Поєднання кисло-солодкої вишні і ароматного листкового тіста - чудова знахідка. Ягоди сьогодні доступні і влітку, і взимку. Та й приготувати листковий пиріг можна як зі свіжою вишнею, так і з замороженою або консервованою. При приготуванні не намагайтеся покласти всередину побільше начинки, може ви і любитель не стільки тіста, скільки того, що всередині, але в духовці ягода почне виділяти сік, який може витекти і ваш пиріг підгорить.
Вишневий пиріг з листкового тіста
Верхівку пирога не обов'язково накривати суцільним пластом тесту, ви можете нарізати смужки і викласти ґрати, тоді листковий пиріг з вишнею вийде в англійському стилі, до речі, його батьківщина - саме старенька Англія. Так що, влаштовуйте чаювання в традиційні для Англії "Файф-о-клок», кличте гостей і насолоджуйтеся ароматним вишневим пирогом з листкового тіста.
Інгредієнти: тісто листкове - 500 г; цукор - 2/3 склянки; вишня (без кісточок) - 800 г; крохмаль - 1 ст. ложка; яйця - 3 шт.; сметана - 200 мл; рослинне масло. Приготування
Листкове тісто можна приготувати самому, але ми в даному рецепті використовуємо вже готове.
Тісто розділяємо на дві частини - одну більшу, другу меншу, щоб накрити пиріг. Розкачуємо, більший пласт викладаємо у форму, попередньо змащену рослинним маслом, і робимо бортики. Даємо стекти соку з вишні і посипаємо крохмалем. На тісто рівномірно викладаємо вишеньку, потім в мисці гарненько змішуємо сметану, яйця, цукор і викладаємо масу зверху на вишню. Беремо другий пласт тіста і акуратно накриваємо слойоний пиріг з вишнею, добре защипивая краю. Тепер відправляємо на 30 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів до появи золотистої рум'яної скоринки. Готовий листковий вишневий пиріг охолодити, нарізаємо порційними шматочками і посипаємо цукровою пудрою за бажанням.