Ганаш під мастику
Багато шанувальників декору тортів мастикою віддають перевагу способу її розподілу поверх шару ганаш-крему. Ганаш для вирівнювання торта під мастику дозволяє не тільки отримати ще один відтінок смаку в готовому ласощі, але і полегшити процес нанесення мастики і її вирівнювання. Про деяких техніках приготування ганаша під мастику читайте нижче.
Ганаш завжди готується на основі шоколаду, причому вчиненого будь-якого шоколаду: чорного, білого, молочного, все одно технологія приготування та пропорції залишаться однаковими. Для приготування не можна брати пористий шоколад і вже тим більше той, що містить різноманітні добавки. Також врахуйте, що смак і якість шоколаду позначаться на смак готового торта, тому віддавайте перевагу перевіреним продуктів.
Базовий рецепт простий і виходить з пропорції 5:1 тобто на п'ять частин шоколаду припадає одна частина вершків, таким чином на кілограм шоколаду вам знадобиться 200 грам вершків. Розкришите шоколад на шматочки однакового розміру, потім залийте їх вершками і поставте все в мікрохвильовку . Через 30 секунд перемішайте вміст і поверніть його в мікрохвильовку на аналогічний період часу. Повторюйте процедуру, поки всі шоколадні шматочки не розійдуться повністю. Далі накрийте ганаш плівкою впритул, щоб поверхня не обветривалась, і поставте на холод. Через 6 годин ганаш можна використовувати, але попередньо його необхідно буде залишити при кімнатній температурі на годину. Коли ганаш злегка зігріється, розподіліть його по торту в два прийоми, повторно охолодіть десерт ще близько години і приступайте до розподілу мастики.
За аналогією готується і ганаш з білого шоколаду під мастику.
Помітно більш повітряний ганаш вийде, якщо ви будете використовувати не вершки, а сметану. Спрацювати такий рецепт може у разі використання чорного шоколаду.
Інгредієнти:
чорний шоколад - 320 г;
сметана - 220 мл
Приготування
Розламавши шоколад на шматочки, поставте їх у мікрохвильову піч на півхвилини, перемішайте і повторіть процедуру до тих пір, поки повністю не розтане. Коли шоколад повністю розійдеться, змішайте його з порцією сметани, додайте наступну порцію після повного вимішування попередньої. Готовий крем можна використовувати прямо так, попереднього охолодження не потрібно.
Шоколадний ганаш під мастику – рецепт
Ганаш завжди готується на основі шоколаду, причому вчиненого будь-якого шоколаду: чорного, білого, молочного, все одно технологія приготування та пропорції залишаться однаковими. Для приготування не можна брати пористий шоколад і вже тим більше той, що містить різноманітні добавки. Також врахуйте, що смак і якість шоколаду позначаться на смак готового торта, тому віддавайте перевагу перевіреним продуктів.
Базовий рецепт простий і виходить з пропорції 5:1 тобто на п'ять частин шоколаду припадає одна частина вершків, таким чином на кілограм шоколаду вам знадобиться 200 грам вершків. Розкришите шоколад на шматочки однакового розміру, потім залийте їх вершками і поставте все в мікрохвильовку . Через 30 секунд перемішайте вміст і поверніть його в мікрохвильовку на аналогічний період часу. Повторюйте процедуру, поки всі шоколадні шматочки не розійдуться повністю. Далі накрийте ганаш плівкою впритул, щоб поверхня не обветривалась, і поставте на холод. Через 6 годин ганаш можна використовувати, але попередньо його необхідно буде залишити при кімнатній температурі на годину. Коли ганаш злегка зігріється, розподіліть його по торту в два прийоми, повторно охолодіть десерт ще близько години і приступайте до розподілу мастики.
За аналогією готується і ганаш з білого шоколаду під мастику.
Як зробити крем-ганаш під мастику?
Помітно більш повітряний ганаш вийде, якщо ви будете використовувати не вершки, а сметану. Спрацювати такий рецепт може у разі використання чорного шоколаду.
Інгредієнти:
Приготування
Розламавши шоколад на шматочки, поставте їх у мікрохвильову піч на півхвилини, перемішайте і повторіть процедуру до тих пір, поки повністю не розтане. Коли шоколад повністю розійдеться, змішайте його з порцією сметани, додайте наступну порцію після повного вимішування попередньої. Готовий крем можна використовувати прямо так, попереднього охолодження не потрібно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ганаш - рецепт
Звичайний ганаш часто використовують для оформлення всіляких десертів, так як він швидко застигає і утримує форму. Це чудове ласощі досить просто
Шоколадний ганаш для торта
Шоколадний ганаш вельми популярний серед кондитерів з-за своєї легкості приготування і універсальності застосування. Його можна наносити для рівного
Крем ганаш
Дуже часто господині використовують ганаш для домашніх десертів. Його можна не тільки завдавати, як основу під мастику, але і створити чудове
Ганаш з білого шоколаду
Класичний ганаш роблять виключно з чорного шоколаду, однак часом для десерту потрібен саме білий або кольоровий наповнювач. Тому далі опишемо
Шоколадний ганаш для покриття торта
Рецепт справжнього ганаша неймовірно мінімалістичний і секрет його популярності криється лише в особливостях приготування. Його успішно застосовують
Шоколадний ганаш - рецепт
Шоколадний ганаш - це не екзотична страва, як може видатися з назви, а всього лише шоколадний крем. Ганаш найчастіше використовують в приготуванні