Баніца з сиром
Баніца – традиційний болгарський пиріг, який готується з витяжного тіста. Зазвичай баницю начиняють сиром або його сумішшю з сиром, тому ми намагатимемося дотриматися всі традиції і повторити класичний рецепт далі.
Інгредієнти:
Для начинки:
сир - 500 г;
мед - 1/3 ст.;
сіль - щіпка;
вершкове масло - 3 ст. ложки.
Для тіста:
борошно 160 г;
вода - 1/4 ст.;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Приготування
Для приготування тіста, борошно слід попередньо просіяти з розпушувачем, додати воду, розтоплене масло і яйце. Замісити круте тісто, оберніть його харчовою плівкою і поставити відпочивати в холодильнику на 30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, приготуємо начинку. Можна зробити солону сирну начинку , змішавши сир з бринзою в рівних пропорціях, а можна приготувати солодку баницю з сиру з медом. Для начинки необхідно розтопити вершкове масло і змішати його з перетертим сиром, сіллю і рідким медом.
Відпочиле тісто розгортаємо в тонкий пласт, змащуємо вершковим маслом і покриваємо шаром сирної суміші. Звертаємо пласт тіста в рулет, а потім загорнути рулет равликом навколо своєї осі. Викладаємо баницю в покриту пергаментом і змащену маслом форму, верхівку також змащуємо маслом або збитим яйцем і ставимо пиріг в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин.
Перед подачею гарячий пиріг покриваємо мокрим рушником на 10 хвилин.
Інгредієнти:
тонкий лаваш - 3 аркуша;
сир - 300 г;
яйця - 4 шт.;
терта бринза - 250 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
сметана - 1/2 ст.
Приготування
Сир перетираємо через сито і змішати з дрібно натертою бринзою. Додаємо в начинку пару яєць, розтоплене вершкове масло Можна додатково приправити перцем і полити подрібненою зеленню.
Готову начинку розподіляємо по лавашам і кожен з них скачуємо в рулет. Викладаємо рулет в змащену маслом форму равликом, впритул один до одного. Заливаємо пиріг сумішшю решти яєць і сметани, після чого ставимо баницю в розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин. Як тільки поверхня пирога стане золотистою – він готовий.
Якщо ви хочете приготувати баницю з сиром в мультиварці, то рулети з лаваша потрібно буде випікати в режимі "Випічка" протягом 40-50 хвилин, в залежності від потужності пристрою. Приємного апетиту!
Баніца болгарська - рецепт з сиром
Інгредієнти:
Для начинки:
Для тіста:
Приготування
Для приготування тіста, борошно слід попередньо просіяти з розпушувачем, додати воду, розтоплене масло і яйце. Замісити круте тісто, оберніть його харчовою плівкою і поставити відпочивати в холодильнику на 30 хвилин.
Поки тісто відпочиває, приготуємо начинку. Можна зробити солону сирну начинку , змішавши сир з бринзою в рівних пропорціях, а можна приготувати солодку баницю з сиру з медом. Для начинки необхідно розтопити вершкове масло і змішати його з перетертим сиром, сіллю і рідким медом.
Відпочиле тісто розгортаємо в тонкий пласт, змащуємо вершковим маслом і покриваємо шаром сирної суміші. Звертаємо пласт тіста в рулет, а потім загорнути рулет равликом навколо своєї осі. Викладаємо баницю в покриту пергаментом і змащену маслом форму, верхівку також змащуємо маслом або збитим яйцем і ставимо пиріг в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин.
Перед подачею гарячий пиріг покриваємо мокрим рушником на 10 хвилин.
Баніца з лаваша з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Сир перетираємо через сито і змішати з дрібно натертою бринзою. Додаємо в начинку пару яєць, розтоплене вершкове масло Можна додатково приправити перцем і полити подрібненою зеленню.
Готову начинку розподіляємо по лавашам і кожен з них скачуємо в рулет. Викладаємо рулет в змащену маслом форму равликом, впритул один до одного. Заливаємо пиріг сумішшю решти яєць і сметани, після чого ставимо баницю в розігріту до 180°С духовку на 30 хвилин. Як тільки поверхня пирога стане золотистою – він готовий.
Якщо ви хочете приготувати баницю з сиром в мультиварці, то рулети з лаваша потрібно буде випікати в режимі "Випічка" протягом 40-50 хвилин, в залежності від потужності пристрою. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Баніца з бринзою
Болгарське блюдо баніца - це листковий пиріг, який традиційно готується з сиром або бринзою, але може бути і з іншою начинкою. Баніца хороша як в
Баніца в мультиварці
Болгарський пиріг баніца припаде до смаку всім любителям випічки з бринзою. А якщо ви щасливий володар незамінного помічника на кухні - мультиварки,
Баніца - рецепт
Баніца - дуже цікаве болгарське блюдо. Приготувати його легко, оскільки рецепти прості до неможливості і не вимагають особливих продуктів. Докладніше
Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо
Болгарська баніца - рецепт
Болгарська баніца - це смачний пиріг, який готується з листкового тіста, а начинка може бути будь-яка: сирна, сирна і т. д. Давайте розглянемо кілька