Житньо-пшеничний хліб
Ми сьогодні розповімо, як можна вдома спекти корисний і смачний житньо-пшеничний хліб. Для вас варіант приготування виробу в хлібопічці на заквасці і в духовці з заварним солодом.
Інгредієнти:
борошно просеянная житнє – 485 г;
борошно просеянная пшеничне – 225 г;
вода – 510 мл;
олія соняшникова без запаху – 60 мл;
цукор – 70 г;
кухонна сіль – 25 г;
закваска для хліба – 220 г;
зерна кмину або горошини коріандру (за бажанням) – за смаком.
Приготування
Житньо-пшеничний хліб на заквасці виходить вдвічі корисніше традиційного, так як користь житній основи доповнюється відсутністю у складі тесту дріжджів. Але час вистоювання і випікання такої хліба дещо відрізняється від класичного дріжджового, тому хлібопічка повинна бути з можливістю індивідуального програмування.
Спочатку закладаємо в посудину хлібопічки закваску, вливаємо воду і масло рослинне без запаху, після чого додаємо всі сухі компоненти, а саме вводимо сіль, цукор, за бажанням коріандр і кмин і просіваємо житнє і пшеничне борошно. Тепер налаштовуємо прилад в ручному режимі, встановивши час замісу - 15 хвилин, час підйому - 45 години і час для випікання - 15 години. Після сигналу пристрою про завершення приготування, витягаємо хліб з хлібопічки і її ємності і даємо охолонути під рушником.
Інгредієнти:
борошно просеянная житнє – 320 г;
борошно просеянная пшеничне – 220 г;
вода кімнатної температури – 345 мл;
вода кипячена – 80 мл;
темний солод – 40 г;
мед – 75 г;
кухонна сіль – 15 г;
сухі дріжджі – 15 ч. ложки.
Приготування
Для замісу тесту можна скористатися кухонним комбайном або хлібопічкою, а можна підготувати його і вручну. Для цього з'єднуємо просіяне пшеничне і житнє борошно, заливаємо водою кімнатної температури, перемішуємо, особливо не стараючись, і залишаємо під плівкою на деякий час. Відразу ж беремося за солод. Висипаємо його в миску, заливаємо киплячою водою, розмішуємо і залишаємо остигати хвилин на двадцять п'ять.
До борошна з водою викладаємо солодову заварку, мед, кухонну сіль і дріжджі сухі і ретельно вимішуємо. Прикриваємо посудину з готовим тестом тканинним відрізу і залишаємо для вистоювання на годину. Тепер трохи обминаємо підійшла пористу масу на припыленном борошном столі, надаємо їй форму і викладаємо в ємність, де виріб буде випікатися. Залишаємо заготовку в теплі до збільшення обсягу вдвічі, після чого відправляємо в прогріту до 240 градусів духовку хвилин на десять, а потім знижуємо температурний режим до 200 градусів і печемо хлібець ще хвилин п'ятдесят.
Житньо-пшеничний хліб на заквасці в хлібопічці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Житньо-пшеничний хліб на заквасці виходить вдвічі корисніше традиційного, так як користь житній основи доповнюється відсутністю у складі тесту дріжджів. Але час вистоювання і випікання такої хліба дещо відрізняється від класичного дріжджового, тому хлібопічка повинна бути з можливістю індивідуального програмування.
Спочатку закладаємо в посудину хлібопічки закваску, вливаємо воду і масло рослинне без запаху, після чого додаємо всі сухі компоненти, а саме вводимо сіль, цукор, за бажанням коріандр і кмин і просіваємо житнє і пшеничне борошно. Тепер налаштовуємо прилад в ручному режимі, встановивши час замісу - 15 хвилин, час підйому - 45 години і час для випікання - 15 години. Після сигналу пристрою про завершення приготування, витягаємо хліб з хлібопічки і її ємності і даємо охолонути під рушником.
Заварний житньо-пшеничний хліб в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для замісу тесту можна скористатися кухонним комбайном або хлібопічкою, а можна підготувати його і вручну. Для цього з'єднуємо просіяне пшеничне і житнє борошно, заливаємо водою кімнатної температури, перемішуємо, особливо не стараючись, і залишаємо під плівкою на деякий час. Відразу ж беремося за солод. Висипаємо його в миску, заливаємо киплячою водою, розмішуємо і залишаємо остигати хвилин на двадцять п'ять.
До борошна з водою викладаємо солодову заварку, мед, кухонну сіль і дріжджі сухі і ретельно вимішуємо. Прикриваємо посудину з готовим тестом тканинним відрізу і залишаємо для вистоювання на годину. Тепер трохи обминаємо підійшла пористу масу на припыленном борошном столі, надаємо їй форму і викладаємо в ємність, де виріб буде випікатися. Залишаємо заготовку в теплі до збільшення обсягу вдвічі, після чого відправляємо в прогріту до 240 градусів духовку хвилин на десять, а потім знижуємо температурний режим до 200 градусів і печемо хлібець ще хвилин п'ятдесят.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бездріжджовий хліб в духовці
Спекти власноруч бездріжджовий хліб не складніше, ніж виготовити його пишний аналог. Головне завчасно зробити правильну, якісну закваску або взагалі
Житній хліб на заквасці в хлібопічці
Дивно смачний хліб у вас вийде, якщо скористаєтеся детальними рекомендаціями з статті. Далі підкажемо, як спекти в домашній хлібопічці по-справжньому
Білий хліб в хлібопічці
Якщо ваше сімейство любить домашню випічку, неодмінно порадуйте їх чудовим пишним хлібом. Для спрощення процесу пропонуємо скористатися незмінною
Житній хліб в духовці
Якщо ви віддаєте перевагу всі готувати самостійно, а не купувати в магазині, то варто задуматися і про випіканні хліба. Приготувати булочку пишного,
Заварний хліб
Заварний хліб, приготований в домашніх умовах, виходить смачним, ароматним і апетитним. Давайте розберемо кілька простих варіантів випічки його в
Житній хліб в хлібопічці
Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка