Пісний манник
Різноманітність десертів, які можна вживати під час Великого посту, на жаль, дуже невелика. Тому сьогодні ми хочемо розширити ваш список рецептів дозволених смакоти і запропонувати спекти смачний, зовсім нескладний пісний манник і розповімо, як правильно його приготувати і вже ввечері можна буде порадувати цим ласощами всю сім'ю.
Інгредієнти:
манна крупа – 320 г;
коричневий цукор – 120 г;
соняшникова олія – 80 мл;
темний какао – 25 ст. ложки;
ванілін – 05 ч. ложки;
кориця (мелена) – 05 ч. ложки;
розпушувач тіста – 15 ч. ложки;
вода – 280 мл
Приготування
Воду трохи підігріваємо до трохи теплого стану і заливаємо нею манку, попередньо змішану з ваніліном і коричневим цукром. У цьому рецепті ми рекомендуємо використовувати цукор саме коричневого кольору, оскільки він додасть нашому маннику більше солодощі та аромату. Після того як пройде годину часу, додаємо в миску з добре набряклою крупою соняшникову олію. Темний какао перемішуємо з розпушувачем для тесту і теж вводимо їх. В кінці присипаємо всі меленою корицею і ретельно перемішуємо сполучені інгредієнти до отримання гладкої, однорідної консистенції. Це тісто виходить трохи рідкуватим, тому на дно форми ми вистилаємо промаслений лист пекарської папери, а після переливаємо в неї шоколадне тісто для нашого пісного, але шалено смачного лепешняку. Ставимо все в заздалегідь прогріту до 175 градусів духовку і випікаємо десерт з манної крупи протягом 50-55 хвилин.
Інгредієнти:
дрібний цукор – 200 г;
крупа манна – 250 г;
вода – 250 г;
борошно (вищий сорт) – 130 г;
екстракт ванілі – 1 ч. ложка;
соняшникова олія (рафінована) – 1/4 ст.;
розпушувач – 2 ч. ложки;
свіжа або заморожена вишня – 250-300 р.
Приготування
Крупу заливаємо звичайною чистою водою. Після висипаємо сюди ж дрібний цукор, перемішуємо і відставляємо цю мисочку в сторону на 1-15 години. Після, коли вже всі розбухне, доливаємо до манки рафінована олія, екстракт ароматною ванілі і все перемішуємо. Борошно просіваємо в ємність з крупою, разом з доданим до неї розпушувачем. Звичайним міксером перемішуємо вміст миски до отримання не рідкого, але і не густого тесту (подібного сметані). Переміщаємо його в ту форму, в якій ви вирішили запекти свій манник. Підготовлену ягоду вишні по одній занурюємо в поверхню тіста. Тепер всю цю красу відправляємо в духовку, прогрітий до 185 градусів і десь через 40 хвилин дістаємо вже готовий манник з вишнею, приготований виключно з пісних інгредієнтів.
Інгредієнти:
манка (крупа) – 200 г;
апельсини – 3 шт.;
цукровий пісок – 220 г;
олія соняшникова – 90 мл;
пшеничне борошно – 180 г;
розпушувач тіста – 15 ч. ложки.
Приготування
Апельсини добре вимиваємо і натираємо на дрібну тертку десь столову ложку цедри. Далі фрукти розрізаємо навпіл і ретельно вичавлюємо з кожної половинки сік, прямо в миску з манкою, з'єднаної з необхідною кількістю цукрового піску. Доливаємо сюди масло (бажано рафінована), висипаємо пшеничне борошно і гарненько перемішуємо інгредієнти до отримання однорідної маси. Відставляємо миску з тестом в сторонку і забуваємо про нього хоча б на годинку. Після додаємо до нього розпушувач разом з натертою раніше цедрою, перемішуючи, з'єднуємо їх із загальною масою. Тепер переміщуємо це чудове тісто у форму з выстеленным в ній промасленим пергаментом і виставляємо її в центр духовки. Запікаємо манник при 190 градусній температурі протягом 35-40 хвилин, а після можна буде насолодитися його цитрусовими нотками.
