Рогалики зі згущеним молоком
Рогалики - універсальне блюдо і безмежно різноманітне, адже начинку і тісто можна підбирати самостійно, фактично кожен раз готуючи різні страви, дотримуючись при цьому звичну послідовність дій.
У цій статті ми розберемося з тим, як готувати рогалики зі згущеним молоком, однак рецепти тесту ви можете використовувати як базу для абсолютно будь-якої начинки, за вашим смаком.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 200 мл;
яйця - 2 шт.;
масло вершкове - 100 г;
дріжджі - 10 г;
борошно - 500 г;
цукор - 3 ст. ложки.
Для начинки:
варена згущене молоко - 300 р.
Приготування
Молоко підігріваємо до кімнатної температури і ставимо опару, тобто додаємо в нього сухі дріжджі і цукор. Поки опара варто, відокремлюємо білки від жовтків: жовтки збиваємо і першими відправляємо в опару, за ними йдуть і збиті в піну білки, акуратно перемішуємо масу дерев'яною лопаткою. Тепер поступово підсипаємо борошно, до тих пір, поки не отримаємо м'яке і пружне тісто, яке ми повинні вимісити до гладкості.
Готове тісто розгортаємо (для зручності його можна розділити на кілька частин) і в центр викладаємо попередньо розм'якшене масло. Краї тіста звертаємо конвертом, розкачуємо вийшов прямокутник ще раз звертаємо його рулетом, а рулет в свою чергу формуємо в «равлика». «Равлика» з тіста залишаємо на годину в холодильнику, а потім повторюємо розкочування конвертом ще 2 рази. Готове тісто розрізаємо на трикутники, на широку частину кожного з яких ми укладаємо по чайній ложці згущеного молока. Звертаємо трикутники в бік верхівки, змащуємо збитим жовтком і ставимо випікатися при 220 градусах 13-15 хвилин.
Рецепт приготування таких рогаликів з вареним згущеним молоком може значно спростити використання готового листкового тіста.
Інгредієнти:
Для тіста:
сметана - 200 г;
яйця - 2 шт.;
маргарин - 200 г;
борошно - 500 г;
цукор - 8 ст. ложок;
сіль - щіпка;
розпушувач - 10 р.
Для начинки:
варена згущене молоко - 1 банка.
Приготування
Борошно просіваємо і дуже ретельно змішуємо з іншими сухими інгредієнтами. Масло розтоплюємо, а яйця збиваємо з цукром і сметаною, всі додаємо до борошна і замішуємо еластичне тісто. Готове тісто залишаємо відпочити на 30 хвилин в холодильнику, після чого ділимо його на 4 рівні частини, кожну з яких розгортаємо в млинець товщиною в 1 см. Млинці розрізаємо на рівні трикутники, викладаючи згущене молоко на нижню, широку частину. Краї подщипиваем до центру так, щоб покрити начинку, а потім зафарбовуємо рогалик у напрямку до верхівки. Тепер наші рогалики зі згущеним молоком можна випікати при 190 градусах 20 хвилин, не забувши попередньо змастити жовтком і присипати цукром.
Інгредієнти:
масло вершкове - 200 г;
сметана - 200 г;
яйця - 1 шт.;
борошно - 500 г;
цукор - 50 р.
Для начинки:
варена згущене молоко - 1 банка;
горіхи волоські - 80-100 р.
Приготування
Масло розтоплюємо і змішуємо з цукром, до суміші додаємо збите яйце зі сметаною і починаємо підсипати муку. В середньому на таку кількість інгредієнтів піде близько 500 г борошна, проте стежте за консистенцією тісто не повинно бути липким або тягучим. Замішану масу залишаємо в холодильнику на 30 хвилин, а потім приступаємо до формування рогаликів. Вирізаємо з розкатаного млинчика трикутники, наповнюємо їх начинкою з мелених горіхів зі згущеним молоком і скачуємо як у попередніх рецептах. Пісочні рогалики залишилося лише пекти при 180 градусах 25 хвилин, а після присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!
У цій статті ми розберемося з тим, як готувати рогалики зі згущеним молоком, однак рецепти тесту ви можете використовувати як базу для абсолютно будь-якої начинки, за вашим смаком.
