Імбир в цукрі рецепт
Імбир в цукрі – чудодійна і дуже оригінальна солодкість. Коли на вулиці холодно, мокро, сиро і хочеться зігрітися чимось смачненьким і захистити свій імунітет, то ідеально підійдуть імбирні цукати. Готуються вони зовсім не складно, а подавати їх можна до гарячого молока, чаю або додавати у випічку, щоб надати їй неймовірно насичений аромат і чудовий смак. Давайте розглянемо з вами, як приготувати смачний і корисний імбир в цукрі.
Інгредієнти:
свіжий корінь імбиру – 200 г;
вода – 25 ст.;
лимонна кислота – за смаком;
цукровий пісок – для посипання;
цукор – 200 р.
Приготування
Корінь імбиру спочатку чистимо і ретельно промиваємо. Потім нарізаємо його круглими або длинненькими скибочками, кладемо в каструлю і заливаємо двома склянками кип'яченої води. Після цього ставимо посуд на плиту, даємо закипіти й варимо близько години, щоб позбутися зайвої пекучості імбиру. Не втрачаючи часу дарма, поки займемося приготуванням сиропу. Для цього в кухлик наливаємо воду, що залишилася, всипаємо цукор і нагріваємо до кипіння. З приготованого імбиру обережно зливаємо рідину, відкинувши його на друшляк. Далі перекладаємо імбирні скибочки в цукровий сироп, збільшуємо вогонь і варимо до тих пір, поки він не вбере в себе весь цукор і стане прозорим. Цукор для обвалювання насипаємо заздалегідь в мисочку, змішуючи з лимонною кислотою. Потім акуратненько, по черзі, обвалюємо шматочки імбиру в цукрі і викладаємо їх на пергамент. Даємо їм полежати протягом 10 хвилин, а потім перекладаємо корінь імбиру в сахарі в баночку, герметично закрити і зберігати в сухому місці.
Інгредієнти:
корінь імбиру – 200 г;
цукровий пісок – 6 ст. ложок;
вода кип'ячена – 3 ст. ложки;
цукор для посипання.
Приготування
Корінь імбиру чистимо, промиваємо та нарізаємо на тонкі пластини за допомогою овочерізки. Потім перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, щоб вона злегка покривала шматочки і ставимо на вогонь. Варимо близько 30 хвилин, до м'якості. Після цього імбирну воду обережно зливаємо. З цього відвару виходить дуже смачний імбирний чай. Відварені пластини імбиру посипаємо цукром і додаємо 3 столові ложки води. Ставимо на сильний вогонь і варимо, помішуючи, до загустіння сиропу. Далі обережно виймаємо шматочки імбиру, відразу обвалюємо їх у цукрі і розкладаємо на пергаменті для сушіння. Обсушуємо ласощі протягом декількох годин, а потім вшити перекладаємо в ємність з кришкою і зберігати в сухому місці не більше 3 місяців.
Рецепт імбиру в цукрі
Інгредієнти:
Приготування
Корінь імбиру спочатку чистимо і ретельно промиваємо. Потім нарізаємо його круглими або длинненькими скибочками, кладемо в каструлю і заливаємо двома склянками кип'яченої води. Після цього ставимо посуд на плиту, даємо закипіти й варимо близько години, щоб позбутися зайвої пекучості імбиру. Не втрачаючи часу дарма, поки займемося приготуванням сиропу. Для цього в кухлик наливаємо воду, що залишилася, всипаємо цукор і нагріваємо до кипіння. З приготованого імбиру обережно зливаємо рідину, відкинувши його на друшляк. Далі перекладаємо імбирні скибочки в цукровий сироп, збільшуємо вогонь і варимо до тих пір, поки він не вбере в себе весь цукор і стане прозорим. Цукор для обвалювання насипаємо заздалегідь в мисочку, змішуючи з лимонною кислотою. Потім акуратненько, по черзі, обвалюємо шматочки імбиру в цукрі і викладаємо їх на пергамент. Даємо їм полежати протягом 10 хвилин, а потім перекладаємо корінь імбиру в сахарі в баночку, герметично закрити і зберігати в сухому місці.
В'ялений імбир в цукрі
Інгредієнти:
Приготування
Корінь імбиру чистимо, промиваємо та нарізаємо на тонкі пластини за допомогою овочерізки. Потім перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, щоб вона злегка покривала шматочки і ставимо на вогонь. Варимо близько 30 хвилин, до м'якості. Після цього імбирну воду обережно зливаємо. З цього відвару виходить дуже смачний імбирний чай. Відварені пластини імбиру посипаємо цукром і додаємо 3 столові ложки води. Ставимо на сильний вогонь і варимо, помішуючи, до загустіння сиропу. Далі обережно виймаємо шматочки імбиру, відразу обвалюємо їх у цукрі і розкладаємо на пергаменті для сушіння. Обсушуємо ласощі протягом декількох годин, а потім вшити перекладаємо в ємність з кришкою і зберігати в сухому місці не більше 3 місяців.
Рекомендуємо добрі рецепти
Напій з імбиру
Напій з імбиру просто чарівний, завдяки своєму смаку і надзвичайно корисним властивостям! Охолоджений імбирний напій з лимоном допоможе вам втамувати
Збитень з імбиром
Збитень з імбиром - корисний, зігріваючий напій, що допомагає підтримати імунітет і попередити застуду. Не дарма ще наші предки готували збитень
Імбирний соус
Імбирний соус здатний додати будь звичного страви новий смак. У зв'язку з цим він і популярний. А ще у нього дуже багато варіацій приготування, тому
Як правильно заварити імбир?
Імбир дуже часто і небезуспішно застосовують для приготування різних напоїв, що сприяє поліпшенню обміну речовин і подальшого схуднення.
Імбирний чай з лимоном
Імбирний чай - корисний і смачний напій, який використовують для профілактики простудних захворювань, а також у боротьбі із зайвою вагою. І сьогодні
Цукати з імбиру
Цукати з імбиру - дуже смачне, солодко-пряний ласощі. А ще вона володіє лікувальними властивостями, власне з цієї причини воно і було придумано.