Як зробити карамель?
Ви знаєте, як робити карамель з цукру? Скажете, чого ж тут складного, покласти цукор у каструлю і розтопити? Ну, загалом так, але все-таки, щоб робити карамель з цукру потрібно знати, як її зробити правильно, адже нюанси так впливають на кінцевий результат.
Як зробити прозору карамель на паличці?
Інгредієнти:
вода, цукор, лимонний сік, м'ятна олія, трохи коньяку, ванілін, каструля, палички і формочки.
Приготування
Наливаємо в каструлю воду і насипаємо цукор, співвідношення цукру і води 3:1. Ставимо каструлю на малий вогонь і чекаємо, поки цукор розчиниться. Додаємо пару крапель коньяку, трохи ваніліну і тримаємо суміш на вогні 1 хвилину, постійно помішуючи. Можна додати харчові барвники. Далі знімаємо каструлю з вогню, додаємо трохи м'ятного масла і лимонного соку, перемішуємо. Розливаємо карамель по змазаним маслом формочках, встромляємо палички. Чекаємо, поки карамель застигне, виймаємо карамель з формочок і тішимо отриманого результату.
За цим же рецептом можна зробити рідку карамель. Запитаєте як? Просто не користуйтеся ложкою, розмішуючи суміш, а обережно обертайте посуд. Якщо виникне необхідність зробити загуслу карамель більш рідкою, нагріваємо її з 1 ст. ложкою води.
Як зробити яблука в карамелі?
Інгредієнти:
яблука - 2 штуки;
цукор - 150 г;
лимонний сік - 1 ч. ложка.
Приготування
Моєму яблука і витираємо їх. Нанизуємо яблука на шпажки. Готуємо місце, куди покладемо готовий продукт, вощений папір або тарілка, змащена маслом.
Насипати на сковорідку цукор, додаємо лимонний сік. Ставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи, чекаємо розчинення цукру. Стежимо за тим, щоб цукор розтав не дуже швидко, інакше він може підгоріти та придбає гіркуватий присмак. Як тільки цукор розтане, вогонь зменшуємо і занурюємо в сироп яблука. Фрукти викладаємо на тарілку і поливаємо зверху карамеллю. Чекаємо, поки карамель охолоне, і їмо на здоров'я.
Як зробити банани в карамелі?
Інгредієнти:
банани - 4 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
коричневий цукор - 4 ст. ложки;
мелена кориця - 1/2 ч. ложки;
горіхи, апельсиновий сік, банановий лікер - за бажанням.
Приготування
Очищаємо банани і розрізаємо вздовж на половинки. Ставимо широку сковорідку на середній вогонь, розтоплюємо в ній вершкове масло і акуратно всипаємо цукор. Помішуємо, поки не вийде однорідна карамель. Кладемо в неї банани плоскою стороною вгору і тушкуємо 20 секунд. Потім посипаємо меленою корицею і тушкуємо ще 10 секунд. Перевертаємо банани, поливаємо глазур'ю і посипаємо корицею. За бажанням додаємо сік або лікер. Готуємо ще 1 хвилину, поливаючи банани карамеллю кожні 20 секунд. Після сковорідку знімаємо з вогню, банани викладаємо на тарілку. Перед подачею їх можна обваляти в горіхах.
Як зробити домашню м'яку карамель?
Інгредієнти:
цукор - 150 г;
вода - 1 ст. ложка;
сіль - 1 щіпка;
сметана - 100 р.
Приготування
У каструлі змішуємо цукор і воду, доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Варимо 2-3 хвилини, після знімаємо з вогню і додаємо сметану по одній ложці, ретельно розмішуючи. Ставимо суміш на малий вогонь і нагріваємо, але стежимо, щоб суміш не закипіла. Переливаємо в ємність, яку можна щільно закрити, і даємо охолонути. Готову карамель можна зберегти в холодильнику протягом 1 тижня.
Як зробити карамель для торта?
Інгредієнти:
цукор - 45 склянки;
згущене молоко - 150 г;
вершкове масло - 1 склянку.
Приготування
Готувати карамель для торта доведеться в 2 посудинах одночасно. У сковорідку висипаємо 1/2 склянки цукру і ставимо на середній вогонь. У каструлю засипаємо цукор, що залишився, додаємо вершкове масло і згущене молоко, збиваємо на сильному вогні. Цукор не забуваємо помішувати. Коли цукор розтопиться і стане бурштиновим, а молочна суміш дійде до кипіння, акуратно додаємо цукор до суміші, не забуваємо помішувати. Вогонь не зменшуємо, суміш повинна покипіти ще 3 хвилини. Для перевірки крапни карамеллю в склянку з крижаною водою. Якщо крапелька згорнулася - карамель готова. Знімаємо каструлю з вогню, даємо охолонути і збиваємо міксером, поки карамель стане густою і тягучою.
Як зробити прозору карамель на паличці?
Інгредієнти:
вода, цукор, лимонний сік, м'ятна олія, трохи коньяку, ванілін, каструля, палички і формочки.
Приготування
Наливаємо в каструлю воду і насипаємо цукор, співвідношення цукру і води 3:1. Ставимо каструлю на малий вогонь і чекаємо, поки цукор розчиниться. Додаємо пару крапель коньяку, трохи ваніліну і тримаємо суміш на вогні 1 хвилину, постійно помішуючи. Можна додати харчові барвники. Далі знімаємо каструлю з вогню, додаємо трохи м'ятного масла і лимонного соку, перемішуємо. Розливаємо карамель по змазаним маслом формочках, встромляємо палички. Чекаємо, поки карамель застигне, виймаємо карамель з формочок і тішимо отриманого результату.
За цим же рецептом можна зробити рідку карамель. Запитаєте як? Просто не користуйтеся ложкою, розмішуючи суміш, а обережно обертайте посуд. Якщо виникне необхідність зробити загуслу карамель більш рідкою, нагріваємо її з 1 ст. ложкою води.
Як зробити яблука в карамелі?
Інгредієнти:
Приготування
Моєму яблука і витираємо їх. Нанизуємо яблука на шпажки. Готуємо місце, куди покладемо готовий продукт, вощений папір або тарілка, змащена маслом.
Насипати на сковорідку цукор, додаємо лимонний сік. Ставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи, чекаємо розчинення цукру. Стежимо за тим, щоб цукор розтав не дуже швидко, інакше він може підгоріти та придбає гіркуватий присмак. Як тільки цукор розтане, вогонь зменшуємо і занурюємо в сироп яблука. Фрукти викладаємо на тарілку і поливаємо зверху карамеллю. Чекаємо, поки карамель охолоне, і їмо на здоров'я.
Як зробити банани в карамелі?
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо банани і розрізаємо вздовж на половинки. Ставимо широку сковорідку на середній вогонь, розтоплюємо в ній вершкове масло і акуратно всипаємо цукор. Помішуємо, поки не вийде однорідна карамель. Кладемо в неї банани плоскою стороною вгору і тушкуємо 20 секунд. Потім посипаємо меленою корицею і тушкуємо ще 10 секунд. Перевертаємо банани, поливаємо глазур'ю і посипаємо корицею. За бажанням додаємо сік або лікер. Готуємо ще 1 хвилину, поливаючи банани карамеллю кожні 20 секунд. Після сковорідку знімаємо з вогню, банани викладаємо на тарілку. Перед подачею їх можна обваляти в горіхах.
Як зробити домашню м'яку карамель?
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі змішуємо цукор і воду, доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Варимо 2-3 хвилини, після знімаємо з вогню і додаємо сметану по одній ложці, ретельно розмішуючи. Ставимо суміш на малий вогонь і нагріваємо, але стежимо, щоб суміш не закипіла. Переливаємо в ємність, яку можна щільно закрити, і даємо охолонути. Готову карамель можна зберегти в холодильнику протягом 1 тижня.
Як зробити карамель для торта?
Інгредієнти:
Приготування
Готувати карамель для торта доведеться в 2 посудинах одночасно. У сковорідку висипаємо 1/2 склянки цукру і ставимо на середній вогонь. У каструлю засипаємо цукор, що залишився, додаємо вершкове масло і згущене молоко, збиваємо на сильному вогні. Цукор не забуваємо помішувати. Коли цукор розтопиться і стане бурштиновим, а молочна суміш дійде до кипіння, акуратно додаємо цукор до суміші, не забуваємо помішувати. Вогонь не зменшуємо, суміш повинна покипіти ще 3 хвилини. Для перевірки крапни карамеллю в склянку з крижаною водою. Якщо крапелька згорнулася - карамель готова. Знімаємо каструлю з вогню, даємо охолонути і збиваємо міксером, поки карамель стане густою і тягучою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Банани в карамелі
Банани в карамелі - це оригінальний та вишуканий десерт, від якого будуть у захваті всі члени сім'ї. Варіантів створення цієї смакоти досить багато,
Карамель з цукру
Карамель з цукру - це прекрасне доповнення до легкого десерту або смачною випічки, яке сподобається всім ласунам і не тільки. Рецепт її створення
Банани в клярі
Банани в клярі - досить смачний та ніжний десерт, не потребують особливих кулінарних навичок. Так що готуйте необхідні продукти і порадуйте близьких
Карамельний крем для торта
Коли хочеться приготувати торт за своїм власним рецептом, придумати щось нове і незвичайне, варто подбати і про смачну кремі - адже він вносить у
Яблучний тарт
Яблучний тарт - це страва французької кухні, яке популярне у багатьох країнах. Варіантів його створення в даний час багато, і нашій статті ми зібрали
Торт «Крокембуш»
Торт «Крокембуш» - це неймовірно красиве і святковий десерт, приготувати який не надто просто. Але підсумок праці коштує витрачених сил і часу, а