Печиво «Хмиз»
«Хмиз» - печиво, яке багатьом нагадує смак дитинства, адже тоді не було такого достатку продуктів на полицях магазинів, і мами з бабусями намагалися готувати різні страви самостійно. А це печиво робити дуже легко, до того ж для нього потрібні продукти, завжди є під рукою. Нижче читайте, як приготувати «Хмиз».
Інгредієнти:
борошно – 3 склянки;
кефір – 250 г;
яйця – 2 шт.;
харчова сода – 8 г;
рослинне масло – 20 мл;
цукровий пісок – 100 г;
ванілін;
пудра цукрова.
Приготування
Розбиваємо яйця, додаємо цукор, додаємо кефір, соду, ванілін, рослинне масло і перемішуємо. Потім вводимо борошно (бажано, щоб вона була просіяної) і вимішуємо тісто, яке потім розкачуємо шаром близько 7 мм. Ріжемо його ромбиками. В центрі робимо надріз, через який вивертаємо один край. У сковороду вливаємо олію. Бажано, щоб його рівень був хоча б 1 див. Обсмажуємо в ньому печиво до рум'яності. Готовий «Хмиз» притрушиваем цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно – 3 склянки;
горілка – 10 мл;
жовтки – 4 шт.;
молоко – 120 мл;
пудра цукрова – 05 склянки;
вершкове масло розм'якшене вершкове – 60 г;
сіль – щіпка;
цукор ванільний – 7 г;
цукрова пудра;
рослинне масло.
Приготування
Просіваємо борошно, додаємо жовтки, молоко, горілку, сіль, розм'якшене вершкове масло і замішуємо тісто. Даємо йому відпочити хвилин 10 а потім розкачуємо. Повинен вийти пласт товщиною приблизно 1 див Потім з тіста вирізаємо кружечки, а безпосередньо перед смаженням їх ще раз розкачуємо. Опускаємо їх у киплячу олію і смажимо до золотистого кольору. Готовий «Хмиз» буде нагадувати черепашки. Посипаємо його цукровою пудрою, попередньо змішаною з ванільним цукром.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
масло рослинне – 15 ст. ложки;
борошно – 2 склянки;
сіль – щіпка;
молоко – 20 мл;
цукор – 150 г;
цукрова пудра.
Приготування
Розбиваємо в глибоку ємність яйця і добре збиваємо. Додаємо цукор і перемішуємо. Вливаємо молоко, сіль, рослинне масло і добре перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно виходить приємним на дотик, мягеньким, і не липне до рук. Ділимо його на 3 частини. Кожну з них розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм Ножем ріжемо кожен шматочок на прямокутники бажаної величини. Тепер кожен з них по центру розрізаємо, але до країв не доходимо. А потім як би вивертаємо торці через отримане отвір. У добре розігрітому рослинному маслі обсмажуємо наш «хмиз». А потім вже посипаємо готове печиво цукровою пудрою.
Печиво «Хмиз» на кефірі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розбиваємо яйця, додаємо цукор, додаємо кефір, соду, ванілін, рослинне масло і перемішуємо. Потім вводимо борошно (бажано, щоб вона була просіяної) і вимішуємо тісто, яке потім розкачуємо шаром близько 7 мм. Ріжемо його ромбиками. В центрі робимо надріз, через який вивертаємо один край. У сковороду вливаємо олію. Бажано, щоб його рівень був хоча б 1 див. Обсмажуємо в ньому печиво до рум'яності. Готовий «Хмиз» притрушиваем цукровою пудрою.
Печиво «Хмиз» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Просіваємо борошно, додаємо жовтки, молоко, горілку, сіль, розм'якшене вершкове масло і замішуємо тісто. Даємо йому відпочити хвилин 10 а потім розкачуємо. Повинен вийти пласт товщиною приблизно 1 див Потім з тіста вирізаємо кружечки, а безпосередньо перед смаженням їх ще раз розкачуємо. Опускаємо їх у киплячу олію і смажимо до золотистого кольору. Готовий «Хмиз» буде нагадувати черепашки. Посипаємо його цукровою пудрою, попередньо змішаною з ванільним цукром.
Печиво «Хмиз» - рецепт без горілки
Інгредієнти:
Приготування
Розбиваємо в глибоку ємність яйця і добре збиваємо. Додаємо цукор і перемішуємо. Вливаємо молоко, сіль, рослинне масло і добре перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно виходить приємним на дотик, мягеньким, і не липне до рук. Ділимо його на 3 частини. Кожну з них розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм Ножем ріжемо кожен шматочок на прямокутники бажаної величини. Тепер кожен з них по центру розрізаємо, але до країв не доходимо. А потім як би вивертаємо торці через отримане отвір. У добре розігрітому рослинному маслі обсмажуємо наш «хмиз». А потім вже посипаємо готове печиво цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт хмизу з горілкою
Справжній хмиз повинен бути золотистого кольору, хрустким зовні і м'яким всередині. Відкриємо маленький секрет - для того, щоб зробити хмиз хрустким
Вергуни на кефірі - рецепт
Вергуни - це смачна українська солодкість, яка схожа на всіма улюблений хмиз. В основному вона готується із суміші яєць, води і цукру. Пропонуємо вам
Хмиз на кефірі
Хмиз - хрусткі м'які палички з цукровою пудрою, смажені на олії, мають безліч аналогів по всьому світу. Його роблять на молоці, сметані. І зараз ми
Рецепт хрусткого хмизу
Бажаєте скуштувати хрусткого хмизу, посипанного цукровою пудрою, прямо як з дитинства? В такому разі ми ділимося з вами відразу кількома рецептами
"Хрустики" на горілці - рецепт
"Хрустики"- печиво родом з дитинства. По-іншому його називають хмиз. Смачне, засмажене, хрустке - неможливо відірватися поки все не з'їси! А багато