Домашні свіжоспечені булочки володіють сильним ароматом, який піднімає всім настрій і неймовірним смаком. Готувати солодкі булочки з дріжджового тіста зовсім не складно, але зате вони стануть відмінним перекусом або десертом.
Рецепт солодких булочок з дріжджового тіста
Інгредієнти: молоко – 200 мл; борошно – 760 г; сухі моментальні дріжджі – 1 пакетик; яйце – 1 шт.; масло вершкове – 55 г; цукор – 95 г; ягідний джем – 100 мл. Приготування Рецепт солодких дріжджових булочок досить простий. Для початку беремо молоко, виливаємо його в ковшичек, нагріваємо і кидаємо цукор і дріжджі. Перемішуємо вміст і залишаємо на кілька хвилин. Тим часом просіваємо борошно і акуратно вливаємо молочну суміш. Залишаємо опару на 15 хвилин і потім вводимо збите окремо куряче яйце. Додаємо розтоплене масло і обережно все перемішуємо. Готове тісто викладаємо на присипаний борошном стіл, ретельно вимішуємо руками і залишаємо його на 20 хвилин «відпочити». Далі розділяємо його на невеликі кульки, формуємо з кожного коржа і в центр кладемо трохи джему. Скачуємо заготовки в кульки, викладаємо у форму і промазуємо маслом. Запікаємо виробу 25 хвилин і перед подачею посипаємо здобні солодкі дріжджові булочки цукровою пудрою або меленою корицею.
Солодкі булочки з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: готове листкове дріжджове тісто – 500 г; яєчні жовтки – 3 шт.; горіхи волоські – 305 м; цукор – 105 г; коньяк – 25 мл; кориця мелена – 05 ч. ложки; ванілін – за смаком; молоко – 45 мл Для глазурі:
цукрова пудра – 55 г; вода фільтрована – 1 ст. ложка. Приготування Перед тим, як зробити солодкі булочки з дріжджового тіста, готуємо горіхи: очищаємо їх т шкаралупи і подрібнюємо в блендері. Жовтки збиваємо з цукром, вливаємо коньяк, кидаємо горіхи, корицю, ванілін і поступово вливаємо молоко. Все ретельно перемішуємо. Пакет тесту заздалегідь розморожуємо, розкачуємо на ладі і розрізаємо на 8 смужок. На кожну заготовку викладаємо начинку і звертаємо в рівну ковбаску. Закріплюємо краю і формуємо булочки, згортаючи їх вузликом. Викладаємо їх на деко і залишаємо приблизно на 30 хвилин. Потім промазуємо булочки яєчним жовтком і відправляємо на 25 хвилин у розігріту духовку. Готові булочки остуджуємо і поливаємо теплою глазур'ю, звареної з білої цукрової пудри і холодної води.