Манна крупа може стати прекрасним замінником борошна, і якщо ви ось-ось взялися за приготування торта, але пшеничного борошна у вас не виявилося, або її не вистачає, - сміливо беріться за пакетик з манкою. Можна сказати навіть більше, з манної каші і крупи роблять унікальні та смачні торти і навіть крем.
Рецепт манного торта з яблуками
Інгредієнти: манна крупа - 150 г; борошно - 150 г; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; кориця - щіпка; вершкове масло - 120 г; цукор - 1 ст.; яблука - 3-4 шт. Приготування Яблука миємо, чистимо і натираємо на тертці. Манку змішуємо з борошном, цукром, корицею і розпушувачем. Форму для випікання промазуємо маслом і на її дні рівномірно розподіляємо половину манної суміші. Зверху викладаємо шар яблук і повторюємо процедуру знову. На верхівку майбутнього десерту натираємо холодне вершкове масло. Випікаємо торт з манної крупи при 180 градусах 40-45 хвилин.
Торт з кремом з манної каші
Рецепти бісквітних тортів з манним кремом беруть свої початки з часів дефіциту, але багато готують подібні страви досі, щоб насолодитися смаком з дитинства. Якщо ви один з таких любителів манки, то такий рецепт як раз доведеться вам за смаком.
Інгредієнти: Для бісквіта:
борошно - 1 ст.; яйця - 3 шт.; сода - 1 ч. ложка; маргарин - 140 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; цукор - 2/3 ст.; какао-порошок - 1 ст. ложка; шоколадна глазур для прикраси. Для крему:
манна крупа - 3 ст. ложки; цукор - 1 ст.; вершкове масло - 280 м; молоко - 2 ст.; цедра 1 лимона. Приготування Почнемо з приготування бісквітних коржів. Маргарин збиваємо з цукром, а в отриману повітряну масу по одному додаємо яйця. Готову суміш збиваємо з попередньо просіяного борошном, додаємо в тісто погашену соду і ділимо його на дві рівні частини. В одну частину додаємо какао-порошок, а другу залишаємо без добавок.
Випікаємо коржі при 180 градусах 25-30 хвилин. Готові коржі повністю остуджуємо і ріжемо на дві половинки.
Тепер переходимо до крему. Варимо рідку манну кашу на молоці. Додаємо до каші лимонну цедру. Масло збиваємо з цукром і порціями додаємо до манки, безперервно збиваючи останню віночком. Готовим кремом покриваємо коржі. Змащуємо торт шоколадною глазур'ю і залишаємо просочитися на кілька годин.
Скориставшись цим рецептом ви можете приготувати, наприклад, торт "Медовик" з таким манним кремом або додати його в будь-які улюблені десерти.