Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Штрудель з сиром

Штрудель з сиром

5-07-2015, 21:26
1 972
Штрудель з сиром
Класичної начинкою для штрудель як правило є свіжі ягоди та фрукти, але ми не збираємося обмежуватися типовим різноманітністю рецептів цього популярного ласощі, а використовуємо сир в якості начинки.

Штрудель з сиром та родзинками


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно 130 г;

  • яєчний жовток;

  • вода або не жирне молоко - 60 мл;

  • рослинна олія - 15 мл


  • Для начинки:

  • сир - 480 м;

  • яйця - 4 шт.;

  • ізюм або сушена журавлина - 75 г;

  • мед - 55 мл;

  • цедра 1 лимона;

  • йогурт - 90 мл;

  • рослинне масло - 45 мл


  • Приготування
    Щоб приготувати тісто досить збити яйця з водою або молоком, додати до рідини масло, а потім влити її до просіяної муки. Замішану масу загорнути плівкою і залишаємо в холодильнику хвилин на 30-40 тим часом, займаючись начинкою.
    Для начинки жовтки яєць змішуємо з рідким медом і лимонною цедрою, додаємо до них сир і йогурт, а слідом і рослинне масло. Збиваємо білки, що залишилися до стійких піків і додаємо пінну масу до сиру.
    Розкачати тісто, покриваємо його сирною сумішшю і посипаємо все родзинками. Звертаємо тісто в рулет і ставимо в духову шафу, температура якого дорівнює 185 градусів. Випікання займе близько півгодини.

    Штрудель з сиром з листкового дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • упаковка листкового дріжджового тіста;

  • сир - 320 г;

  • цукрова пудра - 90 г;

  • яблука (солодкі, середнього розміру) - 2 шт.;

  • родзинки - 45 г;

  • горіхи - 45 г;

  • 3 скибочки м'якою булочки;

  • вершки - 40 мл


  • Приготування
    Перетираємо сир з цукровою пудрою, а м'якуш трьох середніх скибочок м'якою булочки заливаємо вершками. Булочки віджимаємо і додаємо м'якуш в сир разом з родзинками, горішками і шматочками яблук без шкірки.
    Тісто розгортаємо і покриваємо шаром начинки. Звертаємо яблучний штрудель з сиром і змащуємо яйцем або маслом. Випікатися йому належить 210 градусах 35 хвилин.

    Рецепт солоного штруделя з сиром


    Штрудель з сиром
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 480 м;

  • натуральні сосиски в оболонці - 280 м;

  • сир або рікотта - 90 г;

  • суміш прованських трав - 4 г;

  • лист листкового тіста.


  • Приготування
    Гарбуз відварюємо або запікаємо в духовці до м'якості, після нарізаємо кубиками, скроплюємо маслом і посипаємо травами. Фарш із сосисок підрум'янюємо на сухій сковороді. Розкачати тісто, викладаємо в його центр сир, м'ясо і скибочки гарбуза. Краї тіста скріплюємо і відправляємо штрудель в духовку на 25 хвилин при 215 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грушевий штрудель
    Грушевий штрудель
    Сьогодні приготуємо штрудель з грушею! Цей рецепт за мотивами популярного яблучного штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації.
    Штрудель з лаваша
    Штрудель з лаваша
    Возитися з листковим тестом для штруделя не завжди під силу, та й по часу, будь-якій господині, тому, ми пропонуємо спрощений спосіб приготування
    Штрудель з маком
    Штрудель з маком
    Штрудель - національне австрійське блюдо, яке представляє собою згорнутий рулетом лист тіста з начинкою. Варіантів його приготування є дуже багато.
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити