Тісто для штруделя

Рецепт листкового тіста для штруделя
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити тісто для штруделя? Отже, борошно вищого сорту просіваємо кілька разів в глибоку миску, додаємо сіль і гарненько перемішуємо. Окремо збиваємо міксером охолоджене яйце. Потім у борошні робимо ямку і вводимо туди яєчну суміш. Сюди ж видавлюємо лимонний сік і вливаємо рослинне масло. Після цього замішуємо тісто, поступово, розбавляючи його тепленького фільтрованою водою. В результаті воно повинно вийти досить м'яким і трохи липковатым. Тепер перекладаємо його на стіл, припорошений борошном, і знову ретельно обминаємо руками. Далі скручуємо тісто акуратно в товсту ковбаску і відбиваємо про її робочу поверхню. Після цього скачуємо в кулю, накриваємо серветкою і залишаємо на півгодини в теплому місці. Потім беремо лляну серветку, посипаємо її рясно пшеничного борошном, викладаємо наше тісто і розгортаємо його качалкою в одному напрямку. Складаємо в кілька разів і знову розгортаємо. У результаті в нас має вийти тоненький пласт, з якого можна починати готувати штрудель з різними начинками.
Витяжний тісто для штруделя
Інгредієнти:
Приготування
Беремо чисту бавовняну рушник, розстеляємо його на столі і присипаємо пшеничним борошном. На робоче місце просіваємо борошно, робимо з неї гірку, зверху формуємо ямку і потроху вливаємо воду, відразу ж замішуючи тісто. Трохи зібравши його у грудочку, додаємо рослинне масло і формуємо кульку. Місимо тісто хвилин 12 до тих пір, поки у вас не вийде гладка однорідна маса. Потім готове тісто відбиваємо кілька разів об стіл, кидаємо його на робочу поверхню. Тепер змащуємо її маслом, накриваємо й ставимо для дозрівання на 1 годину в холодильник. Після закінчення часу, поділяємо на 2 однакові частини, одну знову накриваємо й ставимо назад в холодне місце, а з іншого продовжуємо роботу. На кухонний рушничок насипаємо трохи борошна і розподіляємо її по всій поверхні. Розкотимо тісто в велике коло за допомогою качалки до тих пір, поки це зручно робити. Потім перекладаємо тісто на рушник і починаємо його акуратненько розтягувати в різні боки, причому робимо це дуже повільно, щоб не порвати. Ось і все, прісне тісто для штруделя готове до подальшої роботи! Не відкладаючи час, приступаємо до підготовки начинці, а щоб наше тісто не встигло обветриться – накриваємо його зверху.
Дріжджове тісто для штруделя
Інгредієнти:

Приготування
Як приготувати тісто для штруделя? Для цього воду підігріваємо, виливаємо в миску і висипаємо сухі дріжджі. Потім додаємо сіль і все ретельно перемішуємо. Після цього вливаємо рослинне масло, поступово всипаємо борошно і замішуємо дріжджове тісто. Накриваємо його чистим рушником і прибираємо приблизно на 1 годину в будь тепле місце. Після закінчення часу, знову гарненько обминаємо його і ставимо ще приблизно на 2 години в тепло. В результаті маса повинна збільшитися в 3 рази, і ви можете приступати до приготування штруделя, розкачати тісто в тонкий пласт.
Рекомендуємо добрі рецепти

Грушевий штрудель
Сьогодні приготуємо штрудель з грушею! Цей рецепт за мотивами популярного яблучного штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації.

Штрудель з вишнями
Штрудель - страва європейське, а точніше австрійське. Але ж це не означає, що ми не зможемо його приготувати. Головне в цій нелегкій справі - гарний

Штрудель з листкового тіста
Національне австрійське блюдо підкорило весь світ, тому сьогодні ми розглянемо рецепт штруделя з листкового тіста. Це класичний рецепт штруделя, де в

Штрудель з полуницею
Відомий автрийский десерт - штрудель, який так хочеться навчитися готувати самим. Існує дуже багато варіантів начинки для штруделя. Ми вам розповімо,

Штрудель з капустою
Знаменитий австрійський штрудель може бути не тільки десертом. Варто лише поміняти солодку начинку на солону, і ми отримуємо гідну альтернативу