Коржі з зеленню
Коржі з зеленню – смачна випічка кавказької кухні. Готуються вони дуже просто і їх зручно не тільки подавати в якості закуски на стіл, але і брати з собою на пікнік.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода фільтрована – 225 мл;
борошно – 405 г;
сіль – 5-7 р.
Для начинки:
свіжа кінза – 135 г;
зелені пір'я цибулі – 115 г;
листя кульбаби – 135 г;
масло рослинне – 45 мл;
зелений салат – 135 г;
спеції;
селера свіжий – 105 г;
кріп свіжий – 55 г;
шпинат свіжий – 125 г;
щавель свіжий – 135 р.
Приготування
У воду кидаємо сіль, борошно і вимішуємо руками дуже щільне тісто. Закутуємо його в рушник і залишаємо на столі на 35 хвилин.
А поки готуємо начинку: всю зелень ретельно перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо, складаємо в миску і поливаємо рослинним маслом. Ретельно перемішуємо і заправляємо спеціями за смаком. Тісто розділяємо на частини, розкачуємо в тонкі кружечки і викладаємо начинку. Зверху накриваємо другою заготівлею, защипуємо краю і обсмажуємо коржі з зеленню з обох сторін на сухій сковороді.
Інгредієнти:
Тісто:
кефір – 205 мл;
борошно – 645 г;
сіль, сода – по щіпці;
цукор – 10 р.
Начинка:
сулугуні – 255 г;
зелень свіжа – 55 г;
масло вершкове – 55 р.
Приготування
В зручну посуд висипаємо борошно, вливаємо кефір, кидаємо сіль, соду, цукор і замішуємо еластичне м'яке тісто. Формуємо з нього грудочку, викладаємо в миску, накриваємо вологим рушником і залишаємо на 30 хвилин.
Сир шаткуємо на крупній тертці, додаємо дрібно посічену зелень і перемішуємо. Тісто розділяємо на 7 однакових частин, кожну розгортаємо в коло і в центр викладаємо зелену начинку з сиром. Закріплюємо краю, зверху проходимся качалкою і випікаємо коржі на сухій сковороді по кілька хвилин з кожного боку. Після промазуємо кожну розтопленим вершковим маслом і викладаємо на плоску тарілку стопкою.
Інгредієнти:
Тісто:
борошно – 195 г;
вода – 105 мл;
масло – 25 мл
Начинка:
сир 9% – 215 г;
свіжа зелень – 55 г;
сіль – на смак.
Приготування
Борошно просіваємо, кидаємо трохи солі, вливаємо олію, холодну воду і вимішуємо руками м'яке тісто. Ліпимо з нього грудочку і прибираємо поки в сторону, прикривши серветкою.
Сир викладаємо в миску, додаємо дрібно січену зелень, підсолюємо і перемішуємо. Підготовлене раніше тісто розділяємо на 8-10 частин, розкачуємо кожну в пласт круглої форми і викладаємо начинку. Накриваємо зверху другий заготівлею, защипуємо краю і обсмажуємо коржі з зеленню на сухій сковороді. Після цього складаємо випічку стопкою і подаємо зі сметаною.
Вірменські коржі з зеленню
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У воду кидаємо сіль, борошно і вимішуємо руками дуже щільне тісто. Закутуємо його в рушник і залишаємо на столі на 35 хвилин.
А поки готуємо начинку: всю зелень ретельно перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо, складаємо в миску і поливаємо рослинним маслом. Ретельно перемішуємо і заправляємо спеціями за смаком. Тісто розділяємо на частини, розкачуємо в тонкі кружечки і викладаємо начинку. Зверху накриваємо другою заготівлею, защипуємо краю і обсмажуємо коржі з зеленню з обох сторін на сухій сковороді.
Коржики з сиром і зеленню
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Приготування
В зручну посуд висипаємо борошно, вливаємо кефір, кидаємо сіль, соду, цукор і замішуємо еластичне м'яке тісто. Формуємо з нього грудочку, викладаємо в миску, накриваємо вологим рушником і залишаємо на 30 хвилин.
Сир шаткуємо на крупній тертці, додаємо дрібно посічену зелень і перемішуємо. Тісто розділяємо на 7 однакових частин, кожну розгортаємо в коло і в центр викладаємо зелену начинку з сиром. Закріплюємо краю, зверху проходимся качалкою і випікаємо коржі на сухій сковороді по кілька хвилин з кожного боку. Після промазуємо кожну розтопленим вершковим маслом і викладаємо на плоску тарілку стопкою.
Коржики з сиром і зеленню
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Приготування
Борошно просіваємо, кидаємо трохи солі, вливаємо олію, холодну воду і вимішуємо руками м'яке тісто. Ліпимо з нього грудочку і прибираємо поки в сторону, прикривши серветкою.
Сир викладаємо в миску, додаємо дрібно січену зелень, підсолюємо і перемішуємо. Підготовлене раніше тісто розділяємо на 8-10 частин, розкачуємо кожну в пласт круглої форми і викладаємо начинку. Накриваємо зверху другий заготівлею, защипуємо краю і обсмажуємо коржі з зеленню на сухій сковороді. Після цього складаємо випічку стопкою і подаємо зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хачапурі з сиром і зеленню - рецепт
Чудовий варіант кавказької несолодкої випічки - хачапурі, які можна наповнити найніжнішим сиром і ароматною різноманітною зеленню. Такі дивовижні
Коржики з сиром і зеленню на сковороді
Перетворити нудну і повсякденну домашню трапезу допоможуть надзвичайно смачні і чудово запашні паляниці. Ці вироби готуються зовсім просто, а
Плацинди з сиром і зеленню
Плацинди - традиційні молдавські пироги, які мають величезну різноманітність наповнень. Однією з найсмачніших можна назвати несолодке начинку з сиру
Диво - рецепт
Диву - це дагестански коржі, які можна приготувати з м'ясом, сиром, сиром, гарбузом та іншими начинками. Це блюдо можна взяти з собою на природу і
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
Кутаби з зеленню
Кутаби - це тонкі коржі з начинкою у формі півмісяця. Традиційно це блюдо готують в Азербайджані. І зараз ми підкажемо вам кілька рецептів створення