Вернуться назад Распечатать

Манний торт

Манний торт
Манна крупа може стати прекрасним замінником борошна, і якщо ви ось-ось взялися за приготування торта, але пшеничного борошна у вас не виявилося, або її не вистачає, - сміливо беріться за пакетик з манкою. Можна сказати навіть більше, з манної каші і крупи роблять унікальні та смачні торти і навіть крем.

Рецепт манного торта з яблуками


Інгредієнти:

  • манна крупа - 150 г;

  • борошно - 150 г;

  • розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;

  • кориця - щіпка;

  • вершкове масло - 120 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • яблука - 3-4 шт.


  • Приготування
    Яблука миємо, чистимо і натираємо на тертці. Манку змішуємо з борошном, цукром, корицею і розпушувачем. Форму для випікання промазуємо маслом і на її дні рівномірно розподіляємо половину манної суміші. Зверху викладаємо шар яблук і повторюємо процедуру знову. На верхівку майбутнього десерту натираємо холодне вершкове масло. Випікаємо торт з манної крупи при 180 градусах 40-45 хвилин.

    Торт з кремом з манної каші


    Рецепти бісквітних тортів з манним кремом беруть свої початки з часів дефіциту, але багато готують подібні страви досі, щоб насолодитися смаком з дитинства. Якщо ви один з таких любителів манки, то такий рецепт як раз доведеться вам за смаком.
    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • борошно - 1 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • маргарин - 140 г;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • цукор - 2/3 ст.;

  • какао-порошок - 1 ст. ложка;

  • шоколадна глазур для прикраси.


  • Для крему:

  • манна крупа - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст.;

  • вершкове масло - 280 м;

  • молоко - 2 ст.;

  • цедра 1 лимона.


  • Приготування
    Почнемо з приготування бісквітних коржів. Маргарин збиваємо з цукром, а в отриману повітряну масу по одному додаємо яйця. Готову суміш збиваємо з попередньо просіяного борошном, додаємо в тісто погашену соду і ділимо його на дві рівні частини. В одну частину додаємо какао-порошок, а другу залишаємо без добавок.
    Манний торт
    Випікаємо коржі при 180 градусах 25-30 хвилин. Готові коржі повністю остуджуємо і ріжемо на дві половинки.
    Тепер переходимо до крему. Варимо рідку манну кашу на молоці. Додаємо до каші лимонну цедру. Масло збиваємо з цукром і порціями додаємо до манки, безперервно збиваючи останню віночком. Готовим кремом покриваємо коржі. Змащуємо торт шоколадною глазур'ю і залишаємо просочитися на кілька годин.
    Скориставшись цим рецептом ви можете приготувати, наприклад, торт "Медовик" з таким манним кремом або додати його в будь-які улюблені десерти.