Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Листковий пиріг з вишнею

Листковий пиріг з вишнею

17-01-2015, 22:47
2 493
Листковий пиріг з вишнею
Поєднання кисло-солодкої вишні і ароматного листкового тіста - чудова знахідка. Ягоди сьогодні доступні і влітку, і взимку. Та й приготувати листковий пиріг можна як зі свіжою вишнею, так і з замороженою або консервованою. При приготуванні не намагайтеся покласти всередину побільше начинки, може ви і любитель не стільки тіста, скільки того, що всередині, але в духовці ягода почне виділяти сік, який може витекти і ваш пиріг підгорить.

Вишневий пиріг з листкового тіста


Верхівку пирога не обов'язково накривати суцільним пластом тесту, ви можете нарізати смужки і викласти ґрати, тоді листковий пиріг з вишнею вийде в англійському стилі, до речі, його батьківщина - саме старенька Англія. Так що, влаштовуйте чаювання в традиційні для Англії "Файф-о-клок», кличте гостей і насолоджуйтеся ароматним вишневим пирогом з листкового тіста.
Інгредієнти:


  • тісто листкове - 500 г;

  • цукор - 2/3 склянки;

  • вишня (без кісточок) - 800 г;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • яйця - 3 шт.;

  • сметана - 200 мл;

  • рослинне масло.



  • Приготування

    Листкове тісто можна приготувати самому, але ми в даному рецепті використовуємо вже готове.
    Листковий пиріг з вишнею
    Тісто розділяємо на дві частини - одну більшу, другу меншу, щоб накрити пиріг. Розкачуємо, більший пласт викладаємо у форму, попередньо змащену рослинним маслом, і робимо бортики. Даємо стекти соку з вишні і посипаємо крохмалем. На тісто рівномірно викладаємо вишеньку, потім в мисці гарненько змішуємо сметану, яйця, цукор і викладаємо масу зверху на вишню. Беремо другий пласт тіста і акуратно накриваємо слойоний пиріг з вишнею, добре защипивая краю. Тепер відправляємо на 30 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів до появи золотистої рум'яної скоринки. Готовий листковий вишневий пиріг охолодити, нарізаємо порційними шматочками і посипаємо цукровою пудрою за бажанням.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Листковий пиріг з м'ясом
    Листковий пиріг з м'ясом
    Сьогодні ми розповімо вам про приготування листкового пирога з м'ясом. Чому? Тому що він готується дуже легко, інгредієнти вам знадобляться зовсім
    Слойки з вишнею
    Слойки з вишнею
    Слойки - дивовижна ароматна випічка для вечірніх посиденьок за чашкою чаю в колі сім'ї та друзів. І зараз ми вам розповімо, як зробити чудові слойки
    Пісочний пиріг з вишнею
    Пісочний пиріг з вишнею
    Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.