароматизатори, замінники, загусники, консерванти та інші шкідливим речовини. Вихід один – радувати близьких десертом домашнього приготування, а для початківців кулінарів розповімо, як зробити вдома морозиво «Пломбір».

Домашній «Пломбір»
Досвідчені господині знають, як зробити вершкове морозиво «Пломбір» будинку. Іншим варто врахувати кілька нюансів. Чим жирніше вершки, тим смачніше і ніжніше будемо морозиво. Замість курячих краще використовувати перепелині яйця. Кількість цукру вказано середнє. Любите менш солодке морозиво, достатньо буде 100 г, ласуни можуть додати побільше.
Інгредієнти:

  • молоко пастеризоване не менше 3% жирності – 1 стакан;

  • вершки не менше 25% жирності – 15 склянки;

  • цукровий пісок білий – 2/3 склянки;

  • яйце – 3 шт.


  • Приготування
    Заздалегідь підготуємо ємність, яку можна використовувати як парову баню (2 каструлі чи миски різного діаметру), в меншій яєчні жовтки (відокремлюємо їх від білків акуратно) розмішуємо з цукром до тих пір, поки крупинки не перестануть відчуватися, вливаємо молоко і на водяній бані готуємо до загустіння маси, постійно помішуючи. Це важливо – інакше суміш буде горіти по краях. Коли маса загусла до стану сметани, знімаємо і охолоджуємо, а тим часом використовуємо міксер, щоб збити вершки. Обидві маси потрібно з'єднати акуратно, перемішуючи, але не збиваючи, так що насадки на міксері (якщо користуємося ним) змінюємо. Заморожуємо.
    У тих, хто готує вперше, виникає питання: як зробити морозиво «Пломбір» м'яким і ніжним. Це нескладно – просто врахуйте одну тонкість. В процесі заморожування кожні 20-40 хвилин масу потрібно перемішувати, щоб вона промораживалась рівномірно.

    Як зробити шоколадне морозиво «Пломбір» без вершків?


    Інгредієнти:

  • незбиране молоко – 4 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • шоколад гіркий з вмістом какао 56% – 2 плитки по 100 г;

  • какао-порошок – 1 склянка;

  • шоколад чорний з вмістом какао 70% – 2 плитки по 100 г;

  • ванілін – 2 пакетика;

  • перепелине яйце – 12-15 шт.
  • Як зробити морозиво «Пломбір»?


    Приготування
    Починаємо з того, що готуємо водяну баню, тільки тепер у ній потрібно розтопити шоколад. Для цього, шоколад ламаємо дрібно, змішати з молоком і починаємо прогрівати, поступово додаючи какао і постійно помішуючи, щоб суміш не горіла. Коли маса зварилася і загусла, відставимо її в сторону і ретельно віночком або міксером збиваємо яйця з цукром і ваніліном до отримання однорідної кремоподібної маси. Обережно, тонкою цівкою, безперервно розмішуючи, вливаємо шоколад. Суміш заморожуємо, розмішуючи по мірі застигання кожні півгодини.