Дріжджове тісто на жаль, не завжди і не всім вдається. Саме тому часто задають питання, як спекти рулет з маком без дріжджів. Насправді, це нескладно – смачне бісквітне тісто чудово поєднується з маковою начинкою. У цього рецепта безліч плюсів: продуктів потрібно менше, так що він значно дешевше, не потрібно чекати, коли тісто підійде, так що бісквітний рулет з маком без дріжджів готується швидко.
Бісквітне тісто Щоб приготувати рулет, потрібно спекти бісквіт, теплий корж змастити начинкою і згорнути, поки він не охолов і залишається досить м'яким і пружним.
Інгредієнти: борошно з твердої пшениці вищого ґатунку – 13 склянки; білий цукор вітчизняного виробництва – 1-13 склянки; масло «Селянське» – 20-30 г; яйце велике – 5 шт. Приготування Починаємо з того, що охолоджуємо яйця і розділяємо їх на білки і жовтки. Холодні білки треба збити (можна використовувати міксер) в щільну піну, схожу на щільний сніг. У неї поступово – в 3-4 етапи вводимо цукор і продовжуємо збивати. Як тільки цукор розчинився, додаємо жовтки і збиваємо ще трохи. Рулет з маком без дріжджів може бути трохи більше або менш солодким – так що кількість цукру в рецепті дано приблизний. Після жовтків потроху – теж в 5-6 етапів додаємо просіяне (можна двічі або тричі) борошно й акуратно розмішуємо ложкою або лопаткою, щоб піна не опало. Форму змащуємо маслом (можна ще і застелити промасленим пергаментом), виливаємо в неї тісто і відправляємо в прогрітий духова шафа. Пам'ятайте, що печеться корж швидко, так що не відволікаємося і з кухні нікуди не йдемо. 15-20 хвилин, і виймаємо наш бісквіт.
Готуємо начинку Ми наводимо простий рецепт рулету з маком без дріжджів, так що і начинку готуємо без особливих складнощів. Оскільки тісто рулети з маком без дріжджів може бути і не дуже солодким, солодкість начинки теж регулюємо за смаком.
Інгредієнти: сухий мак – 1 чашка (близько 300 г); цукор вітчизняного виробництва білий – 1 склянка; жирне, зняте молоко (або магазинне жирністю не нижче 32%) – 04 л. Приготування Мак перебирати не потрібно, ця робота все ж для Попелюшок, але переглянути його на предмет крупного сміття не
завадить. Промиваємо його в ситі і перекладаємо в каструльку. Додаємо цукор і тепле молоко. Починаємо, помішуючи, варити начинку. Варимо близько 5 хвилин після закипання, потім накриваємо кришкою і залишаємо остигати і набухати. Оскільки згортаємо рулет, поки тісто тепле, начинку краще приготувати з вечора і остудити.
Збираємо рулет просто: теплий корж кладемо на плівку або чистий рушник, намазуємо бісквіт маковою масою і акуратно піднімаючи плівку, згортаємо рулет. Фіксуємо і залишаємо на півгодини-годину. Тим часом можна приготувати глазур якщо є бажання прикрасити рулет, або сходити за морозивом.