Пиріжки з маком
Пропонуємо вам простий рецепт приготування домашніх пиріжків з маком. Вони буквально тануть у роті і виходять неймовірно ніжними і повітряними. Така випічка прекрасно підійде до чаювання в колі ваших домочадців або гостей.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 485 г;
молоко – 195 мл;
яйце куряче – 155 г;
кухонна сіль – 5 р;
цукор білий – 45 г;
масло вершкове – 65 г;
дріжджі сухі – 5 г;
Для начинки:
мак – 155 г;
цукор білий – 55 г;
мед рідкий – 85 мл
Приготування
Висипаємо В миску просіяне борошно, сухі дріжджі і кидаємо дрібку солі. Потім вливаємо тепле молоко, розтоплене масло, додаємо цукор і ретельно все перемішуємо. Далі розбиваємо в отриману масу 2 яйця і замішуємо руками м'яке тісто.
Для начинки мак промиваємо, кидаємо в каструлю з холодною водою і встановлюємо на плиту. Доводимо вміст до закипання і проварюємо хвилин 10 а потім відкидаємо на сито з дрібними отворами. Після цього макову кашку розминаємо, додаючи за смаком цукор і мед.
Піднялося тісто розділяємо на однакові шматки і розгортаємо їх на столі в коржики. У середину кожної заготовки викладаємо начинку і защипуємо краю. Деко промазуємо маслом, викладаємо пиріжки з маком, змащуємо їх зверху яйцем і випікаємо 20 хвилин в духовці.
Інгредієнти:
дріжджове листкове тісто – 505 г;
яйце – 45 г;
мак – 195 г;
цукор – за смаком;
борошно;
вода – 45 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати пиріжки, готуємо начинку: мак викладаємо в миску, заливаємо водою і доводимо до закипання. Проварюємо його 5 хвилин, а потім знімаємо з плити, накриваємо кришкою і наполягаємо. Далі відкидаємо мак на сито, струшуємо, а потім перекладаємо в пиалку і засипаємо цукром. Ретельно все перемішуємо і розминаємо блендером до однорідного стану.
Готове листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки, підтале розгортаємо в пласт. У ковшичке кип'ятимо воду, кидаємо кілька чайних ложок цукру і перемішуємо до повного розчинення кристалів. Змащуємо солодким сиропом тісто і зверху викладаємо рівномірним шаром макову начинку. Згортаємо рулетом, розрізаємо гострим ножем на невеликі шматочки, викладаємо пиріжки з маком на деко і відправляємо в духовку, змастивши вироби вбитих яйцем. Випікаємо заготовки 35 хвилин до рум'яного стану при температурі 185 градусів.
Пиріжки з маком з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Висипаємо В миску просіяне борошно, сухі дріжджі і кидаємо дрібку солі. Потім вливаємо тепле молоко, розтоплене масло, додаємо цукор і ретельно все перемішуємо. Далі розбиваємо в отриману масу 2 яйця і замішуємо руками м'яке тісто.
Для начинки мак промиваємо, кидаємо в каструлю з холодною водою і встановлюємо на плиту. Доводимо вміст до закипання і проварюємо хвилин 10 а потім відкидаємо на сито з дрібними отворами. Після цього макову кашку розминаємо, додаючи за смаком цукор і мед.
Піднялося тісто розділяємо на однакові шматки і розгортаємо їх на столі в коржики. У середину кожної заготовки викладаємо начинку і защипуємо краю. Деко промазуємо маслом, викладаємо пиріжки з маком, змащуємо їх зверху яйцем і випікаємо 20 хвилин в духовці.
Пиріжки з маком з листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати пиріжки, готуємо начинку: мак викладаємо в миску, заливаємо водою і доводимо до закипання. Проварюємо його 5 хвилин, а потім знімаємо з плити, накриваємо кришкою і наполягаємо. Далі відкидаємо мак на сито, струшуємо, а потім перекладаємо в пиалку і засипаємо цукром. Ретельно все перемішуємо і розминаємо блендером до однорідного стану.
Готове листкове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки, підтале розгортаємо в пласт. У ковшичке кип'ятимо воду, кидаємо кілька чайних ложок цукру і перемішуємо до повного розчинення кристалів. Змащуємо солодким сиропом тісто і зверху викладаємо рівномірним шаром макову начинку. Згортаємо рулетом, розрізаємо гострим ножем на невеликі шматочки, викладаємо пиріжки з маком на деко і відправляємо в духовку, змастивши вироби вбитих яйцем. Випікаємо заготовки 35 хвилин до рум'яного стану при температурі 185 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з маком з дріжджового тіста
Булочки з маком - незрівнянний варіант домашнього ласощі, який зачарує кожного, навіть того, хто не особливо жалує подібні десерти. Далі опишемо, як
Тісто для рулету з маком
Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
Рулет з маком з листкового тіста
Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому
Пиріжки з чорницею
Пиріжки з чорницею виходять дивно ароматними та смачними! Не кажучи вже про те, що чорниця дуже корисна для здоров'я. Якщо у вас є трохи чорниці і
Завитки з маком
Хто ж може встояти перед аромат свіжоспечених булочок, та ще й з маком! М'які, пишні булочки, які практично таять у роті, відмінно підійдуть до
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам