Солодкі булочки з дріжджового тіста
Домашні свіжоспечені булочки володіють сильним ароматом, який піднімає всім настрій і неймовірним смаком. Готувати солодкі булочки з дріжджового тіста зовсім не складно, але зате вони стануть відмінним перекусом або десертом.
Інгредієнти:
молоко – 200 мл;
борошно – 760 г;
сухі моментальні дріжджі – 1 пакетик;
яйце – 1 шт.;
масло вершкове – 55 г;
цукор – 95 г;
ягідний джем – 100 мл.
Приготування
Рецепт солодких дріжджових булочок досить простий. Для початку беремо молоко, виливаємо його в ковшичек, нагріваємо і кидаємо цукор і дріжджі. Перемішуємо вміст і залишаємо на кілька хвилин. Тим часом просіваємо борошно і акуратно вливаємо молочну суміш. Залишаємо опару на 15 хвилин і потім вводимо збите окремо куряче яйце. Додаємо розтоплене масло і обережно все перемішуємо. Готове тісто викладаємо на присипаний борошном стіл, ретельно вимішуємо руками і залишаємо його на 20 хвилин «відпочити». Далі розділяємо його на невеликі кульки, формуємо з кожного коржа і в центр кладемо трохи джему. Скачуємо заготовки в кульки, викладаємо у форму і промазуємо маслом. Запікаємо виробу 25 хвилин і перед подачею посипаємо здобні солодкі дріжджові булочки цукровою пудрою або меленою корицею.
Інгредієнти:
готове листкове дріжджове тісто – 500 г;
яєчні жовтки – 3 шт.;
горіхи волоські – 305 м;
цукор – 105 г;
коньяк – 25 мл;
кориця мелена – 05 ч. ложки;
ванілін – за смаком;
молоко – 45 мл
Для глазурі:
цукрова пудра – 55 г;
вода фільтрована – 1 ст. ложка.
Приготування
Перед тим, як зробити солодкі булочки з дріжджового тіста, готуємо горіхи: очищаємо їх т шкаралупи і подрібнюємо в блендері. Жовтки збиваємо з цукром, вливаємо коньяк, кидаємо горіхи, корицю, ванілін і поступово вливаємо молоко. Все ретельно перемішуємо. Пакет тесту заздалегідь розморожуємо, розкачуємо на ладі і розрізаємо на 8 смужок. На кожну заготовку викладаємо начинку і звертаємо в рівну ковбаску. Закріплюємо краю і формуємо булочки, згортаючи їх вузликом. Викладаємо їх на деко і залишаємо приблизно на 30 хвилин. Потім промазуємо булочки яєчним жовтком і відправляємо на 25 хвилин у розігріту духовку. Готові булочки остуджуємо і поливаємо теплою глазур'ю, звареної з білої цукрової пудри і холодної води.
Рецепт солодких булочок з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт солодких дріжджових булочок досить простий. Для початку беремо молоко, виливаємо його в ковшичек, нагріваємо і кидаємо цукор і дріжджі. Перемішуємо вміст і залишаємо на кілька хвилин. Тим часом просіваємо борошно і акуратно вливаємо молочну суміш. Залишаємо опару на 15 хвилин і потім вводимо збите окремо куряче яйце. Додаємо розтоплене масло і обережно все перемішуємо. Готове тісто викладаємо на присипаний борошном стіл, ретельно вимішуємо руками і залишаємо його на 20 хвилин «відпочити». Далі розділяємо його на невеликі кульки, формуємо з кожного коржа і в центр кладемо трохи джему. Скачуємо заготовки в кульки, викладаємо у форму і промазуємо маслом. Запікаємо виробу 25 хвилин і перед подачею посипаємо здобні солодкі дріжджові булочки цукровою пудрою або меленою корицею.
Солодкі булочки з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування
Перед тим, як зробити солодкі булочки з дріжджового тіста, готуємо горіхи: очищаємо їх т шкаралупи і подрібнюємо в блендері. Жовтки збиваємо з цукром, вливаємо коньяк, кидаємо горіхи, корицю, ванілін і поступово вливаємо молоко. Все ретельно перемішуємо. Пакет тесту заздалегідь розморожуємо, розкачуємо на ладі і розрізаємо на 8 смужок. На кожну заготовку викладаємо начинку і звертаємо в рівну ковбаску. Закріплюємо краю і формуємо булочки, згортаючи їх вузликом. Викладаємо їх на деко і залишаємо приблизно на 30 хвилин. Потім промазуємо булочки яєчним жовтком і відправляємо на 25 хвилин у розігріту духовку. Готові булочки остуджуємо і поливаємо теплою глазур'ю, звареної з білої цукрової пудри і холодної води.
Рекомендуємо добрі рецепти
Булочки з корицею з дріжджового тіста
Сміливо приступайте до створення незвичайної випічки і з перших хвилин їх випікання ви зрозумієте, що не помилилися з рецептом. Неймовірний аромат
Булочки з сиром з дріжджового тіста
Чудово смачні солодкі домашні булочки люблять всі. У процесі їх випікання аромат, заповнює весь будинок, підкорює кожного і встояти, не спробувавши
Плюшки з корицею
Серед достатку рецептів солодкої випічки, булочки залишаються в пріоритеті. Адже з ними набагато менше клопоту у формуванні самого виробу. Одним з
Булочки з листкового тіста
Випічка з листкового тіста хороша тим, що з готового тіста можна швидко і з мінімумом зусиль приготувати смачні булочки до чаю. Начинку для таких
Булочки з дріжджового тіста
Булочки, яке приготовані не в пекарні, а на своїй кухні і з любов'ю, завжди в рази смачніше покупних. І нехай вас не лякає робота з тестом, адже з