Як відомо у випічці окрім інших стандартних інгредієнтів завжди присутні яйця. А що ж робити, якщо даний продукт з якихось причин, будь то вегетаріанство або алергія, вживати не можна? Зовсім відмовитися від випічки? А ось і ні. Нижче ми вам розповімо, що можна пекти без яєць.
Солодка випічка без яєць
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 280 м; вершкове масло розтоплене – 25 г; сметана – 200 г; сіль – щіпка. Для начинки:
цукор – 150 г; горіхи волоські – 150 г; вершкове масло розтоплене – 2 ч. ложки. Для посипання:
мелена кориця і цукрова пудра. Приготування Масло доводимо до рідкого стану, розтопивши його, кладемо в нього сіль, сметану і розмішуємо. Отриману рідку суміш з'єднайте з борошном і замішуємо тісто, схоже по крутості на тісто для вареників. Для начинки змішуємо цукор з перетертими волоськими горіхами і розтопленим вершковим маслом. Тісто ділимо на шматочки, які скачуємо в кульки діаметром приблизно 3-4 см. З отриманих кульок розкачуємо тонкі коржі, діаметр яких приблизно 11 див. На кожну з них кладемо начинку і звертаємо рулетик. Щоб у процесі змотування начинка не висипалася, її потрібно розташовувати ближче до однієї сторони. В розігрітій духовці випікаємо печиво близько півгодини, після чого виймаємо і викладаємо на блюдо. Через ситечко притрушиваем печиво цукровою пудрою, а потім корицею.
Випічка без яєць в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 220 г; сироватка – 160 мл; рослинна олія – 30 мл; цукор – 100 г; сода харчова – 1/4 ч. ложки. Приготування З'єднуємо борошно, олія, цукор і сироватку і перемішуємо. Потім кладемо соду і ще раз перемішуємо. Мультиварочную ємність змащуємо олією і покласти в неї тісто. Включаємо режим «Випічка» на 45 хвилин. По закінченню програми швидка випічка без яєць буде готова – витягуємо її за допомогою кошика і даємо охолонути.
Солодка випічка без яєць – рецепт ватрушок
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 2 склянки; кефір – 2 /3 склянки; цукор – 4 ст. ложки; рослинна олія – 1/4 склянки; сіль – 1 ч. ложка без гірки; сода харчова – 1 /3 ч. ложки. Для начинки:
сир – 350 г; цукор – 6 ст. ложок; манка – 1 ст. ложка; ванілін. Приготування Спочатку робимо тісто без яєць для випічки ватрушок – в миску просіваємо борошно, додаємо сіль, цукор, соду і перемішуємо. Потім вливаємо кефір, рослинне масло і вимішуємо тісто. Воно вийде досить тугим. Прикриваємо його серветкою і залишаємо на годину в теплому місці. За цей час цукор розійдеться, а тісто стане м'якше.
А поки тісто відпочиває, підготуємо начинку для ватрушок – для цього змішуємо всі інгредієнти.
Тісто розгортаємо в джгут, який потім ділимо на 10 рівних частин. За допомогою качалки кожен шматочок розгортаємо в коло, центр якого кладемо 15 ст. ложки начинки з сиру, а від неї до країв робимо 4 надрізу. А тепер по черзі закриваємо кожна пелюстка, піднімаючи його вгору. Краї пелюсток між собою защипуємо. Отримані ватрушки у вигляді квіточки викладаємо на змащений маслом або маргарином деко і при 180°С випікаємо 30 хвилин.
Як спекти печиво без яєць?
Інгредієнти: борошно пшеничне – 250 г; олія – 200 г; домашня сметана – 4 ст. ложки; цукор – 200 г; сіль – 05 ч. ложки; спеції ( кориця, мускат, ваніль, аніс) – за смаком. Приготування Готувати тісто почнемо з того, що розітремо розм'якшене вершкове масло з цукром. Потім в отриману суміш додаємо спеції, борошно, сіль і добре перемішуємо. Після цього додаємо сметану і добре перемішуємо. Повинно вийти
густе однорідне тісто, яке тепер загортаємо у плівку і ставимо в холод на 30 хвилин. Після цього дістаємо його і розкачуємо на робочій поверхні, яку заздалегідь притрусили борошном. Товщина пласта тіста повинна бути приблизно 5 мм. Тепер за допомогою формочок вирізаємо фігурки і відправляємо наше печиво в духовку на 20 хвилин при 200°С. Потім нашу випічку до чаю без яєць витягаємо, розкладаємо на плоских тарілках і притрушиваем цукровою пудрою. Або ж поливаємо сиропом, варенням або прикрашаємо ягодами – підійдуть і свіжі і консервовані.
Як бачите, тепер питання, що пекти без яєць, не здається таким вже складним. Є безліч смачної випічки і без яєць.