Творожно-яблучний пиріг
В черговий раз довести універсальність і безпрограшне застосування нехитрого кисломолочного продукту ми вирішили кількома сезонними рецептами сирно-яблучних пирогів.
Основа цього тесту дуже схожа на пісочну, але від класичної варіації відрізняється не тільки особливостями технології приготування, але і своєю м'якістю і розсипчастою. У компанії сирно-яблучного наповнювача кращої пари чашечці чаю і не знайти.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 245 г;
масло вершкове – 210 г;
цукор – 85 м;
яйце – 1 шт.;
розпушувач – 5 р.
Для начинки:
сир – 280 г;
крем-сир – 85 м;
цукор – 35 г;
яблука – 290 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати яблучно-сирний пиріг, займіться пісочної основою, її рецепт зовсім простий. Порубаєте холодне масло разом з борошном, розпушувачем і цукром, а до утвореної крихті додайте яйце. Вымесив гладке тісто, розділіть його навпіл і розкачати в два диска. Один з них викладіть на дно форми.
Яблука натріть. Для того, щоб начинка вийшла більш кремоподібної, змішайте сир разом з крем-сиром. До отриманої маси всипте трохи цукру і покладіть яблука. Розподіліть начинку поверх базового коржа і накрийте другим диском тіста зверху, краю зліпіть разом.
Яблучно-сирний пиріг з пісочного тіста готується при 200 градусах протягом півгодини.
Найпростіший спосіб приготування будь-якої випічки базується на використанні готового тіста. Блок листкового тіста можна купити в будь-якому супермаркеті і за лічені хвилини перетворити на повноцінне сезонне ласощі.
Інгредієнти:
лист листкового тіста;
яблука – 2 шт.;
яйця – 2 шт.;
згущене молоко – 210 мл;
сир – 145 г;
цукор – 55 г;
кориця – 1 ч. ложка;
рубані фісташки – для подачі.
Приготування
Поки лист листкового тіста розморожується, підготуйте сирну начинку, для якої необхідно збити сам сир з яйцями і згущеним молоком. Коли маса стане однорідною, підготуйте яблука, видаливши з них серцевини і нарізавши скибочками.
З розкачаного тіста виріжте диск, викладіть у форму, покриваючи дно і стінки. Розподіліть сирну начинку. Зверху викладіть яблучні дольки, посипте сумішшю цукру з корицею. Випікайте пиріг при 200 градусах 20 хвилин. Перед сервіровкою доповніть пиріг рубаними фісташками.
Цей класичний пиріг прийшов до нас з Італії. На батьківщині, в якості основи використовують рікотту, але якщо італійський сир знайти не вдалося, його сміливо можна замінити доступним сиром.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 210 г;
вершкове масло – 80 г;
цукор – 120 г;
яйця – 3 шт.;
лімончелло – 65 мл;
молоко – 55 мл;
дріжджі – 10 р.
Для начинки:
сир – 365 г;
яйця – 4 шт.;
цукор – 55 г;
велике яблуко.
Приготування
Яйця збийте всипати до них цукор, поки поверхня не покриється пінкою. Розтопіть вершкове масло і влийте його до яєць разом з теплим молоком і лимончелло. Борошно змішайте з дріжджами і додайте суху суміш до рідин. Замісивши тісто, викладіть його в промаслений форму і беріться за начинку.
Яблуко натріть. Сир і яйця збийте разом з цукром, поки не отримаєте суміш консистенції мусу. Змішайте сирну основу з тертим яблуком і розподіліть начинку поверх тіста. Випікайте при 180 градусах 45 хвилин.
Такий творожно-яблучний пиріг можна зробити і в мультиварці, виставивши режим «Випічка» на 1 годину.
Творожно-яблучний пиріг «Ніжність»
Основа цього тесту дуже схожа на пісочну, але від класичної варіації відрізняється не тільки особливостями технології приготування, але і своєю м'якістю і розсипчастою. У компанії сирно-яблучного наповнювача кращої пари чашечці чаю і не знайти.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Перед тим, як приготувати яблучно-сирний пиріг, займіться пісочної основою, її рецепт зовсім простий. Порубаєте холодне масло разом з борошном, розпушувачем і цукром, а до утвореної крихті додайте яйце. Вымесив гладке тісто, розділіть його навпіл і розкачати в два диска. Один з них викладіть на дно форми.
Яблука натріть. Для того, щоб начинка вийшла більш кремоподібної, змішайте сир разом з крем-сиром. До отриманої маси всипте трохи цукру і покладіть яблука. Розподіліть начинку поверх базового коржа і накрийте другим диском тіста зверху, краю зліпіть разом.
Яблучно-сирний пиріг з пісочного тіста готується при 200 градусах протягом півгодини.
Простий яблучно-сирний пиріг – рецепт
Найпростіший спосіб приготування будь-якої випічки базується на використанні готового тіста. Блок листкового тіста можна купити в будь-якому супермаркеті і за лічені хвилини перетворити на повноцінне сезонне ласощі.
Інгредієнти:
Приготування
Поки лист листкового тіста розморожується, підготуйте сирну начинку, для якої необхідно збити сам сир з яйцями і згущеним молоком. Коли маса стане однорідною, підготуйте яблука, видаливши з них серцевини і нарізавши скибочками.
З розкачаного тіста виріжте диск, викладіть у форму, покриваючи дно і стінки. Розподіліть сирну начинку. Зверху викладіть яблучні дольки, посипте сумішшю цукру з корицею. Випікайте пиріг при 200 градусах 20 хвилин. Перед сервіровкою доповніть пиріг рубаними фісташками.
Пиріг з сирно-яблучною начинкою
Цей класичний пиріг прийшов до нас з Італії. На батьківщині, в якості основи використовують рікотту, але якщо італійський сир знайти не вдалося, його сміливо можна замінити доступним сиром.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Яйця збийте всипати до них цукор, поки поверхня не покриється пінкою. Розтопіть вершкове масло і влийте його до яєць разом з теплим молоком і лимончелло. Борошно змішайте з дріжджами і додайте суху суміш до рідин. Замісивши тісто, викладіть його в промаслений форму і беріться за начинку.
Яблуко натріть. Сир і яйця збийте разом з цукром, поки не отримаєте суміш консистенції мусу. Змішайте сирну основу з тертим яблуком і розподіліть начинку поверх тіста. Випікайте при 180 градусах 45 хвилин.
Такий творожно-яблучний пиріг можна зробити і в мультиварці, виставивши режим «Випічка» на 1 годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з сиру і яблук в духовці
Доступна випічка на сирній основі є одним з найбільш популярних ласощів в більшості будинків. У цьому матеріалі зрозуміло описані найбільш цікаві
Королівський пиріг з сиром і яблуками
По-справжньому королівське частування рекомендуємо спекти, керуючись описаними далі цікавими рецептами. Розповімо, як двома нехитрими способами
Яблучний пай
Яблучний пай – це, власне, самий звичайний пиріг, приготований на американський манер, тобто з основою з пісочного тіста і великою кількістю
Яблучний пиріг – простий рецепт
Серед всіх різновидів випічки популярної восени почесне перше місце безумовно дістається яблучного пирога. Варіантів його приготування безліч, і далі
Швидкий капустяний пиріг
Капустяний пиріг здатний скласти чудову компанію будь-якої страви на обід. Далі опишемо найпростіші рецепти цій нехитрій випічки і запропонуємо