Коржі з зеленню – смачна випічка кавказької кухні. Готуються вони дуже просто і їх зручно не тільки подавати в якості закуски на стіл, але і брати з собою на пікнік.
Вірменські коржі з зеленню
Інгредієнти:
Для тіста:
вода фільтрована – 225 мл; борошно – 405 г; сіль – 5-7 р. Для начинки:
свіжа кінза – 135 г; зелені пір'я цибулі – 115 г; листя кульбаби – 135 г; масло рослинне – 45 мл; зелений салат – 135 г; спеції; селера свіжий – 105 г; кріп свіжий – 55 г; шпинат свіжий – 125 г; щавель свіжий – 135 р. Приготування У воду кидаємо сіль, борошно і вимішуємо руками дуже щільне тісто. Закутуємо його в рушник і залишаємо на столі на 35 хвилин.
А поки готуємо начинку: всю зелень ретельно перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Потім нарізаємо, складаємо в миску і поливаємо рослинним маслом. Ретельно перемішуємо і заправляємо спеціями за смаком. Тісто розділяємо на частини, розкачуємо в тонкі кружечки і викладаємо начинку. Зверху накриваємо другою заготівлею, защипуємо краю і обсмажуємо коржі з зеленню з обох сторін на сухій сковороді.
Коржики з сиром і зеленню
Інгредієнти: Тісто:
кефір – 205 мл; борошно – 645 г; сіль, сода – по щіпці; цукор – 10 р. Начинка:
сулугуні – 255 г; зелень свіжа – 55 г; масло вершкове – 55 р. Приготування В зручну посуд висипаємо борошно, вливаємо кефір, кидаємо сіль, соду, цукор і замішуємо еластичне м'яке тісто. Формуємо з нього грудочку, викладаємо в миску, накриваємо вологим рушником і залишаємо на 30 хвилин.
Сир шаткуємо на крупній тертці, додаємо дрібно посічену зелень і перемішуємо. Тісто розділяємо на 7 однакових частин, кожну розгортаємо в коло і в центр викладаємо зелену начинку з сиром. Закріплюємо краю, зверху проходимся качалкою і випікаємо коржі на сухій сковороді по кілька хвилин з кожного боку. Після промазуємо кожну розтопленим вершковим маслом і викладаємо на плоску тарілку стопкою.
Коржики з сиром і зеленню
Інгредієнти: Тісто:
борошно – 195 г; вода – 105 мл; масло – 25 мл Начинка:
сир 9% – 215 г; свіжа зелень – 55 г; сіль – на смак. Приготування Борошно просіваємо, кидаємо трохи солі, вливаємо олію, холодну воду і вимішуємо руками м'яке тісто. Ліпимо з нього грудочку і прибираємо поки в сторону, прикривши серветкою.
Сир викладаємо в миску, додаємо дрібно січену зелень, підсолюємо і перемішуємо. Підготовлене раніше тісто розділяємо на 8-10 частин, розкачуємо кожну в пласт круглої форми і викладаємо начинку. Накриваємо зверху другий заготівлею, защипуємо краю і обсмажуємо коржі з зеленню на сухій сковороді. Після цього складаємо випічку стопкою і подаємо зі сметаною.