Рулет з маком без дріжджів
Дріжджове тісто на жаль, не завжди і не всім вдається. Саме тому часто задають питання, як спекти рулет з маком без дріжджів. Насправді, це нескладно – смачне бісквітне тісто чудово поєднується з маковою начинкою. У цього рецепта безліч плюсів: продуктів потрібно менше, так що він значно дешевше, не потрібно чекати, коли тісто підійде, так що бісквітний рулет з маком без дріжджів готується швидко.
Бісквітне тісто
Щоб приготувати рулет, потрібно спекти бісквіт, теплий корж змастити начинкою і згорнути, поки він не охолов і залишається досить м'яким і пружним.
Інгредієнти:
борошно з твердої пшениці вищого ґатунку – 13 склянки;
білий цукор вітчизняного виробництва – 1-13 склянки;
масло «Селянське» – 20-30 г;
яйце велике – 5 шт.
Приготування
Починаємо з того, що охолоджуємо яйця і розділяємо їх на білки і жовтки. Холодні білки треба збити (можна використовувати міксер) в щільну піну, схожу на щільний сніг. У неї поступово – в 3-4 етапи вводимо цукор і продовжуємо збивати. Як тільки цукор розчинився, додаємо жовтки і збиваємо ще трохи. Рулет з маком без дріжджів може бути трохи більше або менш солодким – так що кількість цукру в рецепті дано приблизний. Після жовтків потроху – теж в 5-6 етапів додаємо просіяне (можна двічі або тричі) борошно й акуратно розмішуємо ложкою або лопаткою, щоб піна не опало. Форму змащуємо маслом (можна ще і застелити промасленим пергаментом), виливаємо в неї тісто і відправляємо в прогрітий духова шафа. Пам'ятайте, що печеться корж швидко, так що не відволікаємося і з кухні нікуди не йдемо. 15-20 хвилин, і виймаємо наш бісквіт.
Готуємо начинку
Ми наводимо простий рецепт рулету з маком без дріжджів, так що і начинку готуємо без особливих складнощів. Оскільки тісто рулети з маком без дріжджів може бути і не дуже солодким, солодкість начинки теж регулюємо за смаком.
Інгредієнти:
сухий мак – 1 чашка (близько 300 г);
цукор вітчизняного виробництва білий – 1 склянка;
жирне, зняте молоко (або магазинне жирністю не нижче 32%) – 04 л.
Приготування
Мак перебирати не потрібно, ця робота все ж для Попелюшок, але переглянути його на предмет крупного сміття не завадить. Промиваємо його в ситі і перекладаємо в каструльку. Додаємо цукор і тепле молоко. Починаємо, помішуючи, варити начинку. Варимо близько 5 хвилин після закипання, потім накриваємо кришкою і залишаємо остигати і набухати. Оскільки згортаємо рулет, поки тісто тепле, начинку краще приготувати з вечора і остудити.
Збираємо рулет просто: теплий корж кладемо на плівку або чистий рушник, намазуємо бісквіт маковою масою і акуратно піднімаючи плівку, згортаємо рулет. Фіксуємо і залишаємо на півгодини-годину. Тим часом можна приготувати глазур якщо є бажання прикрасити рулет, або сходити за морозивом.
Бісквітне тісто
Щоб приготувати рулет, потрібно спекти бісквіт, теплий корж змастити начинкою і згорнути, поки він не охолов і залишається досить м'яким і пружним.
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо з того, що охолоджуємо яйця і розділяємо їх на білки і жовтки. Холодні білки треба збити (можна використовувати міксер) в щільну піну, схожу на щільний сніг. У неї поступово – в 3-4 етапи вводимо цукор і продовжуємо збивати. Як тільки цукор розчинився, додаємо жовтки і збиваємо ще трохи. Рулет з маком без дріжджів може бути трохи більше або менш солодким – так що кількість цукру в рецепті дано приблизний. Після жовтків потроху – теж в 5-6 етапів додаємо просіяне (можна двічі або тричі) борошно й акуратно розмішуємо ложкою або лопаткою, щоб піна не опало. Форму змащуємо маслом (можна ще і застелити промасленим пергаментом), виливаємо в неї тісто і відправляємо в прогрітий духова шафа. Пам'ятайте, що печеться корж швидко, так що не відволікаємося і з кухні нікуди не йдемо. 15-20 хвилин, і виймаємо наш бісквіт.
Готуємо начинку
Ми наводимо простий рецепт рулету з маком без дріжджів, так що і начинку готуємо без особливих складнощів. Оскільки тісто рулети з маком без дріжджів може бути і не дуже солодким, солодкість начинки теж регулюємо за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Мак перебирати не потрібно, ця робота все ж для Попелюшок, але переглянути його на предмет крупного сміття не завадить. Промиваємо його в ситі і перекладаємо в каструльку. Додаємо цукор і тепле молоко. Починаємо, помішуючи, варити начинку. Варимо близько 5 хвилин після закипання, потім накриваємо кришкою і залишаємо остигати і набухати. Оскільки згортаємо рулет, поки тісто тепле, начинку краще приготувати з вечора і остудити.
Збираємо рулет просто: теплий корж кладемо на плівку або чистий рушник, намазуємо бісквіт маковою масою і акуратно піднімаючи плівку, згортаємо рулет. Фіксуємо і залишаємо на півгодини-годину. Тим часом можна приготувати глазур якщо є бажання прикрасити рулет, або сходити за морозивом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для рулету з маком
Рулет з маком - завжди смачний і дуже ефектний варіант домашньої випічки. У статті розповімо, як підібрати ідеальну основу для такого роду ласощі.
Рулет з маком із здобного тіста
Чудовий варіант домашньої випічки - пишний, ароматний і ніжний рулет із здобного тіста. Розповімо, як таке незрівнянне ласощі наповнити прекрасною
Пиріжки з маком
Поласувати домашньою випічкою не так клопітно, як може спершу здатися. Далі запропонуємо рецепти незвичайних пиріжків на основі найпростішої, а в
Рулет з корицею з дріжджового тіста
Аромат домашньої випічки здатний підкорити навіть не стійкого любителя солодощів, особливо якщо ласощі наповнене корицею. Далі запропонуємо
Рулет з маком з листкового тіста
Сьогодні зовсім не складно приготувати оригінальне блюдо, не витративши на це багато часу і грошей. Більшість продуктів доступні в будь-якому
Рулет з маком - рецепт
Відтепер немає потреби купувати сухі макові рулети з невеликою кількістю начинки, адже ми навчимо вас готувати саме даний макове ласощі самостійно, і