Рогалики зі згущеним молоком
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Молоко підігріваємо до кімнатної температури і ставимо опару, тобто додаємо в нього сухі дріжджі і цукор. Поки опара варто, відокремлюємо білки від жовтків: жовтки збиваємо і першими відправляємо в опару, за ними йдуть і збиті в піну білки, акуратно перемішуємо масу дерев'яною лопаткою. Тепер поступово підсипаємо борошно, до тих пір, поки не отримаємо м'яке і пружне тісто, яке ми повинні вимісити до гладкості.
Готове тісто розгортаємо (для зручності його можна розділити на кілька частин) і в центр викладаємо попередньо розм'якшене масло. Краї тіста звертаємо конвертом, розкачуємо вийшов прямокутник ще раз звертаємо його рулетом, а рулет в свою чергу формуємо в «равлика». «Равлика» з тіста залишаємо на годину в холодильнику, а потім повторюємо розкочування конвертом ще 2 рази. Готове тісто розрізаємо на трикутники, на широку частину кожного з яких ми укладаємо по чайній ложці згущеного молока. Звертаємо трикутники в бік верхівки, змащуємо збитим жовтком і ставимо випікатися при 220 градусах 13-15 хвилин.
Рецепт приготування таких рогаликів з вареним згущеним молоком може значно спростити використання готового листкового тіста.
Рогалики з вареним згущеним молоком на сметанному тісті
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно просіваємо і дуже ретельно змішуємо з іншими сухими інгредієнтами. Масло розтоплюємо, а яйця збиваємо з цукром і сметаною, всі додаємо до борошна і замішуємо еластичне тісто. Готове тісто залишаємо відпочити на 30 хвилин в холодильнику, після чого ділимо його на 4 рівні частини, кожну з яких розгортаємо в млинець товщиною в 1 см. Млинці розрізаємо на рівні трикутники, викладаючи згущене молоко на нижню, широку частину. Краї подщипиваем до центру так, щоб покрити начинку, а потім зафарбовуємо рогалик у напрямку до верхівки. Тепер наші рогалики зі згущеним молоком можна випікати при 190 градусах 20 хвилин, не забувши попередньо змастити жовтком і присипати цукром.
Рогалики з пісочного тіста з вареним згущеним молоком і горішками
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Масло розтоплюємо і змішуємо з цукром, до суміші додаємо збите яйце зі сметаною і починаємо підсипати муку. В середньому на таку кількість інгредієнтів піде близько 500 г борошна, проте стежте за консистенцією тісто не повинно бути липким або тягучим. Замішану масу залишаємо в холодильнику на 30 хвилин, а потім приступаємо до формування рогаликів. Вирізаємо з розкатаного млинчика трикутники, наповнюємо їх начинкою з мелених горіхів зі згущеним молоком і скачуємо як у попередніх рецептах. Пісочні рогалики залишилося лише пекти при 180 градусах 25 хвилин, а після присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рогалики з начинкою
Коли хочеться спекти щось ніжне, солодке, з горіховим смаком, варто згадати про рецепти рогаликів з начинкою. Готувати їх одне задоволення! Адже часу
Рогалики з листкового тіста
Іноді хочеться побалувати себе і сім'ю чимось дуже смачним і ніжним. У цьому випадку вам можуть стати в нагоді рецепти рогаликів з листкового тіста.
Рогалики з мармеладом
Рогалики - це смачна випічка з різними начинками - сиром, повидлом, варенням. А ми сьогодні з вами поговоримо, як зробити дивовижні рогалики з
Рогалики з дріжджового тіста
Ароматні рогалики - універсальне додаток до чаю і кави, а також ситний перекус, який зручно брати з собою. Начинка для рогалика може бути солодкою,
Рогалики з пісочного тіста
Рогалики з пісочного тіста користуються досить великою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас якихось особливих
Рогалики на сметані
Рогалики, приготовані на сметані, виходять чудово ніжними, смачними і пишними. Таку випічку неодмінно оцінять по достоїнству ваші близькі та друзі.