Манний торт
Манна крупа може стати прекрасним замінником борошна, і якщо ви ось-ось взялися за приготування торта, але пшеничного борошна у вас не виявилося, або її не вистачає, - сміливо беріться за пакетик з манкою. Можна сказати навіть більше, з манної каші і крупи роблять унікальні та смачні торти і навіть крем.
Інгредієнти:
манна крупа - 150 г;
борошно - 150 г;
розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;
кориця - щіпка;
вершкове масло - 120 г;
цукор - 1 ст.;
яблука - 3-4 шт.
Приготування
Яблука миємо, чистимо і натираємо на тертці. Манку змішуємо з борошном, цукром, корицею і розпушувачем. Форму для випікання промазуємо маслом і на її дні рівномірно розподіляємо половину манної суміші. Зверху викладаємо шар яблук і повторюємо процедуру знову. На верхівку майбутнього десерту натираємо холодне вершкове масло. Випікаємо торт з манної крупи при 180 градусах 40-45 хвилин.
Рецепти бісквітних тортів з манним кремом беруть свої початки з часів дефіциту, але багато готують подібні страви досі, щоб насолодитися смаком з дитинства. Якщо ви один з таких любителів манки, то такий рецепт як раз доведеться вам за смаком.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
борошно - 1 ст.;
яйця - 3 шт.;
сода - 1 ч. ложка;
маргарин - 140 г;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
цукор - 2/3 ст.;
какао-порошок - 1 ст. ложка;
шоколадна глазур для прикраси.
Для крему:
манна крупа - 3 ст. ложки;
цукор - 1 ст.;
вершкове масло - 280 м;
молоко - 2 ст.;
цедра 1 лимона.
Приготування
Почнемо з приготування бісквітних коржів. Маргарин збиваємо з цукром, а в отриману повітряну масу по одному додаємо яйця. Готову суміш збиваємо з попередньо просіяного борошном, додаємо в тісто погашену соду і ділимо його на дві рівні частини. В одну частину додаємо какао-порошок, а другу залишаємо без добавок. Випікаємо коржі при 180 градусах 25-30 хвилин. Готові коржі повністю остуджуємо і ріжемо на дві половинки.
Тепер переходимо до крему. Варимо рідку манну кашу на молоці. Додаємо до каші лимонну цедру. Масло збиваємо з цукром і порціями додаємо до манки, безперервно збиваючи останню віночком. Готовим кремом покриваємо коржі. Змащуємо торт шоколадною глазур'ю і залишаємо просочитися на кілька годин.
Скориставшись цим рецептом ви можете приготувати, наприклад, торт "Медовик" з таким манним кремом або додати його в будь-які улюблені десерти.
Рецепт манного торта з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, чистимо і натираємо на тертці. Манку змішуємо з борошном, цукром, корицею і розпушувачем. Форму для випікання промазуємо маслом і на її дні рівномірно розподіляємо половину манної суміші. Зверху викладаємо шар яблук і повторюємо процедуру знову. На верхівку майбутнього десерту натираємо холодне вершкове масло. Випікаємо торт з манної крупи при 180 градусах 40-45 хвилин.
Торт з кремом з манної каші
Рецепти бісквітних тортів з манним кремом беруть свої початки з часів дефіциту, але багато готують подібні страви досі, щоб насолодитися смаком з дитинства. Якщо ви один з таких любителів манки, то такий рецепт як раз доведеться вам за смаком.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Приготування
Почнемо з приготування бісквітних коржів. Маргарин збиваємо з цукром, а в отриману повітряну масу по одному додаємо яйця. Готову суміш збиваємо з попередньо просіяного борошном, додаємо в тісто погашену соду і ділимо його на дві рівні частини. В одну частину додаємо какао-порошок, а другу залишаємо без добавок. Випікаємо коржі при 180 градусах 25-30 хвилин. Готові коржі повністю остуджуємо і ріжемо на дві половинки.
Тепер переходимо до крему. Варимо рідку манну кашу на молоці. Додаємо до каші лимонну цедру. Масло збиваємо з цукром і порціями додаємо до манки, безперервно збиваючи останню віночком. Готовим кремом покриваємо коржі. Змащуємо торт шоколадною глазур'ю і залишаємо просочитися на кілька годин.
Скориставшись цим рецептом ви можете приготувати, наприклад, торт "Медовик" з таким манним кремом або додати його в будь-які улюблені десерти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Пташине молоко» з манкою
Торт «Пташине молоко» - дуже ніжний, солодкий десерт. Його готують на великі урочистості, оскільки процес приготування не занадто простий, але смак
Сметанний торт «Ведмедик»
Сметанний торт «Ведмедик» - один з найулюбленіших десертів дитинства. Це ласощі пекли ще наші бабусі, до великих свят і значущим подіям. Спробуйте і
Торт «Пломбір»
Торт «Пломбір» - дуже ніжний десерт, який зачарує кожного, хто його спробує. Існує кілька рецептів цього ласощі, і в даній статті ми про них
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Торт з какао
Любителям шоколаду, звичайно ж, сподобається випічка з додаванням какао. І сьогодні ми поговоримо про торти з цією добавкою. Читайте наші корисні
Лимонний торт
Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить