Хліб з житнього борошна
![Хліб з житнього борошна Хліб з житнього борошна](/uploads/posts/2015-01/hlb-z-zhitnogo-boroshna_681.jpeg)
Рецепт хліба з житнього борошна
Інгредієнти:
Для закваски:
Для тіста:
Приготування
Хліб з житнього борошна готується протягом кількох днів. У перший день ми робимо закваску. Для цього розчиняємо дріжджі в теплій воді, додаємо трохи борошна, замішуємо однорідне густе тісто, трохи присипаємо його борошном, накриваємо щільною тканиною і прибираємо в тепло рівно на добу. У другий день, поступово розчиняємо отриману закваску в склянці води до тих пір, поки воно не стане рідким. Тепер беремо зручну глибоку посуд, вливаємо в неї залишки теплої кип'яченої води і викладаємо всю рідку закваску. Додаємо в отриману суміш приблизно 1/3 частину житнього борошна, дуже швидко все перемішуємо, розрівнюємо ложкою і присипаємо зверху борошном.
Закрити посуд кришкою і ставимо на підлогу дні в тепле місце. Після закінчення цього часу додаємо трохи солі і висипаємо залишки борошна. Тепер починаємо вимішувати тісто - це потрібно робити дуже довго й ретельно. Після вимішування поділяємо його на частини, формуємо короваї, накриваємо їх тканиною і залишаємо в теплому місці для підняття і збільшення в розмірі в 2 рази. Якщо ви будете випікати хліб з житнього борошна у справжній сільській печі, то його смак вийде просто незабутнім, а час запікання складе приблизно 2-25 години. При виготовленні ж хліба в хлібопічці час готування буде залежати тільки від моделі вашого приладу.
Бездріжджовий хліб із житнього борошна
Інгредієнти:
![Хліб з житнього борошна Хліб з житнього борошна](/uploads/posts/2015-01/hlb-z-zhitnogo-boroshna_482.jpeg)
Приготування
Для приготування хліба з житнього борошна, кефір з'єднуємо з рослинним маслом, кладемо пластівці, сіль, макуха, додаємо цукровий пісок, борошно і соду з розпушувачем. Перемішуємо масу і даємо тісту постояти хвилин 20. Далі формуємо з нього коровай і запікаємо в духовці близько 30-40 хвилин при 200 градусах. Ось і все, м'який і ароматний хліб готовий.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Житній хліб в духовці](/uploads/posts/2015-03/zhitny-hlb-v-duhovc_461.jpeg)
Житній хліб в духовці
Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,
![«Бородинський» хліб - рецепт](/uploads/posts/2015-03/borodinskiy-hlb-recept_781.jpeg)
«Бородинський» хліб - рецепт
Бородінський - це назва знайоме багатьом людям. Адже хліб з цією назвою їдять багато, воліючи його звичайному білому цеглинці. Хочете зробити
![Житній хліб на заквасці](/uploads/posts/2015-03/zhitny-hlb-na-zakvasc_341.jpeg)
Житній хліб на заквасці
Домашній хліб житній заквасці - смачна і корисна складова будь-якого обіду. А як його правильно і смачно приготувати ми розповімо в нашій статті.
![Хліб без дріжджів в хлібопічці](/uploads/posts/2015-01/hlb-bez-drzhdzhv-v-hlbopchc_871.jpeg)
Хліб без дріжджів в хлібопічці
Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої
![Житній хліб в хлібопічці](/uploads/posts/2015-01/zhitny-hlb-v-hlbopchc_351.jpeg)
Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка
![Хліб без дріжджів - рецепти](/uploads/posts/2015-01/hlb-bez-drzhdzhv-recepti_731.jpeg)
Хліб без дріжджів - рецепти
Дріжджі є основною складовою повітряного хліба. Але в деяких випадках можна обійтися і без них. Як? Ми розповімо в нашій сьогоднішній статті. Читаємо