Пиріг з сиром і сливами
Граючи на контрастах кислоти і солодощі, пиріг з сиром і сливами стане досить різноманітним і самобутнім ласощами на вашому столі. У хід можна пускати як свіжі фрукти, так і припасені з літа шматочки злив з морозильної камери – на смак це відбитися ледь помітно.
Одним з найпопулярніших пирогів зі сливами і сиром в основі є страсбурзький. За своєю природою він нагадує тарт , тобто його основа складається з пісочного тіста, заповненого сирною начинкою і шматочками злив з корицею. Звучить більш ніж апетитно, чи не так?
Інгредієнти:
вершкове масло – 135 г;
яйця – 3 шт.;
борошно – 220 г;
цукор – 155 г;
сливи – 680 г;
сир – 270 г;
сметана – 175 г;
кориця – 1/2 ч. ложки;
крохмаль – 45 р.
Приготування
Основа пирога нагадує пісочну з єдиною відмінністю – наявністю яєць у складі. Власне, схема приготування також схожа з класичною. Холодне масло необхідно порубати з сумішшю цукру (60 г) і борошна, а потім вбити до отриманої крихті одне яйце і зібрати все разом. Готове тісто остудіть, а потім розподіліть в обраній формі єдиним рівномірним шаром, покриваючи дно і стінки.
Два розділіть яйця і збийте білки в піну. Окремо збийте 100 г цукру зі сметаною, крохмалем і сиром, додати білкову піну. Сливи очистіть від кісточок, але не розрізаючи фрукти навпіл, а лише надрізуючи їх наполовину чи на 2/3. Змішайте залишився цукровий пісок з корицею і наповніть сумішшю порожнини у сливах. Залийте фрукти сметанно-сирною масою і відправте пісочний пиріг з сиром і сливами запікатися близько години при 200 градусах.
Ця італійська різновид пирога по традиції випікається з рікоттою, але так як в наших реаліях сир дістати куди простіше, ніж цей різновид сиру, то такий рецепт можна вважати адаптованим.
Інгредієнти:
сир – 210 г;
оливкова олія – 55 мл;
цукор – 215 г;
яйця – 2 шт.;
лимонна цедра – 1 ч. ложка;
борошно – 175 г;
розпушувач – 10 г;
сливи – 8-10 шт.
Приготування
У чашу блендера покладіть сир і влийте оливкове масло. Слідом всипте цукровий пісок і додайте цитрусову цедру. Збийте всі компоненти разом, поки не отримаєте більш-менш однорідну масу. Призупинивши збивання, вбийте до сирної суміші яйця і відновіть роботу блендера. Останніми до суміші додайте сухі інгредієнти – борошно і розпушувач. Розподіліть тісто в промасленим формі і викладіть половинки очищених злив поверх тіста. Випікайте пиріг з сиру і сливи в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.
Інгредієнти:
вершкове масло – 65 г;
молоко – 220 мл;
борошно – 410 г;
яйце – 1 шт.;
дріжджі – 10 г;
цукор – 145 г;
кориця – 1/2 ч. ложки;
сир – 185 г;
сметана – 65 г;
сливи – 880 р.
Приготування
Підігрійте молоко разом з вершковим маслом і охолодіть суміш до теплого. Дріжджі з'єднайте з борошном і корицею, а яйця окремо збийте з половиною цукру. Замісіть тісто, з'єднавши обидві рідкі суміші з сухими інгредієнтами. Залиште тісто до подвоєння в розмірі. Залишився цукор збийте з сиром та сметаною. Тісто розкласти у формі, покрийте шаром сирної начинки і викладіть сливи поверх. Дайте тісту повторно підійти, а потім випікайте все при 180 градусах протягом півгодини. Готовий пиріг можна сервірувати з вершками або морозивом.
Ви також можете спекти пиріг з сиром і сливами в мультиварці, встановивши режим «Випічка» на 50 хвилин.
Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром
Одним з найпопулярніших пирогів зі сливами і сиром в основі є страсбурзький. За своєю природою він нагадує тарт , тобто його основа складається з пісочного тіста, заповненого сирною начинкою і шматочками злив з корицею. Звучить більш ніж апетитно, чи не так?
Інгредієнти:
Приготування
Основа пирога нагадує пісочну з єдиною відмінністю – наявністю яєць у складі. Власне, схема приготування також схожа з класичною. Холодне масло необхідно порубати з сумішшю цукру (60 г) і борошна, а потім вбити до отриманої крихті одне яйце і зібрати все разом. Готове тісто остудіть, а потім розподіліть в обраній формі єдиним рівномірним шаром, покриваючи дно і стінки.
Два розділіть яйця і збийте білки в піну. Окремо збийте 100 г цукру зі сметаною, крохмалем і сиром, додати білкову піну. Сливи очистіть від кісточок, але не розрізаючи фрукти навпіл, а лише надрізуючи їх наполовину чи на 2/3. Змішайте залишився цукровий пісок з корицею і наповніть сумішшю порожнини у сливах. Залийте фрукти сметанно-сирною масою і відправте пісочний пиріг з сиром і сливами запікатися близько години при 200 градусах.
Пиріг зі сливами і сиром – рецепт
Ця італійська різновид пирога по традиції випікається з рікоттою, але так як в наших реаліях сир дістати куди простіше, ніж цей різновид сиру, то такий рецепт можна вважати адаптованим.
Інгредієнти:
Приготування
У чашу блендера покладіть сир і влийте оливкове масло. Слідом всипте цукровий пісок і додайте цитрусову цедру. Збийте всі компоненти разом, поки не отримаєте більш-менш однорідну масу. Призупинивши збивання, вбийте до сирної суміші яйця і відновіть роботу блендера. Останніми до суміші додайте сухі інгредієнти – борошно і розпушувач. Розподіліть тісто в промасленим формі і викладіть половинки очищених злив поверх тіста. Випікайте пиріг з сиру і сливи в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.
Дріжджовий пиріг з сиром, сливами і корицею – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Підігрійте молоко разом з вершковим маслом і охолодіть суміш до теплого. Дріжджі з'єднайте з борошном і корицею, а яйця окремо збийте з половиною цукру. Замісіть тісто, з'єднавши обидві рідкі суміші з сухими інгредієнтами. Залиште тісто до подвоєння в розмірі. Залишився цукор збийте з сиром та сметаною. Тісто розкласти у формі, покрийте шаром сирної начинки і викладіть сливи поверх. Дайте тісту повторно підійти, а потім випікайте все при 180 градусах протягом півгодини. Готовий пиріг можна сервірувати з вершками або морозивом.
Ви також можете спекти пиріг з сиром і сливами в мультиварці, встановивши режим «Випічка» на 50 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром
Поєднання хрусткою основи з легкої начинкою і м'якими сливами здатна догодити кожному ласуни, а варіації приготування дозволяють готувати цю смакоту
Пиріг з сиром в мультиварці
Будучи загальними улюбленцями, сирні пироги нерідко красуються на наших столах, але часом, часу на їх випічку не вистачає. Тоді на допомогу приходять
Пиріг з полуничним варенням
Напевно у вас залежалась баночка улюбленого ароматного полуничного варення, яку просто так з'їсти шкода. Пропонуємо пустити в хід вашу заготовочку,
Пісочний пиріг зі сливами
Пироги пісочні актуальні в будь-який час, адже до цієї хрусткою розсипчастою основі можна підібрати абсолютно будь-яку начинку. Неймовірно смачним
Тарт Татен зі сливами
Класичний французький десерт тарт являє собою відкритий пиріг з пісочного тіста з яблуками, покритими паленої карамеллю. До речі, тарт, запечений в
Пиріг зі сливами
Якщо ви хочете побалувати своїх домашніх чимось смачненьким, але не хочете купувати дорогі продукти, спечіть пиріг зі сливами. Це нескладно,