Вернуться назад Распечатать

Імбир в цукрі рецепт

Імбир в цукрі рецепт
Імбир в цукрі – чудодійна і дуже оригінальна солодкість. Коли на вулиці холодно, мокро, сиро і хочеться зігрітися чимось смачненьким і захистити свій імунітет, то ідеально підійдуть імбирні цукати. Готуються вони зовсім не складно, а подавати їх можна до гарячого молока, чаю або додавати у випічку, щоб надати їй неймовірно насичений аромат і чудовий смак. Давайте розглянемо з вами, як приготувати смачний і корисний імбир в цукрі.

Рецепт імбиру в цукрі


Інгредієнти:

  • свіжий корінь імбиру – 200 г;

  • вода – 25 ст.;

  • лимонна кислота – за смаком;

  • цукровий пісок – для посипання;

  • цукор – 200 р.


  • Приготування
    Корінь імбиру спочатку чистимо і ретельно промиваємо. Потім нарізаємо його круглими або длинненькими скибочками, кладемо в каструлю і заливаємо двома склянками кип'яченої води. Після цього ставимо посуд на плиту, даємо закипіти й варимо близько години, щоб позбутися зайвої пекучості імбиру. Не втрачаючи часу дарма, поки займемося приготуванням сиропу. Для цього в кухлик наливаємо воду, що залишилася, всипаємо цукор і нагріваємо до кипіння. З приготованого імбиру обережно зливаємо рідину, відкинувши його на друшляк. Далі перекладаємо імбирні скибочки в цукровий сироп, збільшуємо вогонь і варимо до тих пір, поки він не вбере в себе весь цукор і стане прозорим. Цукор для обвалювання насипаємо заздалегідь в мисочку, змішуючи з лимонною кислотою. Потім акуратненько, по черзі, обвалюємо шматочки імбиру в цукрі і викладаємо їх на пергамент. Даємо їм полежати протягом 10 хвилин, а потім перекладаємо корінь імбиру в сахарі в баночку, герметично закрити і зберігати в сухому місці.

    В'ялений імбир в цукрі


    Інгредієнти:

  • корінь імбиру – 200 г;

  • цукровий пісок – 6 ст. ложок;

  • вода кип'ячена – 3 ст. ложки;

  • цукор для посипання.


  • Приготування
    Імбир в цукрі рецепт
    Корінь імбиру чистимо, промиваємо та нарізаємо на тонкі пластини за допомогою овочерізки. Потім перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, щоб вона злегка покривала шматочки і ставимо на вогонь. Варимо близько 30 хвилин, до м'якості. Після цього імбирну воду обережно зливаємо. З цього відвару виходить дуже смачний імбирний чай. Відварені пластини імбиру посипаємо цукром і додаємо 3 столові ложки води. Ставимо на сильний вогонь і варимо, помішуючи, до загустіння сиропу. Далі обережно виймаємо шматочки імбиру, відразу обвалюємо їх у цукрі і розкладаємо на пергаменті для сушіння. Обсушуємо ласощі протягом декількох годин, а потім вшити перекладаємо в ємність з кришкою і зберігати в сухому місці не більше 3 місяців.