Рецепт пісного шоколадного лепешняку без борошна в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Воду трохи підігріваємо до трохи теплого стану і заливаємо нею манку, попередньо змішану з ваніліном і коричневим цукром. У цьому рецепті ми рекомендуємо використовувати цукор саме коричневого кольору, оскільки він додасть нашому маннику більше солодощі та аромату. Після того як пройде годину часу, додаємо в миску з добре набряклою крупою соняшникову олію. Темний какао перемішуємо з розпушувачем для тесту і теж вводимо їх. В кінці присипаємо всі меленою корицею і ретельно перемішуємо сполучені інгредієнти до отримання гладкої, однорідної консистенції. Це тісто виходить трохи рідкуватим, тому на дно форми ми вистилаємо промаслений лист пекарської папери, а після переливаємо в неї шоколадне тісто для нашого пісного, але шалено смачного лепешняку. Ставимо все в заздалегідь прогріту до 175 градусів духовку і випікаємо десерт з манної крупи протягом 50-55 хвилин.
Пісний маннік на воді з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Крупу заливаємо звичайною чистою водою. Після висипаємо сюди ж дрібний цукор, перемішуємо і відставляємо цю мисочку в сторону на 1-15 години. Після, коли вже всі розбухне, доливаємо до манки рафінована олія, екстракт ароматною ванілі і все перемішуємо. Борошно просіваємо в ємність з крупою, разом з доданим до неї розпушувачем. Звичайним міксером перемішуємо вміст миски до отримання не рідкого, але і не густого тесту (подібного сметані). Переміщаємо його в ту форму, в якій ви вирішили запекти свій манник. Підготовлену ягоду вишні по одній занурюємо в поверхню тіста. Тепер всю цю красу відправляємо в духовку, прогрітий до 185 градусів і десь через 40 хвилин дістаємо вже готовий манник з вишнею, приготований виключно з пісних інгредієнтів.
Рецепт пісного апельсинового лепешняку
Інгредієнти:
Приготування
Апельсини добре вимиваємо і натираємо на дрібну тертку десь столову ложку цедри. Далі фрукти розрізаємо навпіл і ретельно вичавлюємо з кожної половинки сік, прямо в миску з манкою, з'єднаної з необхідною кількістю цукрового піску. Доливаємо сюди масло (бажано рафінована), висипаємо пшеничне борошно і гарненько перемішуємо інгредієнти до отримання однорідної маси. Відставляємо миску з тестом в сторонку і забуваємо про нього хоча б на годинку. Після додаємо до нього розпушувач разом з натертою раніше цедрою, перемішуючи, з'єднуємо їх із загальною масою. Тепер переміщуємо це чудове тісто у форму з выстеленным в ній промасленим пергаментом і виставляємо її в центр духовки. Запікаємо манник при 190 градусній температурі протягом 35-40 хвилин, а після можна буде насолодитися його цитрусовими нотками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Манник на сметані в мультиварці
Манники, як і прості бісквітні коржі, чудово вбирають всі ті смаки, якими ви вирішите їх доповнити. Пропонуємо втілити кілька незвичайних рецептів
Шоколадний манник
Манник - це проста і смачна запіканка, яка готується на основі манної крупи замість борошна. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І зараз
Манник з родзинками
Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його
Манник на кисляку
Манник - смачний пиріг на основі манкою крупи. Його можна готувати на воді, молоці, кефірі, ряжанці. І зараз ми розповімо, як його спекти на кисляку,
Манник з вишнею
Манник - простий пиріг, який готують не з пшеничного борошна, а з додаванням манної крупи. І сьогодні мова піде про те, як спекти чудовий манник з
Манник зі сметаною
Манник - простий пиріг з манної крупи, який печуть з молока, кефіру, ряжанки, кисляку. У нашій статті ми поговоримо, як його приготувати зі сметаною.