Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рогалики зі згущеним молоком

Рогалики зі згущеним молоком

18-01-2015, 12:28
10 037
Рогалики зі згущеним молоком
Рогалики - універсальне блюдо і безмежно різноманітне, адже начинку і тісто можна підбирати самостійно, фактично кожен раз готуючи різні страви, дотримуючись при цьому звичну послідовність дій.
У цій статті ми розберемося з тим, як готувати рогалики зі згущеним молоком, однак рецепти тесту ви можете використовувати як базу для абсолютно будь-якої начинки, за вашим смаком.

Рогалики зі згущеним молоком


Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко - 200 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • дріжджі - 10 г;

  • борошно - 500 г;

  • цукор - 3 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • варена згущене молоко - 300 р.


  • Приготування
    Молоко підігріваємо до кімнатної температури і ставимо опару, тобто додаємо в нього сухі дріжджі і цукор. Поки опара варто, відокремлюємо білки від жовтків: жовтки збиваємо і першими відправляємо в опару, за ними йдуть і збиті в піну білки, акуратно перемішуємо масу дерев'яною лопаткою. Тепер поступово підсипаємо борошно, до тих пір, поки не отримаємо м'яке і пружне тісто, яке ми повинні вимісити до гладкості.
    Готове тісто розгортаємо (для зручності його можна розділити на кілька частин) і в центр викладаємо попередньо розм'якшене масло. Краї тіста звертаємо конвертом, розкачуємо вийшов прямокутник ще раз звертаємо його рулетом, а рулет в свою чергу формуємо в «равлика». «Равлика» з тіста залишаємо на годину в холодильнику, а потім повторюємо розкочування конвертом ще 2 рази. Готове тісто розрізаємо на трикутники, на широку частину кожного з яких ми укладаємо по чайній ложці згущеного молока. Звертаємо трикутники в бік верхівки, змащуємо збитим жовтком і ставимо випікатися при 220 градусах 13-15 хвилин.
    Рецепт приготування таких рогаликів з вареним згущеним молоком може значно спростити використання готового листкового тіста.

    Рогалики з вареним згущеним молоком на сметанному тісті


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • сметана - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • маргарин - 200 г;

  • борошно - 500 г;

  • цукор - 8 ст. ложок;

  • сіль - щіпка;

  • розпушувач - 10 р.


  • Для начинки:

  • варена згущене молоко - 1 банка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і дуже ретельно змішуємо з іншими сухими інгредієнтами. Масло розтоплюємо, а яйця збиваємо з цукром і сметаною, всі додаємо до борошна і замішуємо еластичне тісто. Готове тісто залишаємо відпочити на 30 хвилин в холодильнику, після чого ділимо його на 4 рівні частини, кожну з яких розгортаємо в млинець товщиною в 1 см. Млинці розрізаємо на рівні трикутники, викладаючи згущене молоко на нижню, широку частину. Краї подщипиваем до центру так, щоб покрити начинку, а потім зафарбовуємо рогалик у напрямку до верхівки. Тепер наші рогалики зі згущеним молоком можна випікати при 190 градусах 20 хвилин, не забувши попередньо змастити жовтком і присипати цукром.

    Рогалики з пісочного тіста з вареним згущеним молоком і горішками


    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 200 г;

  • сметана - 200 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • борошно - 500 г;

  • цукор - 50 р.


  • Для начинки:

  • варена згущене молоко - 1 банка;

  • горіхи волоські - 80-100 р.
  • Рогалики зі згущеним молоком


    Приготування
    Масло розтоплюємо і змішуємо з цукром, до суміші додаємо збите яйце зі сметаною і починаємо підсипати муку. В середньому на таку кількість інгредієнтів піде близько 500 г борошна, проте стежте за консистенцією тісто не повинно бути липким або тягучим. Замішану масу залишаємо в холодильнику на 30 хвилин, а потім приступаємо до формування рогаликів. Вирізаємо з розкатаного млинчика трикутники, наповнюємо їх начинкою з мелених горіхів зі згущеним молоком і скачуємо як у попередніх рецептах. Пісочні рогалики залишилося лише пекти при 180 градусах 25 хвилин, а після присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рогалики з начинкою
    Рогалики з начинкою
    Коли хочеться спекти щось ніжне, солодке, з горіховим смаком, варто згадати про рецепти рогаликів з начинкою. Готувати їх одне задоволення! Адже часу
    Рогалики з листкового тіста
    Рогалики з листкового тіста
    Іноді хочеться побалувати себе і сім'ю чимось дуже смачним і ніжним. У цьому випадку вам можуть стати в нагоді рецепти рогаликів з листкового тіста.
    Рогалики з мармеладом
    Рогалики з мармеладом
    Рогалики - це смачна випічка з різними начинками - сиром, повидлом, варенням. А ми сьогодні з вами поговоримо, як зробити дивовижні рогалики з
    Рогалики з дріжджового тіста
    Рогалики з дріжджового тіста
    Ароматні рогалики - універсальне додаток до чаю і кави, а також ситний перекус, який зручно брати з собою. Начинка для рогалика може бути солодкою,
    Рогалики з пісочного тіста
    Рогалики з пісочного тіста
    Рогалики з пісочного тіста користуються досить великою популярністю. Готується таке ласощі досить просто і не зажадає від вас якихось особливих
    Рогалики на сметані
    Рогалики на сметані
    Рогалики, приготовані на сметані, виходять чудово ніжними, смачними і пишними. Таку випічку неодмінно оцінять по достоїнству ваші близькі та друзі.