Рогалики - універсальне блюдо і безмежно різноманітне, адже начинку і тісто можна підбирати самостійно, фактично кожен раз готуючи різні страви, дотримуючись при цьому звичну послідовність дій.
У цій статті ми розберемося з тим, як готувати рогалики зі згущеним молоком, однак рецепти тесту ви можете використовувати як базу для абсолютно будь-якої начинки, за вашим смаком.
Рогалики зі згущеним молоком
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 200 мл; яйця - 2 шт.; масло вершкове - 100 г; дріжджі - 10 г; борошно - 500 г; цукор - 3 ст. ложки. Для начинки:
варена згущене молоко - 300 р. Приготування Молоко підігріваємо до кімнатної температури і ставимо опару, тобто додаємо в нього сухі дріжджі і цукор. Поки опара варто, відокремлюємо білки від жовтків: жовтки збиваємо і першими відправляємо в опару, за ними йдуть і збиті в піну білки, акуратно перемішуємо масу дерев'яною лопаткою. Тепер поступово підсипаємо борошно, до тих пір, поки не отримаємо м'яке і пружне тісто, яке ми повинні вимісити до гладкості.
Готове тісто розгортаємо (для зручності його можна розділити на кілька частин) і в центр викладаємо попередньо розм'якшене масло. Краї тіста звертаємо конвертом, розкачуємо вийшов прямокутник ще раз звертаємо його рулетом, а рулет в свою чергу формуємо в «равлика». «Равлика» з тіста залишаємо на годину в холодильнику, а потім повторюємо розкочування конвертом ще 2 рази. Готове тісто розрізаємо на трикутники, на широку частину кожного з яких ми укладаємо по чайній ложці згущеного молока. Звертаємо трикутники в бік верхівки, змащуємо збитим жовтком і ставимо випікатися при 220 градусах 13-15 хвилин.
Рецепт приготування таких рогаликів з вареним згущеним молоком може значно спростити використання готового листкового тіста.
Рогалики з вареним згущеним молоком на сметанному тісті
Інгредієнти: Для тіста:
сметана - 200 г; яйця - 2 шт.; маргарин - 200 г; борошно - 500 г; цукор - 8 ст. ложок; сіль - щіпка; розпушувач - 10 р. Для начинки:
варена згущене молоко - 1 банка. Приготування Борошно просіваємо і дуже ретельно змішуємо з іншими сухими інгредієнтами. Масло розтоплюємо, а яйця збиваємо з цукром і сметаною, всі додаємо до борошна і замішуємо еластичне тісто. Готове тісто залишаємо відпочити на 30 хвилин в холодильнику, після чого ділимо його на 4 рівні частини, кожну з яких розгортаємо в млинець товщиною в 1 см. Млинці розрізаємо на рівні трикутники, викладаючи згущене молоко на нижню, широку частину. Краї подщипиваем до центру так, щоб покрити начинку, а потім зафарбовуємо рогалик у напрямку до верхівки. Тепер наші рогалики зі згущеним молоком можна випікати при 190 градусах 20 хвилин, не забувши попередньо змастити жовтком і присипати цукром.
Рогалики з пісочного тіста з вареним згущеним молоком і горішками
Інгредієнти: масло вершкове - 200 г; сметана - 200 г; яйця - 1 шт.; борошно - 500 г; цукор - 50 р. Для начинки:
варена згущене молоко - 1 банка; горіхи волоські - 80-100 р. Приготування Масло розтоплюємо і змішуємо з цукром, до суміші додаємо збите яйце зі сметаною і починаємо підсипати муку. В середньому на таку кількість інгредієнтів піде близько 500 г борошна, проте стежте за консистенцією тісто не повинно бути липким або тягучим. Замішану масу залишаємо в холодильнику на 30 хвилин, а потім приступаємо до формування рогаликів. Вирізаємо з розкатаного млинчика трикутники, наповнюємо їх начинкою з мелених горіхів зі згущеним молоком і скачуємо як у попередніх рецептах. Пісочні рогалики залишилося лише пекти при 180 градусах 25 хвилин, а після присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!