Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з брусницею і яблуками

Пиріг з брусницею і яблуками

17-01-2015, 22:04
894
Пиріг з брусницею і яблуками
Яблучний пиріг з брусницею це класика домашньої кухні. Особливу пікантність цим пирогів надає гіркувато-кислий смак брусниці. В начинку для пирогів використовують свіжі або морожені ягоди, а також брусничне варення. Яблука краще брати тверді з кислинкою. У нашій статті наведені рецепти з використанням готового тіста, але якщо є час і бажання, можна приготувати тісто по улюбленому вами рецептом, вийде ще пахучіше і смачніше. Про те, як приготувати пиріг з брусницею і яблуками ми розповімо в нашій сьогоднішній добірці.

Пиріг з брусницею і яблуками з дріжджового тіста


Інгредієнти:

  • дріжджове тісто - 500 г;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • яблука - 5 шт.;

  • брусничне варення - 1 склянка;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • жовток - 1 шт.;

  • молоко - 1 ч. ложка;

  • масло рослинне - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Трохи тіста залишимо для прикраси готового пирога, решта розкачуємо за розміром дека або форми для пирога товщиною 5 мм Деко змащуємо маслом і з допомогою качалки переносимо пласт тіста, розрівнюємо, формуємо борту. Тісто посипаємо крохмалем.
    Очищені і нарізані часточками яблука розподіляємо по тесту, зверху викладаємо рівномірним шаром брусничне варення , посипаємо цукром. Бортики акуратно підверніть, надаючи пирога красиву форму. Залишене тісто розкочуємо тонким шаром і ріжемо смужками. Зі смужок робимо джгутики і закриваємо верх пирога сіткою з джгутиків або кісок.
    Ставимо пиріг в нагріту до 190 градусів духовку і випікаємо 20 хвилин, після цього виймаємо пиріг і змащуємо краєчки сумішшю жовтка, молока і масла. Випікаємо ще 10 хвилин при тій же температурі, перевіряємо готовність дерев'яною шпажкою. Випечений пиріг виймаємо з духовки, накриваємо рушником і охолоджуємо до кімнатної температури.

    Пиріг з брусницею і яблуками з листкового тіста


    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто - 500 г;

  • брусниця - 300 г;

  • яблука - 2 шт.;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Брусницю моєму, відбираємо зіпсовані ягоди й обсушуємо. Яблука миємо, чистимо від шкірки і серцевини, тремо на крупній тертці. Змішуємо брусницю з яблуками, засипаємо цукор, крохмаль, можна додати трохи кориці, все добре перемішуємо. Тісто розгортаємо і викладаємо на деко, викладаємо на нього начинку, формуємо краю. Точно також як у попередньому рецепті оформляємо верх сіткою зі смужок тіста. Випікаємо при температурі 200 градусів 20 хвилин.

    Листковий пиріг з брусницею і яблуками


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • брусниця - 250 г;

  • яблуко - 2 шт.;

  • молоко - 250 мл;

  • жовток - 3 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • борошно - 60 г;

  • боби тонка.


  • Приготування
    Підігріваємо молоко і натираємо до нього половину 1 боба тонка. Жовтки збиваємо з цукром, додаємо борошно і гаряче молоко, все добре
    Пиріг з брусницею і яблуками
    перемішуємо. Ставимо суміш на вогонь і варимо на слабкому вогні, безперервно помішуючи, поки рідина не стане густою. Потім охолоджуємо і збиваємо крем міксером.
    Яблука готуємо на пару, в мікрохвильовій печі або запікаємо в духовці до м'якості, видаляємо шкірку і перетираємо через сито (подрібнюємо блендером). Яблучне пюре змішуємо з приготованим кремом. Листкове тісто розкачуємо за формою дека і укладаємо на нього, на пласт тіста викладаємо половину крему, потім шар брусниці і зверху знову крем, розрівнюємо. Ставимо в духовку, нагріту до 220 градусів і випікаємо 30 хвилин. Перед подачею остудити, так як якщо розрізати гарячий пиріг, то крем буде витікати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
    Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
    Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким
    Пиріг з брусницею і сметаною
    Пиріг з брусницею і сметаною
    Пиріг з брусницею і сметаною - це чудове поєднання лісової ягоди з ніжним сметанним кремом. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих
    Пиріг з брусницею - рецепт
    Пиріг з брусницею - рецепт
    Брусниця - корисна і смачна ягода, хоч і має кислувато-гіркуватий смак. Її використовують у приготуванні багатьох страв: варення, джемів, компотів,
    Листковий пиріг з яблуками
    Листковий пиріг з яблуками
    Зараз, коли готове тісто можна купити в будь-якому супермаркеті, готувати чудову випічку стало набагато простіше. І сьогодні ми поділимося з вами
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити