Галета з полуницею
Сьогодні хочемо познайомити вас з таким видом випічки, як галета і приготувати її з ароматною, соковитою полуницею.
Інгредієнти:
Для тіста:
цільнозернові борошно – 150 г;
борошно (вищий сорт) – 200 г;
кухонна сіль – 2/3 ч. ложки (без гірки);
цукровий пісок – 3 ст. ложки;
розпушувач тіста – 15 ч. ложки;
соняшникова олія – 6 ст. ложок;
вода – 120 мл
Для начинки:
свіжа полуниця – 450-500 г;
знежирений сир – 250 г;
сметана – 3 ст. ложки;
цукровий пісок – 50 р.
Приготування
У мисці перемішуємо цільнозернове борошно і вищого сорту. Не перестаючи її перемішувати всипаємо сюди кухонну сіль, розпушувач тіста і дрібний цукровий пісок. У цій сухій суміші проробляємо воронку, в яку ми вливаємо прохолодну воду і соняшникову олію. Спочатку з допомогою ложки, а потім чистих рук замішуємо пружне і в теж час еластичне тісто, яке закутуємо в харчову плівку і хвилин на 25-30 відправляємо в камеру холодильника.
Чисті, підготовлені ягоди полуниці нарізаємо ножем, подібно тонким пластинок. Знежирений сир викладаємо в миску, висипаємо в нього потрібну кількість цукру, додаємо будь-яку сметану і розбиваємо масу блендером до однорідності.
Вже охолоджений грудку тіста поділяємо на ту кількість, скільки вам потрібно буде галет. Кожен з шматочків притискаємо і розкачуємо не товщі 5 мм. Заготовки викладаємо на пекарський лист покритий пергаментом і в центр кожної розміщуємо спочатку масу з сиру, а потім покриваємо її ягодами полуниці. Краї тіста піднімаємо догори і по колу, у вигляді віяла защипуємо. У прогрітий до 195 градусів духовку відправляємо отримані галети, які випікаємо близько півгодини.
Інгредієнти:
Для тіста:
пшеничне борошно – 230 г;
вода – 2 ст. ложки;
вершкове масло (або маргарин) – 90 г;
дрібний цукор – 25 ст. ложки;
кухонна сіль – щіпка;
розпушувач – 1 ч. ложка.
Для начинки:
дрібний цукор – 2 ст. ложки;
ягоди полуниці – 150 г;
солодке яблуко – 1 шт.;
ревінь – 200 р.
Приготування
Борошно ретельно перемішуємо з доданими до неї цукровим піском, кухонною сіллю і, звичайно ж, розпушувачем. Масло розтоплюємо в мікрохвильовці, вливаємо його в борошно і починаємо перемішувати. Бачачи, що йому не вистачає рідини, додаємо добре охолодженої води. Тепер охолоджуємо готове тісто.
Полуницю, соковите яблуко і ревінь подрібнюємо середніми за розміром кубиками і перемішуємо їх в якій-небудь ємності.
Розкачуємо в великий, тонкий коло наше тісто. Викладаємо його по центру застеленого пекарського листа. Крім трьох сантиметрів від краю заповнюємо всю площу тесту начинкою, добре присипаємо її дрібним цукром і віялом закриваємо краю пирога. Випікаємо в духовці при 200 градусній температурі всього 28-30 хвилин.
Галети з полуницею та сиром – рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
У мисці перемішуємо цільнозернове борошно і вищого сорту. Не перестаючи її перемішувати всипаємо сюди кухонну сіль, розпушувач тіста і дрібний цукровий пісок. У цій сухій суміші проробляємо воронку, в яку ми вливаємо прохолодну воду і соняшникову олію. Спочатку з допомогою ложки, а потім чистих рук замішуємо пружне і в теж час еластичне тісто, яке закутуємо в харчову плівку і хвилин на 25-30 відправляємо в камеру холодильника.
Чисті, підготовлені ягоди полуниці нарізаємо ножем, подібно тонким пластинок. Знежирений сир викладаємо в миску, висипаємо в нього потрібну кількість цукру, додаємо будь-яку сметану і розбиваємо масу блендером до однорідності.
Вже охолоджений грудку тіста поділяємо на ту кількість, скільки вам потрібно буде галет. Кожен з шматочків притискаємо і розкачуємо не товщі 5 мм. Заготовки викладаємо на пекарський лист покритий пергаментом і в центр кожної розміщуємо спочатку масу з сиру, а потім покриваємо її ягодами полуниці. Краї тіста піднімаємо догори і по колу, у вигляді віяла защипуємо. У прогрітий до 195 градусів духовку відправляємо отримані галети, які випікаємо близько півгодини.
Пиріг-галета з полуницею, ревенем і яблуком
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно ретельно перемішуємо з доданими до неї цукровим піском, кухонною сіллю і, звичайно ж, розпушувачем. Масло розтоплюємо в мікрохвильовці, вливаємо його в борошно і починаємо перемішувати. Бачачи, що йому не вистачає рідини, додаємо добре охолодженої води. Тепер охолоджуємо готове тісто.
Полуницю, соковите яблуко і ревінь подрібнюємо середніми за розміром кубиками і перемішуємо їх в якій-небудь ємності.
Розкачуємо в великий, тонкий коло наше тісто. Викладаємо його по центру застеленого пекарського листа. Крім трьох сантиметрів від краю заповнюємо всю площу тесту начинкою, добре присипаємо її дрібним цукром і віялом закриваємо краю пирога. Випікаємо в духовці при 200 градусній температурі всього 28-30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Випічка з полуницею
Особливим ароматом володіє випічка, наповнений свіжими сезонними ягодами. Наприклад, пироги або кекси з полуницею виходять ніжними, смачними і точно
Пиріжки з полуницею
Домашня випічка варто кожної витраченої секунди на її створення. Цей непередаваний аромат, разносящийся по всьому будинку, не залишить байдужим ні
Овочеві галети рецепт
Овочева галета - це не дієтичне печиво, як можуть подумати багато. Насправді, це пиріг з пісочного тіста з овочевою начинкою. Таке незвичайне блюдо
Пиріг з замороженою полуницею
Закінчення ягідного сезону зовсім не означає, що поласувати домашніми солодкими пирогами більше не вдасться. Напевно в морозильнику кожної господині
Рецепт галетів
Галета - це ситний і легкий сніданок, поживна заміна хліба і взагалі вкрай зручний перекус. Різноманітними рецептами цієї перевіреної часом закуски
Галета з яблуками
Галета з яблуками - це популярний французький десерт, який приготувати досить просто. Таке ласощі чудово підійде до вечірнього чаювання в колі сім'ї.