Рецепт пахлави з волоськими горіхами

В домашніх умовах процес створення пахлави з волоським горіхом досить трудомісткий. Пов'язано це, в першу чергу, з приготуванням тіста, товщина шару якого не повинна перевищувати одного міліметра. Цей недолік легко компенсується придбанням листкового тіста філо в магазині і час значно економиться.
Ми пропонуємо вам декілька простих рецептів приготування пахлави з волоськими горіхами.
Лінива пахлава з волоськими горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Очищені волоські горіхи розминаємо гарненько качалкою або подрібнюємо в блендері або м'ясорубці. Викладаємо на деко два шари тесту, ретельно промазуємо розтопленим вершковим маслом і знову викладаємо два шари тіста. Тепер посипаємо шаром горіхів і трохи лимонної цедрою. Повторюємо так кілька разів до останнього шару тесту, який обов'язково зверху промасливаем. Отриманий солодкий пиріг розрізаємо на рівні ромбики або квадратики, на кожен з яких поміщаємо одну половинку волоського горішка. Відправляємо деко з пахлавою в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на двадцять п'ять хвилин.
Розчиняємо у воді цукор і мед, ставимо на плиту, доводимо до кипіння, проварюємо п'ять хвилин. Запечену пахлаву заливаємо отриманим медовим сиропом і залишаємо просочуватися на кілька годин.
Простий рецепт пахлави з волоським горіхом
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнені волоські горіхи змішати з цукровою пудрою і корицею. Розморожене листкове тісто ділимо на вісім однакових частин і кожну розкачуємо як можна тонше. Викладаємо на деко два шари, кожен

Потім пахлаву трохи охолоджуємо і заливаємо рівномірно сиропом, приготованим з води, меду і цукру і проварену сім хвилин, і залишаємо для просочення на сім-вісім годин.
На радість ласунам смачна пахлава готова.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тісто філо – рецепти
Приготувати тісто філо непросто, але випічка з нього виходить чудова! Добре, що з'явилася можливість придбати готове тісто філо. Вам залишається

Пахлава медова - рецепт
Пахлава - це смачний десерт з тонких листів листкового тіста і начинкою з фруктового сиропу і мелених горіхів. Її готують у багатьох Арабських

Пахлава з листкового тіста
Пахлава листкова - чудовий десерт, популярний у східних народів Туреччини, Азербайджану, Туркменістану, Узбекистану, у кримських татар. Процес її

Пахлава турецька: рецепт
Пахлава - улюблене всіма турецьке ласощі, яке ми звикли їсти на відпочинку на його батьківщині. Але ж приготувати такий незвичайний десерт східний

Пахлава вірменська - рецепт приготування
Пахлава - відомий десерт у багатьох країнах і кухнях світу. А ось як цей десерт готують у вірменській кухні? У цьому вам допоможе розібратися наш

Пахлава азербайджанська
Пахлава азербайджанська - це незвичайно смачне і соковите ласощі, яке сподобатися всім, варто спробувати лише раз. Потім буде вже складно відязикати