Пиріг з сиром і маком
Випічка з сиром виходить особливо смачною. Рецепти смачного пирога з сиром і маком чекають вас нижче.
Інгредієнти:
Для тіста:
цукор дрібний – 200 г;
пшеничне борошно вищого сорту – 550 г;
охолоджене масло вершкове – 260 р.
Для начинки:
манка – 300 г;
цукор – 270 г;
мак – 250 г;
молоко 32% жирності – 13 літра;
масло вершкове натуральне – 190 г;
яйця курячі великі – 2 шт.;
сир – 450 р.
Приготування
Для тіста борошно розтираємо з подрібненим маслом і цукром. Приблизно 2/3 отриманої маси поміщаємо в форму, ущільнюємо її і півгодинки охолоджуємо. З'єднуємо молоко з цукром і вершковим маслом. Поміщаємо суміш на плиту. Після закипання додаємо потихеньку манку з маком, добре вимішуємо, знімаємо суміш з вогню і чверть години наполягаємо. Сир розтираємо блендером до однорідності і поміщаємо в молочну, а потім розтираємо до однорідності. Виймаємо тісто з холоду, розподіляємо більшу частину за формою, слідом рівним шаром розподіляємо начинку і зверху викладаємо тісто. При помірній температурі пиріг буде готовий через 45-50 хвилин.
Інгредієнти:
борошно просеянная пшеничне – 350 г;
розпушувач – 10 г;
масло вершкове натуральне – 200 г;
абрикоси свіжі – 400 г;
сир середньої жирності – 450 г;
яйця курячі – 4 шт.;
мак – 60 г;
цукор білий кристалічний – 300 г;
цукор ванільний – 10 р.
Приготування
Спочатку робимо начинку: яйця збиваємо з цукром, додаємо туди ванільний цукор, сир і ретельно розмішуємо. Туди ж відправляємо нарізані кубиками абрикоси і всипаємо мак. Ретельно все це перемішуємо. Тепер змішуємо з розпушувачем борошно, додаємо попередньо заморожене, а потім натерте на тертці масло і цукор. Руками все це перетираємо до стану крихти. Змащену маслом форму притрушиваем борошном. Дно засипаємо приблизно половиною крихти і придавлюємо її руками. Зверху виливаємо начинку і засипаємо рештою тестом. В помірно нагрітій духовці випікаємо пиріг близько 50 хвилин.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 260 г;
яйця – 3 шт.;
рідкий мед – 2 ст. ложки;
ванільний цукор – 1 пакетик;
масло вершкове натуральне – 150 г;
цукор – 170 г;
сіль – щіпка;
груша – 1 шт.;
мак – 2 ст. ложки;
сир – 260 г;
тертий на тертці цедра лимона – 1/2 ч. ложки;
свіжовичавлений лимонний сік – 5 мл;
крохмаль картопляний – 20 р.
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо дрібку солі і розпушувач. Масло спочатку заморожуємо, а потім тремо на крупній тертці. Перемішуємо і розтираємо все руками. В яйце додаємо половину цукру і ванільний цукор. Гарненько збиваємо і виливаємо суміш в тісто, а потім перемішуємо. Додаємо рідкий мед. Кладемо тісто в змащену маслом форму і робимо бортики з тіста. При 190 градусах випікаємо основу чверть години.
Тепер збиваємо 2 яйця з рештою цукром. Додаємо сир, крохмаль, мак, цедру і сік лимона. Добре все розмішуємо і ставимо отриману масу в випечену основу. Зверху розкладаємо нарізану скибочками грушу. При помірній температурі випікаємо близько півгодини.
Німецький пиріг з маком і сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для тіста борошно розтираємо з подрібненим маслом і цукром. Приблизно 2/3 отриманої маси поміщаємо в форму, ущільнюємо її і півгодинки охолоджуємо. З'єднуємо молоко з цукром і вершковим маслом. Поміщаємо суміш на плиту. Після закипання додаємо потихеньку манку з маком, добре вимішуємо, знімаємо суміш з вогню і чверть години наполягаємо. Сир розтираємо блендером до однорідності і поміщаємо в молочну, а потім розтираємо до однорідності. Виймаємо тісто з холоду, розподіляємо більшу частину за формою, слідом рівним шаром розподіляємо начинку і зверху викладаємо тісто. При помірній температурі пиріг буде готовий через 45-50 хвилин.
Пиріг з сиром, маком і абрикосами
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку робимо начинку: яйця збиваємо з цукром, додаємо туди ванільний цукор, сир і ретельно розмішуємо. Туди ж відправляємо нарізані кубиками абрикоси і всипаємо мак. Ретельно все це перемішуємо. Тепер змішуємо з розпушувачем борошно, додаємо попередньо заморожене, а потім натерте на тертці масло і цукор. Руками все це перетираємо до стану крихти. Змащену маслом форму притрушиваем борошном. Дно засипаємо приблизно половиною крихти і придавлюємо її руками. Зверху виливаємо начинку і засипаємо рештою тестом. В помірно нагрітій духовці випікаємо пиріг близько 50 хвилин.
Медовий пиріг з маком і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо, додаємо дрібку солі і розпушувач. Масло спочатку заморожуємо, а потім тремо на крупній тертці. Перемішуємо і розтираємо все руками. В яйце додаємо половину цукру і ванільний цукор. Гарненько збиваємо і виливаємо суміш в тісто, а потім перемішуємо. Додаємо рідкий мед. Кладемо тісто в змащену маслом форму і робимо бортики з тіста. При 190 градусах випікаємо основу чверть години.
Тепер збиваємо 2 яйця з рештою цукром. Додаємо сир, крохмаль, мак, цедру і сік лимона. Добре все розмішуємо і ставимо отриману масу в випечену основу. Зверху розкладаємо нарізану скибочками грушу. При помірній температурі випікаємо близько півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Насипний пиріг з сиром
З такою випічкою напевно впорається навіть школяр. Насипні пироги готують з абсолютно доступних компонентів, процес не вимагає особливих навичок, а
Пиріг з маком з дріжджового тіста
Завжди незрівнянною виходить випічка, наповнена маковою начинкою. Пропонуємо власноруч створити чудовий пишний і неймовірно ароматний пиріг з
Торф'яної пиріг
Торф'яної пиріг відрізняється від іншої випічки пізнавано хрусткою оболонкою і напрочуд ніжною сирною начинкою. Далі максимально детально опишемо, як
Ягідний пиріг в мультиварці
Ягідні пироги приваблюють багатьох господинь тим, що готувати їх нескладно, а результат завжди фантастичний. Спробуйте використовувати в цій справі
Пиріг з абрикосами
Сезон абрикосів почався, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цих солодких і ніжних плодів. У цій статті ми поділимося з вами
Пиріг з маком
Мак є чудовим доповненням до випічки, надаючи їй оригінальний смак. І зараз ми розповімо вам, як спекти бісквітний, сирний, листковий пиріг з маком.