Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Випічка без яєць

Випічка без яєць

5-07-2015, 21:50
3 115
Випічка без яєць
Як відомо у випічці окрім інших стандартних інгредієнтів завжди присутні яйця. А що ж робити, якщо даний продукт з якихось причин, будь то вегетаріанство або алергія, вживати не можна? Зовсім відмовитися від випічки? А ось і ні. Нижче ми вам розповімо, що можна пекти без яєць.

Солодка випічка без яєць


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 280 м;

  • вершкове масло розтоплене – 25 г;

  • сметана – 200 г;

  • сіль – щіпка.


  • Для начинки:

  • цукор – 150 г;

  • горіхи волоські – 150 г;

  • вершкове масло розтоплене – 2 ч. ложки.


  • Для посипання:

  • мелена кориця і цукрова пудра.


  • Приготування
    Масло доводимо до рідкого стану, розтопивши його, кладемо в нього сіль, сметану і розмішуємо. Отриману рідку суміш з'єднайте з борошном і замішуємо тісто, схоже по крутості на тісто для вареників. Для начинки змішуємо цукор з перетертими волоськими горіхами і розтопленим вершковим маслом. Тісто ділимо на шматочки, які скачуємо в кульки діаметром приблизно 3-4 см. З отриманих кульок розкачуємо тонкі коржі, діаметр яких приблизно 11 див. На кожну з них кладемо начинку і звертаємо рулетик. Щоб у процесі змотування начинка не висипалася, її потрібно розташовувати ближче до однієї сторони. В розігрітій духовці випікаємо печиво близько півгодини, після чого виймаємо і викладаємо на блюдо. Через ситечко притрушиваем печиво цукровою пудрою, а потім корицею.

    Випічка без яєць в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно – 220 г;

  • сироватка – 160 мл;

  • рослинна олія – 30 мл;

  • цукор – 100 г;

  • сода харчова – 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    З'єднуємо борошно, олія, цукор і сироватку і перемішуємо. Потім кладемо соду і ще раз перемішуємо. Мультиварочную ємність змащуємо олією і покласти в неї тісто. Включаємо режим «Випічка» на 45 хвилин. По закінченню програми швидка випічка без яєць буде готова – витягуємо її за допомогою кошика і даємо охолонути.

    Солодка випічка без яєць – рецепт ватрушок


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно – 2 склянки;

  • кефір – 2 /3 склянки;

  • цукор – 4 ст. ложки;

  • рослинна олія – 1/4 склянки;

  • сіль – 1 ч. ложка без гірки;

  • сода харчова – 1 /3 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • сир – 350 г;

  • цукор – 6 ст. ложок;

  • манка – 1 ст. ложка;

  • ванілін.


  • Приготування
    Спочатку робимо тісто без яєць для випічки ватрушок – в миску просіваємо борошно, додаємо сіль, цукор, соду і перемішуємо. Потім вливаємо кефір, рослинне масло і вимішуємо тісто. Воно вийде досить тугим. Прикриваємо його серветкою і залишаємо на годину в теплому місці. За цей час цукор розійдеться, а тісто стане м'якше.
    А поки тісто відпочиває, підготуємо начинку для ватрушок – для цього змішуємо всі інгредієнти.
    Тісто розгортаємо в джгут, який потім ділимо на 10 рівних частин. За допомогою качалки кожен шматочок розгортаємо в коло, центр якого кладемо 15 ст. ложки начинки з сиру, а від неї до країв робимо 4 надрізу. А тепер по черзі закриваємо кожна пелюстка, піднімаючи його вгору. Краї пелюсток між собою защипуємо. Отримані ватрушки у вигляді квіточки викладаємо на змащений маслом або маргарином деко і при 180°С випікаємо 30 хвилин.

    Як спекти печиво без яєць?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 250 г;

  • олія – 200 г;

  • домашня сметана – 4 ст. ложки;

  • цукор – 200 г;

  • сіль – 05 ч. ложки;

  • спеції ( кориця, мускат, ваніль, аніс) – за смаком.


  • Приготування
    Готувати тісто почнемо з того, що розітремо розм'якшене вершкове масло з цукром. Потім в отриману суміш додаємо спеції, борошно, сіль і добре перемішуємо. Після цього додаємо сметану і добре перемішуємо. Повинно вийти
    Випічка без яєць
    густе однорідне тісто, яке тепер загортаємо у плівку і ставимо в холод на 30 хвилин. Після цього дістаємо його і розкачуємо на робочій поверхні, яку заздалегідь притрусили борошном. Товщина пласта тіста повинна бути приблизно 5 мм. Тепер за допомогою формочок вирізаємо фігурки і відправляємо наше печиво в духовку на 20 хвилин при 200°С. Потім нашу випічку до чаю без яєць витягаємо, розкладаємо на плоских тарілках і притрушиваем цукровою пудрою. Або ж поливаємо сиропом, варенням або прикрашаємо ягодами – підійдуть і свіжі і консервовані.
    Як бачите, тепер питання, що пекти без яєць, не здається таким вже складним. Є безліч смачної випічки і без яєць.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тісто для піци без яєць
    Тісто для піци без яєць
    Використовуючи тісто для піци без яєць, можна приготувати чудовий вечерю для всієї родини або ж порадувати домашніх на вихідних. Рецепт приготування
    Сочники з сиром
    Сочники з сиром
    Сочники з сиром - випічка, яка не тільки чудово підійде до чаю, але і стане пекрасным частуванням для дітей. Приготувати сочники як в дитинстві не
    Коржі на розсолі - рецепт
    Коржі на розсолі - рецепт
    Способів створення коржів дуже багато. Їх готують на молоці, кефірі, сметані, воді і т. д. І сьогодні мова піде про дивовижних коржиках на розсолі.
    Печиво без яєць
    Печиво без яєць
    Печиво без яєць - відмінне рішення для тих, у кого алергія або для вегетаріанців. За своїми смаковими якостями воно ні чим не поступається
    Печиво з повидлом
    Печиво з повидлом
    Якщо ви любите повидло, тоді пропонуємо вам зробити дивовижні печеньки з цієї солодкістю. Випічка вийде надзвичайно смачною і розсипчастою і чудово
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили