Вернуться назад Распечатать

Ганаш під мастику

Ганаш під мастику
Багато шанувальників декору тортів мастикою віддають перевагу способу її розподілу поверх шару ганаш-крему. Ганаш для вирівнювання торта під мастику дозволяє не тільки отримати ще один відтінок смаку в готовому ласощі, але і полегшити процес нанесення мастики і її вирівнювання. Про деяких техніках приготування ганаша під мастику читайте нижче.

Шоколадний ганаш під мастику – рецепт


Ганаш завжди готується на основі шоколаду, причому вчиненого будь-якого шоколаду: чорного, білого, молочного, все одно технологія приготування та пропорції залишаться однаковими. Для приготування не можна брати пористий шоколад і вже тим більше той, що містить різноманітні добавки. Також врахуйте, що смак і якість шоколаду позначаться на смак готового торта, тому віддавайте перевагу перевіреним продуктів.
Базовий рецепт простий і виходить з пропорції 5:1 тобто на п'ять частин шоколаду припадає одна частина вершків, таким чином на кілограм шоколаду вам знадобиться 200 грам вершків. Розкришите шоколад на шматочки однакового розміру, потім залийте їх вершками і поставте все в мікрохвильовку . Через 30 секунд перемішайте вміст і поверніть його в мікрохвильовку на аналогічний період часу. Повторюйте процедуру, поки всі шоколадні шматочки не розійдуться повністю. Далі накрийте ганаш плівкою впритул, щоб поверхня не обветривалась, і поставте на холод. Через 6 годин ганаш можна використовувати, але попередньо його необхідно буде залишити при кімнатній температурі на годину. Коли ганаш злегка зігріється, розподіліть його по торту в два прийоми, повторно охолодіть десерт ще близько години і приступайте до розподілу мастики.
Ганаш під мастику

За аналогією готується і ганаш з білого шоколаду під мастику.

Як зробити крем-ганаш під мастику?


Помітно більш повітряний ганаш вийде, якщо ви будете використовувати не вершки, а сметану. Спрацювати такий рецепт може у разі використання чорного шоколаду.
Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 320 г;

  • сметана - 220 мл


  • Приготування
    Розламавши шоколад на шматочки, поставте їх у мікрохвильову піч на півхвилини, перемішайте і повторіть процедуру до тих пір, поки повністю не розтане. Коли шоколад повністю розійдеться, змішайте його з порцією сметани, додайте наступну порцію після повного вимішування попередньої. Готовий крем можна використовувати прямо так, попереднього охолодження не потрібно.