Віденське тісто для пасок
Паски готують православні люди один раз в році на велике християнське свято Пасхи. У різних сім'ях існує свій рецепт тіста: хтось ставить опару на кефірі, додає родзинки, корицю, а хтось віддає перевагу насолоджуватися цитрусовим смаком і ароматом випічки. Пропонуємо вам оригінальний рецепт приготування смачних пасок на віденському тесті. Ваші домочадці неодмінно оцінять їх по достоїнству.
Інгредієнти:
борошно – 6 ст.;
молоко – 395 мл;
масло вершкове – 345 г;
цукор – 385 г;
яйце велике – 6 шт.;
дріжджі пресовані – 55 г;
спеції;
родзинки світлий – за смаком.
Приготування
Спочатку нам необхідно поставити опару: яйця вспушиваем з цукром і додаємо розтоплене вершкове масло. Підігріваємо Молоко, розчиняємо в ньому дріжджі, виливаємо в яєчну суміш і залишаємо на 25 хвилин. Коли опара підніметься, кидаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо руками еластичне тісто. В середині приготування кидаємо промитий, розпарені родзинки і розкладаємо тісто по формах. Накриваємо його рушником і залишаємо на 45 хвилин підходити. Після цього випікаємо паски з віденського дріжджового тіста в добре розпеченій духовці близько 55 хвилин, і перевіряємо готовність шпажкою.
Інгредієнти:
борошно – 335 г;
кефір – 15 ст.;
масло вершкове – 185 г;
сода харчова – 5 г;
цукати різнокольорові – 205 г;
цукор – 125 р.
Приготування
Для приготування паски з віденського тесту спочатку готуємо всі інгредієнти. Борошно просіваємо через сито, а соду додаємо в кефір і наполягаємо суміш 5 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо, розчиняємо в ньому цукровий пісок і додаємо цукати. Після цього акуратно вливаємо кефірну суміш і ретельно вимішуємо масу. Поступово додаємо борошно і вимішуємо м'яке тісто. Розподіляємо його по формах і випікаємо паски до рум'яного кольору в розігрітій духовці, перевіряючи готовність дерев'яною шпажкою. Далі змащуємо їх білковою глазур'ю і прикрашаємо посипкою.
Інгредієнти:
Для закваски:
молоко – 515 мл;
борошно – 105 г;
цукор – 255 г;
маргарин – 95 г;
сухі дріжджі – 45 г;
яйце велике – 7 шт.;
масло рослинне – 25 мл
Для тіста:
сметана – 255 г;
масло вершкове – 65 г;
цукор – 255 г;
ванілін – пакетик;
борошно – 2 кг;
родзинки – 265 р.
Для глазурі:
яєчний білок – 2 шт.;
цукор – 45 р.
Приготування
Молоко підігріваємо до теплого стану, а маргарин розтоплюємо в мікрохвильовці. У глибокій каструлі змішуємо борошно, дріжджі, цукор і заливаємо все молоком. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо опару на 15 хвилин. В окремий посуд розбиваємо яйця, злегка збиваємо їх і виливаємо в закваску. Додаємо розтоплений маргарин, рослинна олія, накриваємо рушником і ставимо на 4 години в тепле місце. Після цього вливаємо розтоплене масло, кладемо сметану, цукор і ванілін. Ретельно все вимішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Замішуємо м'яке тісто, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо підходити приблизно на 15 години. Не гаючи часу, перебираємо родзинки, видаляємо все сміття і промиваємо його. Заливаємо теплою водою, а через 20 хвилин відкидаємо на друшляк. Після обсушуємо ізюм на рушник, додаємо в тісто і перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився. Через 25 хвилин розкладаємо його по формах, ставимо на 35 хвилин на расстойку і випікаємо в духовці при 200 градусах. Поверхню пасок змащуємо збитими з цукром білками і присипаємо різнокольоровою присипкою.
Рецепт віденського тесту для паски
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку нам необхідно поставити опару: яйця вспушиваем з цукром і додаємо розтоплене вершкове масло. Підігріваємо Молоко, розчиняємо в ньому дріжджі, виливаємо в яєчну суміш і залишаємо на 25 хвилин. Коли опара підніметься, кидаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо руками еластичне тісто. В середині приготування кидаємо промитий, розпарені родзинки і розкладаємо тісто по формах. Накриваємо його рушником і залишаємо на 45 хвилин підходити. Після цього випікаємо паски з віденського дріжджового тіста в добре розпеченій духовці близько 55 хвилин, і перевіряємо готовність шпажкою.
Паска з віденського тесту на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування паски з віденського тесту спочатку готуємо всі інгредієнти. Борошно просіваємо через сито, а соду додаємо в кефір і наполягаємо суміш 5 хвилин. Вершкове масло розтоплюємо, розчиняємо в ньому цукровий пісок і додаємо цукати. Після цього акуратно вливаємо кефірну суміш і ретельно вимішуємо масу. Поступово додаємо борошно і вимішуємо м'яке тісто. Розподіляємо його по формах і випікаємо паски до рум'яного кольору в розігрітій духовці, перевіряючи готовність дерев'яною шпажкою. Далі змащуємо їх білковою глазур'ю і прикрашаємо посипкою.
Віденське тісто зі сметаною для пасок
Інгредієнти:
Для закваски:
Для тіста:
Для глазурі:
Приготування
Молоко підігріваємо до теплого стану, а маргарин розтоплюємо в мікрохвильовці. У глибокій каструлі змішуємо борошно, дріжджі, цукор і заливаємо все молоком. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і залишаємо опару на 15 хвилин. В окремий посуд розбиваємо яйця, злегка збиваємо їх і виливаємо в закваску. Додаємо розтоплений маргарин, рослинна олія, накриваємо рушником і ставимо на 4 години в тепле місце. Після цього вливаємо розтоплене масло, кладемо сметану, цукор і ванілін. Ретельно все вимішуємо і поступово всипаємо просіяне борошно. Замішуємо м'яке тісто, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо підходити приблизно на 15 години. Не гаючи часу, перебираємо родзинки, видаляємо все сміття і промиваємо його. Заливаємо теплою водою, а через 20 хвилин відкидаємо на друшляк. Після обсушуємо ізюм на рушник, додаємо в тісто і перемішуємо, щоб він рівномірно розподілився. Через 25 хвилин розкладаємо його по формах, ставимо на 35 хвилин на расстойку і випікаємо в духовці при 200 градусах. Поверхню пасок змащуємо збитими з цукром білками і присипаємо різнокольоровою присипкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паска в мультиварці
Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
Смачний рецепт паски
Рецептів традиційної великодньої випічки багато і визначити для себе вдалий складно. Якщо ви не любите працювати з таким тестом, а порадувати рідних
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Рецепт паски з родзинками
У пошуку вдалого рецепти пасок пропонуємо зупинитися на описаних далі варіантах цієї святкової випічки. Розповімо, як спекти незрівнянні великодні
Тісто для пасок
Паски - це традиційне російське блюдо, яке випікають на свято Пасхи і покривають білкової глазур'ю. І сьогодні ми розповімо, як правильно і смачно
Італійська паска панеттоне - рецепт
Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю