Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з вишнею - рецепт

Пиріг з вишнею - рецепт

5-07-2015, 20:47
2 044
Пиріг з вишнею - рецепт
Вишня, завдяки великому вмісту вітамінів і корисних властивостей, а також своєму кисло-солодкого смаку, міцно займає одне з лідируючих місць серед ягід і фруктів, які використовуються в приготуванні різноманітних тортів, пирогів, тістечок і десертів. Причому смак замороженої або консервованої вишні не відрізняється від свіжої, тому страви з неї можна готувати цілий рік.
Пиріг з вишнею найпоширеніший десерт влітку, а рецепт приготування дуже простий.
Тісто для вишневого пирога може бути, як дріжджовим і листковим, так і бісквітним.
Сьогодні ми розповімо, як приготувати смачний пиріг з вишнею на швидку руку.

Віденський пиріг з вишнею


Інгредієнти:

  • ягоди вишні – 420 г;

  • крохмаль – 1 ст. ложка;

  • борошно – 250 г;

  • м'яке вершкове масло – 200 г;

  • цукрова пудра – 190 г;

  • яйця (великі) – 3 шт.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • мигдальні пелюстки – 1 невелика жменя


  • Приготування
    Збиваємо яйця з цукровою пудрою до збільшення обсягу приблизно вдвічі. Потім, продовжуючи збивати, додаємо масло і потроху просіяне борошно разом з розпушувачем.
    Викладаємо приготоване тісто у змащену маслом форму. Зверху розподіляємо притрушенную крохмалем вишню, злегка притапливая, і присипаємо мигдалевими пелюстками. Випікаємо приблизно тридцять п'ять хвилин при температурі 180 градусів. При подачі присипаємо цукровою пудрою.

    Пиріг з вишнею на мінеральній воді (пісний)


    Інгредієнти:

  • вишня – 320 г;

  • картопляний крохмаль – 15 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 15 склянки;

  • борошно пшеничне – 4 склянки;

  • мінеральна вода – 500 мл;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • цукрова пудра – 190 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Просіяне борошно з'єднайте з розпушувачем, цукром, сіллю і ванільним цукром. Поступово вливаємо олію, мінеральну воду і ретельно перемішуємо вінчиком або міксером до повної однорідності. Трохи більше, ніж половину тіста викладаємо в промазану рослинним маслом форму, зверху розміщуємо пересипану попередньо крохмалем вишню і заливаємо рештою тестом. Печемо при температурі 185 градусів до повної готовності, яку перевіряємо за допомогою дерев'яної палички. Це може зайняти приблизно сорок хвилин. Все залежить від можливостей вашого духової шафи. Даємо пирогу охолонути, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

    Заливний пиріг з вишнею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно пшеничне – 1 склянка;

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • масло вершкове – 85 м;

  • вода – 15 ст. ложки;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • сіль – щіпка.


  • Для заливної начинки:

  • вишня – 250 г;

  • сметана 15% – 100 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • картопляний крохмаль – 15 ст. ложки;

  • цукор – 75 г;

  • ванільний цукор – 1 пакетик.


  • Приготування
    Борошно, з'єднану з цукром, сіллю і ванільним цукром, перетираємо з маслом в крихту. Потім додаємо жовток, воду і замішуємо м'яке, еластичне пісочне тісто. Ставимо в
    Пиріг з вишнею - рецепт
    холодильник на сорок хвилин, прикривши плівкою.
    Потім розкачуємо тісто до розміру форми, рівномірно розподіляємо його і притискаємо до дна і з боків. Робимо кілька проколів виделкою, кладемо зверху пергамент і насипаємо гороху або квасолі, щоб тісто не роздулося, і випікаємо в духовці п'ятнадцять хвилин при температурі 200 градусів.
    Для начинки цукор, крохмаль, ванілін, сметану і яйце збиваємо до однорідності.
    У готову пісочну форму викладаємо вишні, заливаємо приготованою сумішшю і запікаємо в духовці ще близько двадцяти хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Віденський пиріг з вишнею
    Віденський пиріг з вишнею
    Ніжний ягідний пиріг, який готується дуже просто і з доступних продуктів. Тим більше влітку, коли можна частіше балувати своїх рідних цій чудовій
    Пиріг з замороженої вишнею
    Пиріг з замороженої вишнею
    Ідеальна начинка для пирога – соковиті ягоди і фрукти. Особливо хороша вишня. Вона володіє достатньою солодкістю в поєднанні з приємною кислинкою.
    Сирний пиріг з вишнею
    Сирний пиріг з вишнею
    З сиру можна приготувати багато різних страв. Дуже смачними виходять десерти - особливо якщо доповнити їх сезонними ягодами і фруктами. Спробуйте
    Бісквіт з вишнею
    Бісквіт з вишнею
    Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
    Пісочний пиріг з вишнею
    Пісочний пиріг з вишнею
    Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
    Клафуті з вишнею
    Клафуті з вишнею
    Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як